|
Демони |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секако. Си имаш право на твое мислење. Според учењето и објаснувањата кои јас ги прифаќам а тоа како што наведов се Христовите откровенија преку Габриеле од Вирцбург во прахристијанската заедница Универзален живот, духовните битија кои понекогаш се нарекуваат и ангели, се делат на машки и женски принципи. Христос по смртта на крстот ја распредели избавителската искра во сите луѓе и души па и во демоните, оти тие не се ништо друго туку од Бога одметнати мрачни души кои еден ден повторно ќе станат светли преку чистењето на своите гревови и добивање прошка од сите оние кон кои тие згрешиле. Тоа ќе биде многу долг процес но на крајот и тој ќе се збидне. |
|
barnabas
Нов член Регистриран: 27.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 29 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МЕ ЗАЧУДУВАШ НА ТВОЕТО ПОЗНАВАЊЕ ЗА ВИСТИНАТА, И ГЛЕДАМ ДЕКА ИМАШ ВЕРА А ТОА Е РЕТКА ПРЕКРАСНА РАБОТА ВО ЧОВЕКОТ. НО ТЕМАВА Е ЗА ДЕМОНИ ЗАТОА СЕ СОГЛАСУВАМ СО СЕ ШТО КАЖА, ОСВЕН ЗА ЖЕНСКИ И МАШКИ АНГЕЛИ НЕМА ТАКВО НЕШТО. ИСТО ТАКА НЕ СЕ СОГЛАСУВАМ СО ТОА ДЕКА ДЕМОНИТЕ КЕ СЕ ПОКАЈАТ ИАКО НЕ ЗНАМ МНОГУ ЗА ОВАА ТЕМА. ИСУС УМРЕЛ ЗА СВЕТОТО ИЛИ ЗА ДЕМОНИТЕ? |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Христос во Универзален живот, преку својот пророк (инструмент) за денешно време, Габриеле од Вирцбург, по смисла објасни:
При распетието Исусово пред околу 2000 години, под крстот Луцифер(Сатаната - првосоздадениот женски ангел кој го започна процесот на Падот) капитулира. Тој настан се одигра во невидливото. Демоните се (за луѓето невидливи) души, поранешни следбеници на Луцифер кои по нејзината капитулација го отфрлија како водач и меѓу себе го одбраа најодлучниот кој себе си се нарече Демон а своите следбеници демони. Тие сеуште целосно се насочени против Бога во сулудата идеја дека тие би можеле да станат еден ден богови. Демноите ги искористуваат луѓето како генератори на негативна енергија, секогаш кога тие се дозволуваат да ги совлада зависта, омразата и нетрпението кон ближните и природните царства. Демоните меѓу останатото, честопати ги прикриваат своите манипулацији позади наметката како на пр.: „во Христово или Божјо име!„ или „побожен„ или „убивање или присила во име на патриотски и традицијски вредности„ и тн. Меѓутоа нивната можност да ги манипулираат луѓето нема да трае уште долго, бидејќи се повеќе луѓе ќе стануваат свесни за вистинските духовни вредности и се повеќе луѓе ќе се трудат да ги живеат доброволно во пракса божествените закони - воедно тоа е единствената заштита од демонското влијание. Еден ден, (макара и после огромни временски периоди) сите души и луѓе, па така и демоните, ќе се покајат и ќе ги поправат своите погрешни постапки за да преку Христос се вратат во вечната Татковина, бидејќи Бог е милозлив и се`добар кон сите, а Христос - наречен и добриот Пастир - секогаш оди по своите овци, колку и да се оддалечат тие од Него. Изменето од Majkl - 04.Септември.2008 во 12:00 |
|
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bas ti e intersna temata connected. toa e mnogu dobra tematika za onoj sto saka da se zapoznae so sustinata na demonite, a onie koi ne sakaat da znaat za niv -nesvesno ke im bidat slugi.
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne ni mislev na otstapuvanje od site 10 zapovedi, tuku na bilo koja od niv
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa nemora da znaci, jas mislam deka dovolno e da otstapis od edno od zapovedite pa da te "spoleta" nekoj vakov problem |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da, da, pogotovo vernicite koi otstapile od 10-te bozji zapovedi se izmacuvani od svoite vnatresni demoni
|
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Denes ja procitav pesnava, i taa me natera da ja otvoram temava. Nikogas ne veruvav deka moze da ima tolku mnogu soznanija za vakvi raboti, no ete se iznenadiv i zatoa gi prenesuvam tuka. Sekoj moze razlicno da gi protolkuva ovie raboti, celta mi bese da ja svrtam malku svesta na site koi mozat da go vidat ova, bidejki kolku i da ne veruvame ili veruvame vo nekoi raboti, tie postojat kakvi/takvi.
|
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Glasovi go izgovaraat moeto ime !!!
Nikogas ne zapiraat i me zbudaluvaat !!! Duri i dodeka spijam mi ja izmacuvaat dusata !!! Moite vnatresni demoni me kontroliraat !!! Poleka me pretvaraat vo dzver, Noktite se pretvaraat vo shepi, zabite stanuvaat ostri . Stoticite glasovi vo Mojot um, ke zaprat duri koga ke umram !!! Glasovi, o glasovi ostavete me na mira!!! Zosto ste vo Mene, i mi ja macite dusata? Ostavete me ednas da ziveam, Demoni ve molam !!! 666 glasovi, mi kazuvaat koj e sledniot sto ke umre. Tie se vo kontrolata na Mojot Um !!! 666 demoni za da umrat, dovolno e eden da zgasne... Steta e sto toj demon sum JAS !!! Vo imeto na Toj sto go izdigna kralstvoto od ogan i mraz, pristigna nasiot Mracen Lord !!! Prokolnat od Nazaret, gi zabiva noktite dlaboko vo Tvoite veni !!! Slabite zatoceni oci na Bog, placat sveti krvavi solzi, dodeka Zlobnikot mu ja pritiska krunata od trnja !!! Dark Death |
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Temava e opsta za demonite, za vnatresni/nadvoresni toa e isto.
|
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некои еврејски секти му се поклонуваат на молох, и му принесуваат жртви. Не мора темава да се фокусира на екстерни карикатури на демони. Што правиме со внатрешните демони? |
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
The World of Deamons by Bedenket der Glaube |
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Asmodeus demonot na gnevot |
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |