IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Патувања...
  Активни теми Активни теми RSS - Одмор во Хрватска
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Одмор во Хрватска

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака Обратен редослед
Julija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2007 во 22:58
Originally posted by Цаци Галапчарот Цаци Галапчарот напиша:

A mori moderatorke, Ja sm hrvat iz Kumanova

Djed mi je bio Ante Pavelikj

Кон врв
Цаци Галапчарот Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Локација: Byelorussian SSR
Поени: 955
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Цаци Галапчарот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2007 во 22:45
A mori moderatorke, Ja sm hrvat iz Kumanova

Djed mi je bio Ante Pavelikj
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2007 во 22:37
Originally posted by Цаци Галапчарот Цаци Галапчарот напиша:

Ja na kumanovski kje im tepu, kje razberat coveci od kude sm. 

Пази да не те истепаат тие тебе

Всушност, не се сите хрвати националисти, но во таа земја има(ше) голема омраза кон србите.

Внимавајте никогаш да не зборувате за политика и за фудбал со нив, оти многу се вознемируваат за се' и сешто.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2007 во 22:35
Originally posted by Demonce Demonce напиша:

Ја ко шо знам, гарантно писмо ти е ако им покажеш дека имаш бар по 80 евреи од ден за трошење.... а они може да мислеле и некаков извештај од родителите да им однесеш... или те фурале  Evil%20Smile

Прашуваат на граница колку пари имате и секогаш велат малку ви се тоа пари. Најдобро е да речете дека сте си го платиле сместувањето унапред, па така парите ви се само за храна. Тогаш велат: Добро.
Кон врв
Цаци Галапчарот Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Локација: Byelorussian SSR
Поени: 955
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Цаци Галапчарот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2007 во 22:34
Ja na kumanovski kje im tepu, kje razberat coveci od kude sm. 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јули.2007 во 22:30
Хрватска е многу скапа за наши поими и со сместување и со храната.

Кој оди таму со кола, му препорачувам да си купи одовде храна: барем 5 кила патлиџани, да си носи кашкавал или биено сирење, конзерви туна и макарони. Ако имате и деца, ќе си земете со себе голема тегла(и) мармалад или еурокрем и бисквити. Така се заштедува некаде до 100 евра.

Во Хрватска се плаќа единствено во куни и не примаат в дуќан евра да ви ги разменат, туку мора да ги размените во менувачница или банка. Во 2005 најдобар к*рс за размена имаше Сплитска банка.

Ако во колата имате вграден плин, тогаш внимавајте порано да си го наполните резервоарот со плин, зашто имаше (не знам сега како е) многу малку пумпи што продаваат плин. Колку што знам јас има една отпатно после Дубровник, а на островите ни за лек.

И од квалитетот на нивниот бензин не бев задоволна. Имаат некаков еуросупер којшто го нудат за безоловен, еуропремиум и еуродизел. Да си се распрашате во сервис каков бензин смее од нивниот да користите, да не си ја расипете колата.

А да, и ако не ве бива за зборување хрватски, подобро да зборувате на македонски да не помислат дека сте срби.

Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јули.2007 во 00:20
ej covece hrvatska e mnogu ubavo mesto za odmor
a za cenite....pa zavisi kaj ke bides,vo hotel e skapo
plus aj sporedete so cenite u grcija i bugarija
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
MoNiKa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2007
Поени: 197
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MoNiKa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2007 во 21:22
OK
Big%20smile
Кон врв
Demonce Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2007
Поени: 32
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Demonce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2007 во 21:03
Разбрала-неразбрала.. рекла-казала... битно е да се дружиме  Tongue
Донт хејт ми хејт д мани ај си
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MoNiKa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2007 во 20:36
DONT XEJT MI XEJT D MANI AJ CI AK TE RAZBERAH NESTO MONIKA DA NE SE VIKAM
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Demonce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2007 во 14:09
Ја ко шо знам, гарантно писмо ти е ако им покажеш дека имаш бар по 80 евреи од ден за трошење.... а они може да мислеле и некаков извештај од родителите да им однесеш... или те фурале  Evil%20Smile

Изменето од Demonce - 14.Јули.2007 во 14:11
Кон врв
sandrica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sandrica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2007 во 14:00

Luge pa jas planiram da odam letovo vo Hrvatska na odmor.

Vo agenciite mi rekoa deka treba garantno pismo,a ljue sto bile pred eden mesec velat deka nisto ne barale na granica. Dali nekoj znae da mi kaze dali navistina treba garantno pismo?

Just love
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MoNiKa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2007 во 13:46
EMI BRZA VIDEH GA LOL AMA DOBRO SO IMAH MOZNOST U ZIVO DA GA VIDAM A NE SAMO NA ANIMAL PLANET
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Demonce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2007 во 19:31
Шо знам, Хрватска е супер, но за наш стандард е ипак скупо...
да на веруваш дури и цигани ко грциве се поефтни  Evil%20Smile

Изменето од Demonce - 13.Јули.2007 во 20:55
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.