IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Влијаеше ли Форум на вас?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Влијаеше ли Форум на вас?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 15>
Автор
Порака Обратен редослед
Pat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 1334
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2010 во 13:34
Originally posted by ФорумскаБаба ФорумскаБаба напиша:

Мразам филозофија.
Исто и такви книги.
Не се замарам со филозофирање затоа што некои работи немаат логика.
Затоа форумот ме научи тоа што тебе книгите те научиле.
Затоа што ниедна книга нема да те научи како што ќе те научи животот. Ниедна книга нема да те научи како да повредиш некого..или како да се повредиш себе.

Те разбирам. Ама сакав следново да ти го кажам. Исто како што ние се расправаме пишувајќи тука на форум, исто така се расправале и филозофите пишувајќи книги/расправи, и најчесто пишувале за тоа, за односите помеѓу луѓето, какви се, какви треба да бидат, дали може да има подобрување и сл. Инаку се согласувам, тие не биле ништо посебно, освен во способноста подобро да се изразуваат и да ги формулираат мислите кои што ги имаат  и „обичните“ луѓе.

А инаку, Џим Морисон еднаш кажал, слаб е тој мудрец кој што од мудроста не може да извлече некаква полза и за себе. Тоа не мора да се однесува на материјалноста. На пример, Ниче направил вистински пресврт и во филозофијата, но и во психологијата на некој начин, а сепак полудел.

Изменето од Pat - 28.Септември.2010 во 13:35
Zero Tolerance For Silence
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2010 во 13:27
Мразам филозофија.
Исто и такви книги.
Не се замарам со филозофирање затоа што некои работи немаат логика.
Затоа форумот ме научи тоа што тебе книгите те научиле.
Затоа што ниедна книга нема да те научи како што ќе те научи животот. Ниедна книга нема да те научи како да повредиш некого..или како да се повредиш себе.
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
Pat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Август.2009
Поени: 1334
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2010 во 13:12
Originally posted by ФорумскаБаба ФорумскаБаба напиша:

Нешто ме научи форумов...

Да не се зближувам со секого. "Секој на секого душман"....тоа го научив многу добро тука
А и научив дека некои луѓе се вредни за почит. Научив дека можеш некого многу повеќе да го засакаш како личност...од што некои луѓе мислат. Најсериозно. Можеби на крајот...баш тоа ќе те одалечи од форумот.

Со еден збор...влијаеше во начинот на размислување...

Па и не ти треба форум за таков заклучок. Знаеш ли колку филозофски книги се напишани на таа тема? А сепак и не е се така црно среќа
Zero Tolerance For Silence
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2010 во 12:34
ДА............
..ми влијае ама позитивно...си поминувам супер време овдесреќа
сретнав интересни луѓе...добри, фини и културни со кои баш ми е мило што си комуницирам.....големо%20гушкањеголемо%20гушкање
на реалниот живот исто така ми влијае позитивно...многу пати  кога не сум вклучена ми текнува на форум и  на некои смешки кои што ги напишал некој па си се смеам самата голема%20насмевкаголема%20насмевка......значи позитивно
инаку испив и две три кафиња со форумџики кои многу ги почитувам...големо%20гушкање

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2010 во 01:48
едно големо ДА!
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2010 во 23:59
Нешто ме научи форумов...

Да не се зближувам со секого. "Секој на секого душман"....тоа го научив многу добро тука
А и научив дека некои луѓе се вредни за почит. Научив дека можеш некого многу повеќе да го засакаш како личност...од што некои луѓе мислат. Најсериозно. Можеби на крајот...баш тоа ќе те одалечи од форумот.

Со еден збор...влијаеше во начинот на размислување...
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2010 во 23:50
Originally posted by емил емил напиша:

Да.Така ми повлија ,че се оженив ........среќа
дасреќа
btw...vo realniot svet ne mi vlijaeсреќа
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2010 во 23:35
Originally posted by Џо Џо напиша:

Отприлика...-знаете поговорката:

Што нема да те убие , те прави посилен...

голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
голема%20насмевка
Епа Џо, налетав на ова несвесно и морав да реплицирам, не дека имам нешто против тебе па ти одам по постовите , али увјек ми паѓат у очи....

Абе дете... многу буквално си го сватил, а и поговоркава малце не и местото тука.... големо%20гушкање

ваљда ти не чекаше форумов да те убие дасмеење
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2010 во 22:35
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Originally posted by pagane pagane напиша:

реков дека на таа тема ке пишувам само за на краj, ама сега ми текна нешто "паметно" де:
ми влиjаеше, ми влиjае , македонскиот го "збриша" бугарскиот, сега кога зборувам не кажувам искам , туку сакамизненадување...и уште ...уште ама многу малку ми треба да поверувам дека сум Бугар- 100% туркомонголзабава...ама малку ми треба така да знаете...така да...Go Ahead!даголемо%20гушкање

Pagane големо%20гушкање среќа

голема%20насмевкаплазењеголемо%20гушкање
Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2010 во 22:32
Отприлика...-знаете поговорката:

Што нема да те убие , те прави посилен...

голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
голема%20насмевка
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2010 во 21:38
Originally posted by pagane pagane напиша:

реков дека на таа тема ке пишувам само за на краj, ама сега ми текна нешто "паметно" де:
ми влиjаеше, ми влиjае , мекодинскиот го збриша бугарскиот, сега кога зборувам не кажувам искал , туку сакамизненадување...и уште ...уште малку ми треба да поверувам дека сум Бугар- 100% туркомонголзабава...ама малку ми треба така да знаете...така да...Go Ahead!даголемо%20гушкање

Pagane големо%20гушкање среќа
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2010 во 21:37
ми влиjаеше, ми влиjае , македонскиот го "збриша" бугарскиот, сега кога зборувам не кажувам искам , туку сакамизненадување...и уште ...ама уште многу  малку ми треба да поверувам дека сум Бугар- 100% туркомонголплазење...ама малку ми треба така да знаете...така де...Go Ahead!даголемо%20гушкањезабава

Изменето од pagane - 27.Септември.2010 во 22:34
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2010 во 21:32

Vlijaese na nacin podobro da gi prenesuvam mislite vo tekst да
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2010 во 21:08
Мил мој Идивиди....ти си чудо некое, па иако не пишувам многу и не филозофирам , јас свашта имам прочитано на тебе.... многу сум станат појак од ко сум овде...големо%20гушкањетрепкање
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 15>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,406 секунди.