IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Семејство
  Активни теми Активни теми RSS - Домакински работи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Домакински работи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
Автор
Порака Обратен редослед
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2010 во 20:16
Знаејќи си го карактерот и навиките (кои можда и ќе се сменат, незнам...) тешко дека ќе бидам класична македонска домаќиница. Незнам, не можам да се замислам на некого да му перам гаќи, па да метам дворишта, па да чистам секој ден -де плочки, де прашина, де под... Готвење да, сакам да кувам, али другоно- ноуп. Тешко дека би се снашла во улога на домаќинка. Изгледа ќе треба да бирам некој што ќе помага колку-толку и што ќе нема типичен балкански менталитет, со оние добро познати ништо-не-работиш и стави-ручек синдроми.
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Schatzii Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Мај.2010
Локација: Germany
Поени: 10600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Schatzii Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2010 во 12:23
јас би гласала ( иако не е анкета ова голема%20насмевка )
за поделба на обврските меѓу партнерите....полесно е кога ќе се распределат, отколку само едниот да се отепува од работа а другиот да ужива...ем полесно, ем побрзо се завршува со работите и потоа останува слободно време и за двајцатанамигнување
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.
Кон врв
engie Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Август.2005
Локација: Zimbabwe
Поени: 2775
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај engie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2007 во 13:35
Miriam fala za sovetite...fala i na ostanatite....големо%20гушкање
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2007 во 12:51
zavisi od mebelot kakov ti e... jas na primer brisam so krpa naprskana so Sidolin (mnogu dobro sredsvo za brisenje staklo) i sve brisam so nego i ekrani na TV, monitori staklata vo i od vitrinite pa i mebelot...
Кон врв
Miriam Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Април.2007
Локација: United States
Поени: 336
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miriam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Август.2007 во 01:25
[/QUOTE]

Miriam, kazi mi te molam mikrovalnato so kakvo sredstvo ja cistis, da ne se sekava mirisot na hrana
[/QUOTE]

Да ти кажам право скоро се чистам со Mr. Proper или Windex, микро-брановата исто така. За да не се осеќа мирис на храна може да ставиш и малку сода. Ама не е нешто којзнае колку трајно - после 5 пати подгревање на нешто друго, пак си мириса.

Кога веќе почнавме со домаќински работи - со што бришете прашина? Само со крп**ка или и со нешто друго? Мајка ми употребува Политура, ама јас сум малку помрзлива и гледам на брзинка :)
Try again. Fail again. Fail better.
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2007 во 21:13
Originally posted by mamma mamma напиша:

Se e do organizacijata,redot i disciplinata.
Ako majkite koi imaat mali deca dodeka se uste mali gi naucat
da si gi vrakaat rabotite na mesto od kade sto gi zemale-toa ke go pravat
zasekogas-bilo  so igrackite,bilo so oblekata koja ja soblekuvaat...itn.
Nemozeme,a i za mene e malku neprijatno da go ostavime soprugot da se muva po kujna i da gotvi,ama moze treba da se podelat obvrskite,pa toj
bi odel po nabavki.Ili bi odele dvajcata ednas vo nedelata,ili pak koga decata ke porasnat da go pravat toa.
Licno mene nikogas ne mi prestavuvalo OBVRSKA grizata okolu domot i
decata.Samo so dobra organizacija(uste ednas potenciram) zenata nema da se cuvsvuva deka "se e na nejziniot grb".

tokmu takaтрепкање
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2007 во 12:14
PERMETAL za ciscenje pecnica , rostilja i kuhinjskih napa

za fleki VANISH
Кон врв
AlisaMM Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlisaMM Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2007 во 09:58
Originally posted by Miriam Miriam напиша:

Originally posted by engie engie напиша:

so sto preparati mozes da gi iscistis renglite.
kako se vadi fleka od crveno vino

Се прска обилно со Мр.Пропер, се остава да преседи 15 минути и се чисти со обичен сунѓер.

Има едни мали Tide средства за чистење флеки - како лепило изгледаат и мирисаат. Се става на флеката, се чека малку и се пере.

Ама реклама им удрив на Проктер & Гембл, треба да ми платат трепкање

Miriam, kazi mi te molam mikrovalnato so kakvo sredstvo ja cistis, da ne se sekava mirisot na hrana
Alisa
Кон врв
Miriam Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Април.2007
Локација: United States
Поени: 336
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miriam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2007 во 02:25

so sto preparati mozes da gi iscistis renglite.

Се прска обилно со Мр.Пропер, се остава да преседи 15 минути и се чисти со обичен сунѓер.

Има едни мали Tide средства за чистење флеки - како лепило изгледаат и мирисаат. Се става на флеката, се чека малку и се пере.

Ама реклама им удрив на Проктер & Гембл, треба да ми платат трепкање

Try again. Fail again. Fail better.
Кон врв
engie Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Август.2005
Локација: Zimbabwe
Поени: 2775
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај engie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2007 во 13:43

Prasanje do site domakinki i domakini, so sto preparati mozes da gi iscistis renglite. Edna moja drugarka sirota si go ima ovoj problem. Se sto i prekipuvalo, ne go cistale na vreme i sega kolku i da riba ne iskaca.Znaete li sto moze da pomogne?

Isto sakam da prasam kako se vadi fleka od crveno vino,..znam deka moze so belo vino,ama ako vo momentot nemas i flekata se zasusila, postoi li drug nacin?

Vi blagodaram odnapred za odgovorite.
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlisaMM Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2007 во 13:33
Originally posted by vesni vesni напиша:

Јас сум дома со две мали ѓаволчиња на кои им е најинтересно да си играат кога сите играчки се средени..и одеднаш хаос...играчки на сите страни....па му се пријало на едното бисквити на другото му се пие млеко, ова она...ја трчам на пет страни не знам што попрво да праам...таман едно сум средила друго е растурено....у мешу време пуштам машина за перење, за сушење.. па ручек.....знаат тие што се со деца по дома...и доаѓа маж ми од работа и ми вика „ ти што праиш по цел ден факаш ли нешто“... па кај го има ова...

јас те сваќам вво потполност, и јас имам две ѓаволчиња и мислам дека е тоа вистински опис, до лудило ме доведуваат, денешниве деца се многу бесни, порано ги викаа немирни, а сега "темпераментни" , туку само да се живи и здрави
Alisa
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlisaMM Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2007 во 13:13
Originally posted by boli glava boli glava напиша:

Ajde ne se zalite, ja sto da kazam, sam ziveam, sam jadam, sam se peram,se sam.Samo mi e nezgodno koga pruzam alista,rezil od komsiite ,ama si imam edna finta prvo go stavam carsavot,i pozadi nego si gi redam drugite alista i taka ne me gleda komsilukot!

moj predlog ti e da si zemes masina za susenje alista em i koga ke se ozenis i zena ti ke se ofajdi, oti ne mora site alista da se peglaat posle susenjeto, a slobodnoto vreme sto go dobivas ti e gratis
Alisa
Кон врв
vanesa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Јуни.2007
Поени: 1588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vanesa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2007 во 00:56
Сега веќе не постои терминот домаќинка, туку само невработена.Тоа домаќинка е застарено.
Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Август.2007 во 00:51
слугинка или жена?
попис:
како ги запишуваа жените кои немаат работа, домаќинка?
а како ги запишуваат мажите кои немаат работа, невработен?
така?
а зошто е тоа така, се запрашал некој?
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.