|
ПРАТЕНИКОТ МУХАМЕД |
Внеси реплика | страница <1234 34> |
Автор | |
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[QUOTE=Aisha]Jas neznam kolku pati e raspravano za ova... nema da preteram ako kazam deka mozebi 9 - 10 pati... Pa ve molam demonstirajte pismenost, i dokazete deka gi citate postovite..[/QUOTE<h3 align="center">Slučaj Ibn Sunayna</h3> Ibn Sunayna je bio židovski trgovac čiji je jedini zločin bilo to što se našao u gradu kada su muslimani krenuli ubijati: Apostol je rekao, “Ubijte svakog Židova koji vam dopadne šaka.” Tako se Muhayyisa bin Mas’ud zaletio na Ibn Sunayna, Židovskog trgovca s kojim su imali društvene i poslovne veze, i ubio ga. Huwayyisa tada nije bio musliman, iako je bio starješina. Kada je Mhayyisa ubio Huwayyisa ga je počeo tući, govoreći, “Ti neprijatelju Boga, ubio si ga, zar si ga ubio, a dobar dio tvog sala dolazi od njegovog bogastva?” Muhayyisa je odgovorio, “Da mi je onaj koji mi je naredio da ga ubijem naredio da ubijem tebe, odsjekao bih ti glavu.” Rekao je kako je ovo bio početak Huwayyisinog prihvaćanja Islama. Ovaj je odgovorio, “Tako mi Boga, da mi je Muhamed naredio da me ubiješ, da li bi me zaista ubio?” On je rekao, “Da, Boga mi, da mi je naredio da ti odrubim glavu, ja bih to učinio.” A on je uzviknuo, “Tako mi Boga, vjera kojoj je moguće dovesti nekog do ovoga, čudesna je!” I postao je musliman. Orto - vnimavaj na odnosot i na toa shto pishuvash! Изменето од zidarski - 01.Март.2008 во 20:05 |
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas neznam kolku pati e raspravano za ova...
nema da preteram ako kazam deka mozebi 9 - 10 pati... Pa ve molam demonstirajte pismenost, i dokazete deka gi citate postovite.. |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemate li popametna rabota?
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
chekaj prvo da go prashat odzata pa utre vecher moze i c'e pishat nekoja sporedba so hristijanstvoto zoshto taka e najlesno
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znachi, konkretno da zboruvame - i na chesnata i pravedna zhena i sleduva fizichka nagrada - devici vo rajot? Seriozno prashuvam...
(a za mazhenata zhena - ima konkretno, deka nejzina nagrada kje bide toa shto mazh i kje ja primi povtorno kaj nego, toa ne go izmisliv, tuku go pishuva) |
|
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Devojko nejasna si!! Izjasnise dobro i ke se potrudime da t6i odgovoreme...
|
|
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ok,,gledam deka uzhivate da pravite polemika vrz nesta... koi dobro se soglasuvam deka mozhebi ne gi razberete,, no nejasno mi e zoshto se potrudite duri i onie koi gi razberat da gi ubeduvate deka e taka kako sto vie si zamisluvate vo vashata glava..
no eve,,za last time,im trying to make things clear.. "In these [gardens] will be mates of modest gaze [qasirat at-tarf: Lit., “such as restrain their gaze”, i.e.,are of modest bearing and have eyes only for their mates (Tafsir Razi).This phrase applies to both genders.[4]], whom neither man nor invisible being will have touched ere then." [Chapter (Surah) Ar-Rahman (The Most Beneficent(55):56][34] bye now |
|
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prvo ne zasluzuvas Odgovor! Vtoro,toa so go Pisuvas ne e od Q*ran,Vidi samiot ti pisuvat Ibid..znaci ne e k*ranski ajet... Toa sto ne Iskuzuvat Allah.xh.sh. na Ovoj svet nema da vazi za Tamu,Se sto ke se posakat ke se imat vo Gennetot...Iskusenijata se na ovoj Svet,Dodeka nagradata e Tamu za Onoj koj se Strpel i gi Podnel site Iskusenija,taka da tamu nema da ima Blud... Vikas Biserite se topcesta forma,I zemjava e Topcesta ili Elipsoidna no Interesno e postar brate dali na Zemjava ima Cosina>??? I dali na Zemjava Ziuvaat Luge,Zivotni rastenija..itn.itn..I kako moze toa ??? NELI i zemjava e vo Elipsoidna forma Pon istata tvoja Logika odam.. P.s.Ne razbiram Engleski,drug pat [pisi na Mak,Bih, Bidejci ona sto si pisal IBID,Prvo ne e Ajet,i ne razbiram so sakas da kazis... Изменето од Halid ibn Velid - 28.Февруари.2008 во 18:17 |
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.tafsir.com/default.asp?sid=55&tid=51713
Eve tefsir na Sura 55... Pishuvana od lugje shto razbiraat... ako se prochita ubavo - kje se vidi deka pred se se odnesuva na mazhite. Za zhenite, edinstvenata nagrada e toa shto nejzinot sopstven mazh kje ja primi kaj nego. Dali nekoj mozhe da go potvrdi ova...? |
|
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa neznam mozebi nekoj znae povece - ???
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Fantastic Lady
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2008 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
man= LUGJE,, za objasnuvanje na Quranic verses, treba dobro da se poznava Arabskiot, taka da zhalam, ne razbirash arapski za da zaklucuvash deka toa e nameneto isklucitelno za MAZHi,,, no eve jas vi kazhav mislenjeto na onie koi se profesionalci vo nivnata rabota.. |
|
hr.lucky
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne ne mora da ima neshto i za zeni,pa islamot ja osloboduva zenata i za niv ima fizichka nagrada ama ne kazuvaat,a sto e toa
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za zenite k*ranot e dosta nejasen zasto rajot e opisan kako masko mesto na edno mesto ima zborovi od muhamed koj veli deka koga dosol na vratat na pekolot i poglednal vnatre toj bil ispolent so zeni. No sepak zenata koja ce go pomine testot na cistota vo rajot ce bide dodelena na nejziniot maz koj ako saka ce ja zeme a ako ne nema. Ako zenata imala povece mazi togas i se dava pravo da bira kaj koj ce odi no pak ce mora da ima odobrenie od toj koj taa ce go izbere - znaci za zenite nema devici momci ili slicno.
Изменето од Templarius - 28.Февруари.2008 во 17:31 |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Внеси реплика | страница <1234 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |