|
КОМУ ДА КЛАЊАМЕ? |
Внеси реплика | страница <1234 16> |
Автор | ||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
So ova osekjam deka sakash da se obratish kon mene i da ja "ponizhish" mojata vera... Brate kakva i da e mojata vera, dali paganska, dali Hristijanska jas sum vo nea i kje ostanam vo nea i kje se klanjam na ona shto se klanjat site Hristijani Pravoslavni bez razlika dali toa e na leshevi, na sveshtenici, na materijalni raboti, bev edno vreme kaj vas, toa nikogash povekje nema da se povtori, dzabe ti e trudot koj go vlozhuvash... |
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne se vika klanjanje .....tuku poklonuvanje.....popravi....... temata treba da e na nivo ...poradi sodrzinata neli !!!
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На икони, лешеви и свештеници.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na Otecot, Sinot i Svetiot Duh.
|
||
Deyan Fanky
Нов член Регистриран: 28.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 21 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Samo na BOG ISUS HRISTOS treba da mu sluzime a klajaje ne ezadozitelno ako sakas.
po svoja volja zosto BOG ni dal slobodna volja |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ај одмори една недела, а? Изменето од zidarski - 29.Јуни.2008 во 18:35 |
||
Do what is right, come what may...
|
||
KikoMC
Сениор Регистриран: 11.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас клекнувам пред Исус...
|
||
|
||
Shaxito
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
KOmu da Klanjam/e: Na ALLah, pretstaven od MUhhamed.
Spored moe mislenje i veruvanje: Mozam da mu klanjdam samo na Allah (BOG EDEN I EDINSTVEN)...Pretstaven od Muhhamed POSLEDNIOT pratenik OD ALLAH. ZNaci: FArzot E farz! Za svojata dusa na ovoj vek. Sunnetot E Klanjanjeto NA allah pretstaven od Muhhamed. OVA E MOE MISLENJE I VERUVANJE! Ne mora tije sto ne saakaat da go primenuvaat. |
||
El Emin
Група Регистриран: 10.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 60 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dobra anketa
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во срцето да му се клањаме на Оној кому му припаѓа сета слава, чест и фалба, на семилозливиот господар на Судниот Ден семоќниот Аллах-џелешанеху кој е ЈХВХ(Јахве или ти Јехова=хебр.Оној кој што Е)пра Изворот, Отец-Мајка Бог, севишната Божја личност, личниот и безличниот Бог, пра-светлосниот Ахура Мазда во кого се содржани Алфа и Омега на сите јазици кои ги користеа и ги користат народите на оваа планета Земја!
Изменето од Majkl - 22.Јуни.2008 во 13:20 |
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ovde ovaa poema sovreseno ke se smetne!
TEUBEI-NESUH Gospode, evo, na sedzdu ti padam, Pred vjecnom tvojom klanjam se dobrotom I molitve ti u stihove skladam, Prosec: "Oh, daj mi smisao za ljepotom !" Gospode, evo, na sedzdu ti padam. Ti znas da bijah nevin poput rose I poput lijera u proljecu ranom; Al' ljudi, med sto pod jezikom nose, Otrov mi dadose u bokalu p'janom, Mada sam bio nevin poput rose. I slavih Bakha kao sveto bice, Veneri pete jezikom sam lizo - Vlastitim zubom ja sam svoje zice Komad po komad kao zvijer grizo Slavec Bakha ko bozansko bice. Svaciji prezir pratio je mene, Od sjene moje druzi mi bjezahu, I sve me ciste klonile se zene ... Vaj, tesko je bilo meni siromahu, Jer ljudski prezir pratio je mene. Ja sada bjezim pod okrilje tvoje I tvog k*r'ana, tvoje vjecne rijeci; Gospode, grijehe odrijesi moje I bolesnu mi dusu izlijeci - Ta ja se sklanjam pod okrilje tvoje. Gospode, razum prosvijetli mi sada I daj mi snage, daj mi volju jaku, Demone sve sto moze da savlada ... Nek tvoja milost svijetli mi u mraku, Gospode, razum prosvijetli mi sada ! Raspiri moje stare vjere plamen, Vrati mi ljubav i sve stare dare, Da tresnem casom o ledeni kamen I noktom zgrebem Venerine care - O raspiri, mi stare vjere plamen! ... Gospode, evo na sedzdu ti padam, I kajem grijehe pod tvojom dobrotom - I molitvu ti u stihove skladam, Prosec: "Ah, daj mi smisao za ljepotom!" - Gospode, evo, na sedzdu ti padam! ... Musa Cazim Catic |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Noor4ever
Група Регистриран: 17.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 74 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Amin, brat isto i tebe i site muslimani |
||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прекрасно,Елхамдулиллах.Аллах џ.ш. да те награди сестро со Неговата непроценлива награда Џеннетул Фиредус. |
||
Noor4ever
Група Регистриран: 17.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 74 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eve na kogo treba da se klanjame site
http://www.youtube.com/watch?v=HualOlrlksY&feature=related |
||
Внеси реплика | страница <1234 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |