![]() |
|
Под ист кров |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 6> |
Автор | |
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ne fala
![]() |
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
znam be enigma..........zatoa vo Amerika polnis 18 god.........ajt posebno !!!
i taka treba..... ![]() |
|
![]() |
|
Enigma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
NI TAKA NE FUNKCIONIRA BIJONSE,SEKOJ SVOJA SOBA,A KOJ VO KUJNA ,PA NEKOJ CEL DEN KE RABOTII POSLE SITE VO TRPEZARIJA KE SE NAJADAT I PAK VO SVOJA SOBA,KOJ KE SOBERE PO SITE,KOJ DA GI IZMII SADOVITE,.......ABE NE BIVA TAKA EDNA KUJNA ZA DVE ZENI NE BIVA,NAJUBAVO SAM PA KAKO ZNAM,KOLKU I DA SE TRUDIS SEKOGAS KE SE NAJDE NEKOJ DA KAZE NESTO SHTO KE UPROPASTI SE,A TOA SHTO VELITE DECA IMA KOJ DA GI GLEDA NEMA DA SE SAMI,I TOA NE DRZI VODA,ZS AKO SAKA BABATA DA GI POCUVA DECATA KOGA TREBA NEKADE DA SE ODI TAA KE GI CUVA I AKO NE SI VO ZAEDNICA SO NEA, A AKO NE SAKA DZABE SHTO SI ZAEDNO ENOSTAVNO NE SAKA ,A NE TI VELI TAKA TUKU JAS NEMOZAM PA KE PLACE ,PA OVA,ONA MILIONI PRICINI I NEMA DA GI POCUVA,UBAVO E DA SI SE POCITUVAAT STARITE ZASHTO RODITELI SE NA TVOJOT PARTNER,AMA ZAEDNO, NE FALA
|
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
koga se saka sve se moze.........
no.......toa NO ![]() ako e vo pomal prostor....kade vo tekot na denot se vkrstuvaat megjusebe ....... i kolku da se ima tolerancija , ljubov megjusebna i pocit... toa ke pukne.... ![]() Изменето од bijonse1 - 21.Мај.2009 во 19:11 |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Судир на генерации???? Многу убав термин. Е сега и прашање- Зошто судир? Млади, невработени, без пари а сакаат да командаат односно да ја заземат територијата што некој претходно ’’ја освоил’’, ја оплеменил, си ја оспособил за живот. ![]() Нешто однапред осудено на пропаст затоа што се тргнува со негативната страна?! Ајде да ги гледаме позитивните страни --- Обврските се делат- повеке слободно време за шетање, одмор --- Повеке финансии на еден куп, повеке можности за планирање на материјалната добивка, бизнис или било што ----Децата се растат во хармонија, со имање резервен човек за чување додека некој-мајката одмара (па и во фудбалот има резервни играчи- славната 11 торка не може без резервите) И уште многу предности и слабости. Кога би се гледале предностите (зборуваме за ситуации во кои друг излез нема) и кога сите ќе научиме да толерираме нема да дојде до ова Често разводи, а се' поретко свадби |
|
![]() |
|
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
ne bi se reklo deka e bas taka...retka e semejna sloga...pogotovo vo ovie teski vreminja...sekoj sam (dur mozime)ako sakame da se sakame..
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
![]() |
|
MIJATA ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 12.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Пред три години живеев во заедница,а последниве три не живеам во заедница. Мојата таканаречена слобода се состои во следново : плќам целодневна, трчам после работа да направам ручек,немам многу време за дружење, вечерните излегувања ми се само поим,многу малку време ми останува да си посветам себеси во спредба пред три години.......
Затоа им советувам на сите млади парови, доколку со старите(Немам задни мисли бидијќи и јас идам натаму)добро се согласуваат нека живеат во заедница бидејќи и старите и младите ќе бидат среќни. Изменето од MIJATA - 19.Декември.2008 во 23:38 |
|
![]() |
|
monitor ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 97 |
Здраво на сите! Женско сум иако корисн.име ми е во м.р. Инаку јас лично живеам во заедница и супер ми е.Сама би ми било потешко.Денес сите сакаат помош било каква ама не сакаат да ги гледаат на постарите.Би кажала само дека во животот колку ке дадеш толку ке земеш, или фрли за да најдеш. Сите еден ден ке остариме и тогаш поинаку ќе гледаме на работиве.
![]() |
|
![]() |
|
seka ![]() Сениор ![]() ![]() Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Mijata, sekako deka ima i prednosti da bides vo zaednca. No sepak za nisto na ovoj svet ne bi ja dala ovaa sloboda, slobodata koga ne zivees vo zaednica
![]() ![]() ![]() i uste nesto.... ne e ubavo "starite" da gi navikuvas, sekako deka se postari od tebe, sekako deka imaat drugo razmisluvanje, sekako deka imaat drug pogled kon mnogu raboti, no nikogas nemoj da zaboravis, deka tie se tvoi roditeli ili roditeli na partnerot tvoj
![]() |
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
![]() |
|
MIJATA ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 12.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Живеењето во заедница си има предности : децатати ги чуваат, на плаќаш целодневна, навечер можеш да си излезеш со сопругот без никаков проблем, не мора да трчаш од работа до дома, некогаш(многу често) си ослободена и од ручек правење, слободно можеш да си отидеш на кафе кај пријатеката и на раат да го испиеш, и многу други предности. Единствен недостаток:ептен се досадни стариве!!!
|
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
Мене воопшто нема да ми смета да живеам во заедница со свекор, свекрва.....а се надевам дека и јас на нив... ...нема да им сметам.......... |
|
![]() |
|
karamandi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1496 |
mislam deka bi bilo vo red ako ne se mesat starite ama
![]() ![]() |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Под ист кров, како што вика GlenKlouz ни со мајка ми не успевам да не се скарам (ама со мајка не си замеруваме никогаш, нели) а не пак со свекрва или свекор, кои живееле во сосема друго време, имаат други сфаќања, друг начин на живот, сопствени навики... Секој си има потреба од свој сопствен простор, па макар да се тоа 20 квадрати, тоа е твое царство каде можеш да шеташ по гаќи, да бидеш интимен, да се скараш, да оставиш неизмиени чинии, да се осамиш кога не ти се потребни другите... без притоа некој да ти дише у врат... --------------------------------------------------------------------------------------------- ..So ova moram da se soglasam. teshko e da ziveesh so lugje koi mislat deka se shto leta se se jade. Poarno da si sedat sami, da se iskalat zdravo. Ubavo e sekoj da plati smetki na inkasator ![]() ![]() Porano...mnogu bea dobri snaite, a loshi svekrvite, sega neshto se smenija vreminjata...svekrvite se med ..ama snaite ![]() |
|
![]() |
|
Гостин ![]() Гостин ![]() |
САМ ПА КАКО ЗНАМ....
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |