![]() |
|
ПМС - Пред менструален синдром |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 10> |
Автор | |||
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Пред менструален синдром(ПМС) се оние 2 недели пред почетокот на циклусот и во тој период најчести симптоми се чувствителни и на допир болни гради ,а за тоа главен виновник е покачениот пролактин,главоболки заради намаленото количество на калциум и магнезиум,психичка напнатост и променливо расположение,чувство на глад и зголемена потреба за јаглени хидрати,надуен стомак,болки во кичма и успорен метаболизам,како и болки во нозете најчесто од колената надолу. Значи, за да се ублажат овие симптоми ,многу може да помогне Витаминот Б6 со кој би се намалила напнатоста,ќе го покачи нивото на серотонин,па така не мораме да јадеме многу чоколадо. ![]() За главоболките користете Калциум и Магнезиум, тие ќе се ублажат- лично испробано! ![]() Калипсо,внимавај со употребата на антиревматици,пробај да ги редуцираш колку можеш повеќе,се надевам немаш толку интензивни болки во ПМС,за да ги користиш. И уште нешто,оние жени кои имаат проблематичен ПМС период имаат помалку болен циклус,ќе потврдите или ќе демантирате? Изменето од renatax - 28.Ноември.2010 во 12:51 |
|||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|||
![]() |
|||
Calipso ![]() Модератор ![]() ![]() Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
||
Ма каков Б6..дур не мавнам антиреуматик ништо не спасува ![]() |
|||
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|||
![]() |
|||
zverka_ ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6604 |
||
B6 mu e majkata ![]() |
|||
Јас сум 99% сигурна дека луѓето ме озборуваат,но 100% сум сигурна дека баш "ме заболи" за тоа!!!
|
|||
![]() |
|||
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
||
Тоа ќе ги спречи опсесивно -копулсивните мисли кои ни/ми го цедат мозокот и лигавањето на Неруда? ![]() |
|||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|||
![]() |
|||
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
||
Mozhe kje vi pomogne chaj od chubrika:
Dve lazhici chubrika i malo lazhiche luk(isitnen) se prelevaat so 1/2l. voda. Se pokriva i se vari 10 min. Pozhelno e da se pie ladno i nezasladeno. |
|||
![]() |
|||
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
||
Ma nema lek za p.m.s, sto sakas jadi i pij, cela si vo aut.
|
|||
Beauty fades, dumb is forever
|
|||
![]() |
|||
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
||
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
||
А зошто ништо од горе наведеното не ми помага...
![]() |
|||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|||
![]() |
|||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
||
Брусницата е многу корисна против болки од ПМС.
Богата е со Калиум,а исто така содржи и Калциум и Магнезиум едни од најважните минерали кои се есенцијални за човечкиот организам. Исто така Брусницата има и анти бактериолошко дејство посебно спрема Ешерихиа Коли и бактериите од родот на Хеликобактер. Чаевите од Брусница ги има секаде и се многу достапни,сега малку се поскапи од останатите но не е некој голем трошок за да се купат. Цената на едно пакетче филтер чај е околку 85-90 денари,многу поефтино отколку таа цела збирка на овошја и производи кои ги препорачуваат разни статии на интернет или лекарите во болница. Без разлика дали се консумираат свежи,во чај или сушени го имаа истото дејство. Покрај тоа што се природен антбиотик и диуретик богати се со Аскорбинска Киселина или Витамин -Ц. |
|||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||
![]() |
|||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
||
Ајт уште неколку дена.
![]() be strong Anita, be strong... ![]() Изменето од Tiggy Vicious - 26.Октомври.2010 во 12:42 |
|||
|||
![]() |
|||
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
||
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Поправка: почнав да хистеричам за глупи работи и да плачам за безвезни глупости. Пуст да е и пуст нека остане. П.С: Моментало имам! |
|||
|||
![]() |
|||
||
nema pomosh za mene izglea
![]() ![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |