![]() |
|
Колекционери |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 7> |
Автор | ||
jordanloko ![]() Нов член ![]() Регистриран: 05.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Списаниja Playboy
Купувам Македонски! |
||
![]() |
||
smilegirl ![]() Група ![]() Регистриран: 23.Декември.2011 Статус: Офлајн Поени: 48 |
|
Порано собирав шарени салфетки, детска пошта и уште ги чувам.
|
||
![]() |
||
halfelfpaladin ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 19.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 31 |
|
Orginalni igri za PC kako i Tradeign Card games, iam dobra kolekcija na MAgic:The Gathering karti, a isto taka i board games i miniature games, solidna kolekcija na Dugeons and Dragons minijaturi i World of Warcraft minijaturi, kako i sobiranje na World of Warcraft action figures, za sega iam 12 figuri od koi 3 se deluxe edition.
|
||
![]() |
||
ChrissAngel ![]() Нов член ![]() Регистриран: 24.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 21 |
|
jas sum kolekcioner na magii
|
||
![]() |
||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
|
Зошто луѓето собираат парички?Постојат огромен број причини поради кои некој би започнал да прави сопствената колекција од монети. Една личност може да стане колектор, собирајќи ги само оние парички кои се ретки, оние кои би можеле еден ден да му помогнат во формирањето на неговиот пензионерски фонд. Исто така може да започне со собирање доколку некој пријател или близок роднина ви ја подари својата колекција која долго време ја собирал. Или пак, едноставно, од љубов кон парите. Без оглед на причините, собирањето монети е одличен начин да се потроши слободното време. За разлика од повеќето хоби, кои станаа премногу скапи со купување на потребната опрема, собирањето на монети е релативно евтина, а во некои случаи, бесплатна. За некои, собирањето на монети може да се претвори во нешто повеќе отколку само хоби. Тоа може да стане еден мал, профитабилен бизнис, преку уклучувајќи се на аукција или продавајќи ја колекцијата на дилерите на монети. Уметноста на собирање монети е речиси изумрена кај новата генерација, но еден млад човек во потрага по хоби може да го промени тоа со подигање на оваа вонвременска традиција. Па, доколку немате на ум нешто позабавно и не знаете како да го потрошите слободното време, ви предлагаме да започнете со собирањето на монети. Па, можеби еден ден ќе станете еден од најпознатите колекционери. Среќно! |
||
![]() |
||
*moon* ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
|
marki :D
|
||
![]() |
||
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
|
.... i mudri poraki i izreki ..
ZAGOR E ZIV,SE DRUGO E LAGA...
![]() ![]() |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
![]() |
||
MySelfme ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 135 |
|
Sobiram posteri od poznati licnosti, a isto i mudri
poraki i izreki od najrazlicni misliteli ![]() |
||
NOTHING NEVER ENDS...
Kakov paradoks!!!Sovrsenata ljubov e onaa sto ne pravi nesrecni. |
||
![]() |
||
Solun_2001 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 10 |
|
Хммм интересно што се се собиралооооооо. Јас почнав да купувам книги со намера да ги читам. Ама изгледа ги собирам.....
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
s_girl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јануари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 204 |
|
лол :))) |
||
![]() |
||
volkswagen ![]() Модератор ![]() ![]() Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
|
акомулатори....
![]() до сега имам едно 4-5 прегорени во двор... + 2 здрави ![]() Изменето од volkswagen - 10.Јануари.2010 во 12:50 |
||
![]() |
||
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
|
Собирав едно време салфети
![]() Сега...плетени алки ![]() Ги имам над 100 ![]() ![]() |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
![]() |
||
s_girl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јануари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 204 |
|
собирам моливи
![]() |
||
![]() |
||
volkswagen ![]() Модератор ![]() ![]() Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
|
![]() Ама доста ми се
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |