|
Малтретирање на учениците |
Внеси реплика | страница <1234 8> |
Автор | ||
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Biserna, не станува збор за дадено домашно пред или после празник...Како подобро се учи- одеднаш или чекор по чекор?
Се работи за странски јазик...ти сеуште си дете...на еден час одеднаш ученикот не е во состојба да апсорбира поголемо количество нови информации.Ти не знаеш, ама професорката би требало да знае да го дозира домашното според возраста. |
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mamamd,... не е добро што ги дала пред празници,... и јас имам за учење
за после празници,.... една моја професорка искоментира,.... од толку
денови од цела година,.... вас баш после празници ви даваат
писмени,..... и во право е....
зборот ми беше што во англискиот,... има околу 500 неправилни глаголи,.... некои од нив мора да се знаат за да може правилно да се зборува,.... а за добро да се изразиш,.... потребни се барем 50тина да ги знаеш,....а и не се толку многу тешки,..... еднаш се учат и се памтат,..... не ја бранам професорката што ги мачи децата да бараат толку,.... ама стварно некои работи мора да се знаат,..... еве ви пример за да увидите дека не се многу тешки за учење,..... do - did - done catch - caught - caught cut - cut - cut fly - flew - flown see - saw - seen п.с во основно се учи само втора колона,.... ама за полесно да се научи се учи и трета,.... има рима |
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
иако секогаш сум бил мирен и примерен на часови скоро секогаш да си носев некоја казна од професорите и тоа само поради мојата "голема уста" и смисла за хумор што не можев а да не треснам некоја зелена при крајот на часот кога предавањето веќе завршило.....а зошто ме казнуваа......хе хе...затоа што шегите беа надоврзувани на она што ти ќе го кажуваа цел час........така кога бев 2-година средно професорот по математика ме казни со решавање на 100 пати на 10 задачи......и како изгледаше тоа.........па скоро цела тетратка напишана....и кога му ја однесов другиот час ги броеше сите дали биле на број........сите 1.000 .... ама пак не ми дојде памет.....
П.С. тоа ми била најголемата казна од страна на наставник/чка ,професор/ка |
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...e sega biserce...ako makedonski se naluti pa dade... 50 nesvrsheni/svrsheni minati/idni...glagoli... glagolski prilozi (karikiram)... matematika 20/30 brojni izrazi... polinomi/monomi... biologija... 60 hormoni/ nehormoni... fizika/hemija... atomi/joni... istorija... 100 bitki/vojni/heroi... geografija ovci/kozi/zito... aj kutri deca otide jabana Veligden...krshenjeto jajca... |
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па не се многу сто неправилни глаголи,.... тие секако треба да се знаат,.... а и плус ги има на секоја последна страна од учебникот,.... сега зависи,.... ако децава се 5то одд, не е во ред,..... ама ако се 7мо,8мо,.... е тогаш жалам ама мора да ги знаат тие глаголи,....
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... pa tokmu takvite se opametija...sekogash odat vo paket so "menadzerite" ... shto baraat idealistite i vljubenicite vo digniteto na obrazovanieto... tamu... tie si ja rabotat rabotata... vazno im e decata/roditelite da se zadovolni... |
||
lpartik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека на таквиот наставник треба да му се укаже...информациите за неправилното работење на наставниците стигнуваат и на вистинските места...ама „менаџерите“ ако се работи за „нивен“, најчесто не преземаат ништо. |
||
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
posleden pat koga sum vezbala na fizi4ko,bese 8 oddelenie! |
||
She sells seashells by the seashore...
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... da se razbereme... ako ne cini ucitelkata... ke go prefrlat deteto kaj druga... ama predmetni se eden... dvajca po predmet... shto mozat roditelite/decata ako im se pogodi takov "avtoritativen" nastavnik... edinstveno da molat boga... |
||
lpartik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Деновиве разбрав дека во одно основно училиште професорка по Англиски јазик им дала домашно на децата да пронајдат по 100 (сто!) неправилни глаголи?! И уште оваа наставничка е авторитетна. СЕ ДОДЕКА ПОСТОЈАТ ОВЦИ, ЌЕ ИМА КОЈ ДА ГИ СТРИЖЕ.
Изменето од lpartik - 25.Април.2008 во 11:28 |
||
SINA PTICA
Сениор Регистриран: 05.Април.2008 Локација: Argentina Статус: Офлајн Поени: 109 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Учениците треба да се учат, а доколку погрешат постојат педагошки мерки. А, малтретирањето не е дел од педагогијата.
|
||
,,орлите рано летаат,,
|
||
alekso_2000
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А дали сте свесни за малтретирањето на професорите???
Баш денес бев во средно угостителско во библиотеката а во соседната училница се одржуваше час!!! Јас да бев професор како што го носев пиштолот со мене сигурно ке паднеше жртва!!! |
||
car's freack
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...majstorce...neshto ne e vo red...ne mi ja prima porakata...da ne treba praznish inbuksot....
Изменето од mamamd - 26.Март.2008 во 20:50 |
||
lpartik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се извинувам ако мојот остар јазик некого погодил, но по прочитувањето на „ казната“, поинаку не знаев. Ако правилно ме свати- претпоставениот од свиоте подредени не смее да бара невозможни нешта.А во образовниот процес децата не се подредени.Тие се каменот од кој добриот мајстор треба да изработи најфин дијамант.Задавајќи им ступидни казни, може да предизвика негативен ефект- одбојност(прво) кон предметот, страв да не згреши,(за да не се соочи со нова казна)...а кој е безгрешен.Да сум на твое место и јас би реагирал во одбрана на детето. Децата сега се позаштитени и кога и да било,иако меѓу нив има и такви кои знаат да се изживуваат. А ти како родител правилно си постапила. Изменето од lpartik - 26.Март.2008 во 19:09 |
||
Внеси реплика | страница <1234 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |