|
Домакински работи |
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Автор | |||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Знаејќи си го карактерот и навиките (кои можда и ќе се сменат, незнам...) тешко дека ќе бидам класична македонска домаќиница. Незнам, не можам да се замислам на некого да му перам гаќи, па да метам дворишта, па да чистам секој ден -де плочки, де прашина, де под... Готвење да, сакам да кувам, али другоно- ноуп. Тешко дека би се снашла во улога на домаќинка. Изгледа ќе треба да бирам некој што ќе помага колку-толку и што ќе нема типичен балкански менталитет, со оние добро познати ништо-не-работиш и стави-ручек синдроми.
|
|||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|||
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
јас би гласала ( иако не е анкета ова )
за поделба на обврските меѓу партнерите....полесно е кога ќе се распределат, отколку само едниот да се отепува од работа а другиот да ужива...ем полесно, ем побрзо се завршува со работите и потоа останува слободно време и за двајцата |
|||
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|||
engie
Сениор Регистриран: 10.Август.2005 Локација: Zimbabwe Статус: Офлајн Поени: 2775 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Miriam fala za sovetite...fala i na ostanatite....
|
|||
|
|||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
zavisi od mebelot kakov ti e... jas na primer brisam so krpa naprskana so Sidolin (mnogu dobro sredsvo za brisenje staklo) i sve brisam so nego i ekrani na TV, monitori staklata vo i od vitrinite pa i mebelot...
|
|||
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
[/QUOTE]
Miriam, kazi mi te molam mikrovalnato so kakvo sredstvo ja cistis, da ne se sekava mirisot na hrana [/QUOTE]Да ти кажам право скоро се чистам со Mr. Proper или Windex, микро-брановата исто така. За да не се осеќа мирис на храна може да ставиш и малку сода. Ама не е нешто којзнае колку трајно - после 5 пати подгревање на нешто друго, пак си мириса. Кога веќе почнавме со домаќински работи - со што бришете прашина? Само со крп**ка или и со нешто друго? Мајка ми употребува Политура, ама јас сум малку помрзлива и гледам на брзинка :) |
|||
Try again. Fail again. Fail better.
|
|||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
tokmu taka
|
|||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
PERMETAL za ciscenje pecnica , rostilja i kuhinjskih napa
za fleki VANISH |
|||
AlisaMM
Нов член Регистриран: 17.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Miriam, kazi mi te molam mikrovalnato so kakvo sredstvo ja cistis, da ne se sekava mirisot na hrana
|
|||
Alisa
|
|||
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се прска обилно со Мр.Пропер, се остава да преседи 15 минути и се чисти со обичен сунѓер.
Има едни мали Tide средства за чистење флеки - како лепило изгледаат и мирисаат. Се става на флеката, се чека малку и се пере. Ама реклама им удрив на Проктер & Гембл, треба да ми платат |
|||
Try again. Fail again. Fail better.
|
|||
engie
Сениор Регистриран: 10.Август.2005 Локација: Zimbabwe Статус: Офлајн Поени: 2775 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Prasanje do site domakinki i domakini, so sto preparati mozes da gi iscistis renglite. Edna moja drugarka sirota si go ima ovoj problem. Se sto i prekipuvalo, ne go cistale na vreme i sega kolku i da riba ne iskaca.Znaete li sto moze da pomogne? Isto sakam da prasam kako se vadi fleka od crveno vino,..znam deka moze so belo vino,ama ako vo momentot nemas i flekata se zasusila, postoi li drug nacin?
Vi blagodaram odnapred za odgovorite.
|
|||
|
|||
AlisaMM
Нов член Регистриран: 17.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
јас те сваќам вво потполност, и јас имам две ѓаволчиња и мислам дека е тоа вистински опис, до лудило ме доведуваат, денешниве деца се многу бесни, порано ги викаа немирни, а сега "темпераментни" , туку само да се живи и здрави
|
|||
Alisa
|
|||
AlisaMM
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
moj predlog ti e da si zemes masina za susenje alista em i koga ke se ozenis i zena ti ke se ofajdi, oti ne mora site alista da se peglaat posle susenjeto, a slobodnoto vreme sto go dobivas ti e gratis
|
|||
Alisa
|
|||
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сега веќе не постои терминот домаќинка, туку само невработена.Тоа домаќинка е застарено.
|
|||
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
слугинка или жена?
попис: како ги запишуваа жените кои немаат работа, домаќинка? а како ги запишуваат мажите кои немаат работа, невработен? така? а зошто е тоа така, се запрашал некој? |
|||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|||
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |