![]() |
|
Одмор во Хрватска |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Автор | |
Julija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Цаци Галапчарот ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
A mori moderatorke, Ja sm hrvat iz Kumanova
Djed mi je bio Ante Pavelikj
|
|
![]() |
|
Julija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Пази да не те истепаат тие тебе ![]() ![]() Всушност, не се сите хрвати националисти, но во таа земја има(ше) голема омраза кон србите. Внимавајте никогаш да не зборувате за политика и за фудбал со нив, оти многу се вознемируваат за се' и сешто. |
|
![]() |
|
![]() |
|
Прашуваат на граница колку пари имате и секогаш велат малку ви се тоа пари. Најдобро е да речете дека сте си го платиле сместувањето унапред, па така парите ви се само за храна. Тогаш велат: Добро. |
|
![]() |
|
![]() |
|
Цаци Галапчарот ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
Ja na kumanovski kje im tepu, kje razberat coveci od kude sm.
|
|
![]() |
|
Хрватска е многу скапа за наши поими и со сместување и со храната.
Кој оди таму со кола, му препорачувам да си купи одовде храна: барем 5 кила патлиџани, да си носи кашкавал или биено сирење, конзерви туна и макарони. Ако имате и деца, ќе си земете со себе голема тегла(и) мармалад или еурокрем и бисквити. Така се заштедува некаде до 100 евра. Во Хрватска се плаќа единствено во куни и не примаат в дуќан евра да ви ги разменат, туку мора да ги размените во менувачница или банка. Во 2005 најдобар к*рс за размена имаше Сплитска банка. Ако во колата имате вграден плин, тогаш внимавајте порано да си го наполните резервоарот со плин, зашто имаше (не знам сега како е) многу малку пумпи што продаваат плин. Колку што знам јас има една отпатно после Дубровник, а на островите ни за лек. И од квалитетот на нивниот бензин не бев задоволна. Имаат некаков еуросупер којшто го нудат за безоловен, еуропремиум и еуродизел. Да си се распрашате во сервис каков бензин смее од нивниот да користите, да не си ја расипете колата. А да, и ако не ве бива за зборување хрватски, подобро да зборувате на македонски да не помислат дека сте срби. |
|
![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
ej covece hrvatska e mnogu ubavo mesto za odmor
a za cenite....pa zavisi kaj ke bides,vo hotel e skapo plus aj sporedete so cenite u grcija i bugarija |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
![]() |
|
MoNiKa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 197 |
OK
![]() |
|
![]() |
|
Demonce ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 13.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 32 |
Разбрала-неразбрала.. рекла-казала... битно е да се дружиме
![]() |
|
Донт хејт ми хејт д мани ај си
![]() |
|
![]() |
|
MoNiKa ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 197 |
DONT XEJT MI XEJT D MANI AJ CI AK TE RAZBERAH NESTO MONIKA DA NE SE VIKAM
|
|
![]() |
|
Demonce ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 13.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 32 |
Ја ко шо знам, гарантно писмо ти е ако им покажеш дека имаш бар по 80 евреи од ден за трошење.... а они може да мислеле и некаков извештај од родителите да им однесеш... или те фурале
![]() Изменето од Demonce - 14.Јули.2007 во 14:11 |
|
![]() |
|
![]() |
|
sandrica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Luge pa jas planiram da odam letovo vo Hrvatska na odmor. Vo agenciite mi rekoa deka treba garantno pismo,a ljue sto bile pred eden mesec velat deka nisto ne barale na granica. Dali nekoj znae da mi kaze dali navistina treba garantno pismo? |
|
Just love
|
|
![]() |
|
EMI BRZA VIDEH GA
![]() |
|
![]() |
|
Шо знам, Хрватска е супер, но за наш стандард е ипак скупо...
да на веруваш дури и цигани ко грциве се поефтни ![]() Изменето од Demonce - 13.Јули.2007 во 20:55 |
|
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |