IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Разпнат меѓу Учителот и Бога
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Разпнат меѓу Учителот и Бога

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака Обратен редослед
Pravoslavie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Октомври.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1732
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslavie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2006 во 09:03
Несомнено е дека таа слика со окото и триаголникот потсетува на масонскиот симбол. Но, не знам дали прво настанала сликата на иконата, па масоните ја употребиле кај се*е или прво се појавила кај масоните, па била превземена од кај нив во иконата (второво ми е неверојатно).

Да се мисли дека триаголникот и окото го измислиле масоните е МОЖЕБИ аналогно како да мислам дека Верата и Надежта ги измислија масоните (на еден од нивните симболи пишува Faith, Hope, Charity).

Можеби иконата е настаната под влијание на западот

Во иконата (сама за се*е) не видов ништо зло.
Сликата со триаголникот и окото (сама за се*е) не е зла. Злото не постои во материјата. Злото е од духовна природа и постои во личноста на човекот. По дефиниција зло е: свесно кршење, уривање и уништување на совршената состојба на постоење промислена создадена и благословена од Бога

Иконата не урива никакви вредности на совршената состојба на постоење. На неа нема зло, нема насилство, нема нацртано демони, нема нацртано убиства, нема силување...

Сама за се*е таа икона НЕ Е ЗЛА и не шири зло
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!
Кон врв
Miralem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Ноември.2005
Поени: 1056
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2006 во 23:42
Originally posted by YODA YODA напиша:

Miralem брат, нема ни да ти одговори оти не знај. Во то е замрсеноста на цела работа, кој стигна кажа, дали било вистина или лага то никој не знај да кажи.

Navistina me interesirase sto mislat Hristijanskite teolozi,vo vrska so piramidata i okoto edno. Imam mnogu mnogu da pisuvam i za toa.No nema eve nitu Pravoslavie Nitu sard da mi kazat sto e i kako e. :(
Кон врв
YODA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2006
Локација: Macedonia
Поени: 205
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај YODA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2006 во 22:43
Miralem брат, нема ни да ти одговори оти не знај. Во то е замрсеноста на цела работа, кој стигна кажа, дали било вистина или лага то никој не знај да кажи.
и то...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2006 во 21:18
Originally posted by Miralem Miralem напиша:

Pravoslavie... se rasprasa li za trokutot ?? Me interesira navistina.

Ne mi odgovori Pravoslavie. Dali citase denes "VEST" ? Imase nesto zaz Masonskite simboli. Mozebi vide i tamu sto e piramidata so ednoto oko. Ista kako onaa na Ikonata. Dali prasa sto prestavuva Triagolnikot i  Okoto ?? 

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2006 во 23:15

Pravoslavie... se rasprasa li za trokutot ?? Me interesira navistina.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2006 во 20:18

Pravoslavie... prasa li za trokutot ? :)

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2006 во 18:33

Originally posted by natalija natalija напиша:

Ти благодарам за експицитноста ќе разјасниме некои работи.. Од утре натаму Миралем.. Значи немој да го рачунаш како двобој или било што, едноставно предизвик..
Поздрав

Nema problem,Natalija. Bujrum,vo sekoe vreme,mozes da prasas za se' sto te interesira. Pa sto znam,ke ti odgovoram,sto ne ke prasam,ili,ke ti kazam deka ne znam... oti ne e sramota.

Sekoe Dobro

Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2006 во 14:02
Ти благодарам за експицитноста ќе разјасниме некои работи.. Од утре натаму Миралем.. Значи немој да го рачунаш како двобој или било што, едноставно предизвик..
Поздрав
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2006 во 17:03

Цитирај Allah da te ngradi miraleme ,navistina mnogu dobri postovi  samo sto na nevernicite seuste ne im teknalo deka se vo zabluda.

InsAllah... Allah i tebe da te nagradi za se sto pravis na Negoviot pat.

Цитирај MIRALEM....Na primer,jas sum cisto ubeden deka biblijata e pisuvana pod negova diktatura i deka e negova idea. ( јас мислам дека и коранот е исто...)

Ne,Natalija... od edna mnogu prosta pricina koja za zal ne ja gledate. Ne da se falam,no navistina citam se i sesto. Ne gledam samo na edna strana. Jas vo ona sto veruvam UBEDEN SUM. Ne e isto da veruvas kolku radi reda i da bides ubeden. Ednas kazav,imam mnogu golemo i ubavo Iskustvo vo zivotot.  Ako podobro se upatime vo politikata i opsto slucuvanjata vo svetot ke vidime samo edno,deka na seto zlo,Noviot svetski poredok,od kade poteknuva siot teror,a na koj poredok e lider LICNO ANTIHRIST,trn vo ocite mu e samo Islamot. Ako go vklucime,za mene do sega naj interesniot slucaj vo istorijata na covecanstvoto,urivanjeto na kulite bliznacki i celiot plan.... togas doznavam deka navistina ISLAMOT E GOLEMA RELIGIJA KOJA "MORA" DA SE UNISTI. No edno neka bide jasno,kolku god da se trudite ISLAMOT nema da se unisti,samo ke raste,oti taa e BOZJA VERA. Qur'anot zboruva za se' sto ke se slucuva ta zatoa na ovoj nacin ste spreceni da doprete Qur'an i da razmislite za nego. Se terorizira po amerika,spanija.... a potoa vinata se prefrla na Muslimanite,da bi se steknalo gnev kaj lugeto. Neka mi dade eden barem eden edinstven dokaz deka Muslimani toa go napravile.

Цитирај Vmetnuvanjeto na na trojstvoto,vmetnuvanjeto na "bogocovekot" oti toj za sebe ke tvrdi,koga ke se pojavi,deka e Bog. ( никој не мора да ти тврди и на те*е еј јас сум Мухамед ) 

Tuka ne razbiram sto sakas da kazes. A i nisto podolu. Po se izgleda deka ne si ja razbrala porakata koja prethodno ja staviv.

Цитирај Ти не си ставен на искушение ?????

Nemase vrska so porakata i so temata,no ke ti odgovoram,iako sakam da se vratime na temata. Sekoj minut vo zivotot na sekoj covek e ISKUSENIE. Taka da sekoj minut i jas vo iskusenie go ziveam taka i ti taka i sekoj... Na Bogatiot ne mu se dava Bogatstvo da bi uzival so nego,nitu siromaviot e siromav zatoa sto Bog ne go saka. Se e Iskusenie. Nema nikakva razlika pomegju Bogatstvoto i Siromastvoto (kaj Allah dz.s) Edna od obavezite na Hadzdzot e oblekuvanje ihram... site znaci se oblekuvaat ednakvo,tamu nema da prepoznaes koj e bogat koj e siromav,pred Allah site sme isto. Allah na Bogatiot mu dava bogatstvo,da bi zarabotil so nego dzennet te. da pomaga,da deli,,,, na siromaviot  isto go stavil na iskusenie za da ja vidi negovata strplivost sabur. Isto e i so Bolesta i Zdravjeto... se e Iskusenie.Znaeme slucai kade zdrav covek umrel a i bolen se izlecil. Bolesta ne e znak na smrt,tuku samo iskusenie.

Za delata veke kazav. Za moite dela nikoj nema da odgovara osven samiot jas. Kako sto ti denes na mestoto moe nemozes da jades (treba sam da jadam) taka i za grevovite. Nikoj za grevot moj nemoze da se izmaci. Sam ke si go snosam i sam ke si odgovaram I taka,sekoj za svoite dela ke odgovara,bez razlika dali e Musliman,Hristijanin ili Evrein,site za delata ke odgovarame.

Цитирај Те*е ти е наметнат коранот или го почитуваш ради религијата???

Jas natalija edno vreme (Allah da mi oprosti) i piev i blud cinev i sesto nesto... vo Boga i ne veruvav. Se vikav Musliman,no samo na papiru sto se veli. Vo zivotot imav edno golemo iskusenie i edno Golemo iskustvo Mu blagodaram na Allah za toa. Od togas,se ubediv samo vo postoenjeto na BOG,no kade e vistinata za nego,jas natalija ne ja pobarav samo vo Qur'anot,tuku tamu na kraj bas ja pobarav. Prvo razgledav vo Hristijanstvoto,prasuvav,citav.... no nisto nikogas ne me priblizi. Potoa i na Judizmot,,, nisto ni tamu. I na Kraj dojdov do Sovrsenoto toa bese Qur'anot. Ti se kolnam vo Allah,da ja videv vistinata vo Biblijata,i domot ke go napustev i se ke napravev i toa ke go prifatev. No naprotiv,tamu sretnav mnogu raboti koi navistina,mozea samo da me vratat po stariot pat (ateizam). Duri sega go razbiram golemiot broj napustanje na Hristijanstvo. Mozam slobodno da kazam deka Budizmot ima pogolema smisla od Hristijanstvoto. Se znae barem tamu vo sto se veruva.... vo Hristijanstvoto ne znaes. Ednostavno neznaes koj e Bog.  A Vo Qur'anot,sovrseno e objasneto. Taka da go imam so srceto prifateno. Vo verata nema prisilba,pravata vistina jasno se razlikuva od zabludata (del od Qur'anot).

Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2006 во 15:36
MIRALEM....Na primer,jas sum cisto ubeden deka biblijata e pisuvana pod negova diktatura i deka e negova idea. ( јас мислам дека и коранот е исто...)
Vmetnuvanjeto na na trojstvoto,vmetnuvanjeto na "bogocovekot" oti toj za sebe ke tvrdi,koga ke se pojavi,deka e Bog. ( никој не мора да ти тврди и на те*е еј јас сум Мухамед )
A Bog mnogu e jasno deka nikoj nikogas ne go videl. ( Си го видел пророкот твој? )
Deka Bog ne e slep,kako sto e toj... no taka si isplaniral.
I vie ocekuvate sega da sleze Bog a ne da sleze isus kako bozji pratenik. A Antihrist (i spored biblijata) ke tvrdi deka e bog i sin bozji. ( Не очекувам, во душа го носам )
Uste malce ke ve ucat kako isus bil so edno oko,ili,imal dve oci,ama ednoto od mavanje mu go ostetile koga go izmacuvale,,, kako sto veke se zabelezuva na noviot film "passion" i taka i vie ke si go cekate direktno Antihristot i vo nego ke si veruvate. ( ако јас добро те истепам и ти потече окото не значи и дека те ослепев )
Toa si e znaci ednas isplanirano. Pa neli se raboti za NAJ GOLEMOTO ISKUSENIE ZA COVECANSTVOTO ???

Ти не си ставен на искушение ?????
Те*е не ти се пратат делата?
Те*е ти е наметнат коранот или го почитуваш ради религијата???
Одговори ми на ова па се читаме после празници... ..Нека Хриостосовото воскресение и те*е ти донесе мир во душата....
Кон врв
abu al zarkawi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Август.2005
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај abu al zarkawi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2006 во 15:20
Allah da te ngradi miraleme ,navistina mnogu dobri postovi  samo sto na nevernicite seuste ne im teknalo deka se vo zabluda.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2006 во 00:52

Цитирај

А каде бил твојот антихрист кога се појавувал Мухамед, мислам спиел? Како твојот Мухамед ја избегнал контаминацијата од влијанието на АнтиХристот?

VO OKOVI,VO SINDZIRI ! I toj (ANTIHRISTOT) ne seuste,no ke bide TVOJ ;)

Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2006 во 17:27
Originally posted by Miralem Miralem напиша:

Originally posted by Dogi Dogi напиша:

Го знаеш оној скечот, кога Тошо (од К15) жмирка со окото и има трзавец на усните? А сите околу него мислат дека е манијак? Ти текнува?
Ако почниме погрешно да ги толкуваме сите појави околу нас, може и наназад ќе почниме да се враќаме, ќе почниме да се подмладуваме, наместо да старееме. Старците обично се однесуваат како деца, што не значи дека се подмладиле, нели?
Ова твоево е целосно погрешно толкување.
Исто како што денешниве програмери оставаат по некој траг во програмите, дека се од нив, можно ли е секој од оние кои ги правеле тие симболи да сакал да остави нешто интересно, кое никој нема да го разбери. Прашањето е Кој го направил тоа и зошто? А не, што значи! Симболиката не можеш да ја толкуваш без авторот, така?
Ако јас закачам сончев часовник на ѕид од некоја зграда, секој кој нема да знае што е тоа, ќе си го толкува по негово!
Ако некој нацртал триаголник на или над икона, редно е да се распрашаш прво кај оној кој творел, или оној кој нарачал!

Pozdrav dogi. Najptvo,kako sto i vo samiot text kazav eve i tuka.... site tie raboti se istrazuvani od strana na NAUCNICI a ne moi pretpostavki. Od luge koi ja poznavaat simbolikata. Ako znaeme deka antihrist ima dosta dolg zivot,toj imal vreme i za biblija da napise i za simboli da si napravi,na koi ke si stavi znacenje koi eden den se ke izjasnat. Na primer,jas sum cisto ubeden deka biblijata e pisuvana pod negova diktatura i deka e negova idea. Vmetnuvanjeto na na trojstvoto,vmetnuvanjeto na "bogocovekot" oti toj za sebe ke tvrdi,koga ke se pojavi,deka e Bog. A Bog mnogu e jasno deka nikoj nikogas ne go videl.Deka Bog ne e slep,kako sto e toj... no taka si isplaniral. I vie ocekuvate sega da sleze Bog a ne da sleze isus kako bozji pratenik. A Antihrist (i spored biblijata) ke tvrdi deka e bog i sin bozji. Uste malce ke ve ucat kako isus bil so edno oko,ili,imal dve oci,ama ednoto od mavanje mu go ostetile koga go izmacuvale,,, kako sto veke se zabelezuva na noviot film "passion" i taka i vie ke si go cekate direktno Antihristot i vo nego ke si veruvate. Toa si e znaci ednas isplanirano. Pa neli se raboti za NAJ GOLEMOTO ISKUSENIE ZA COVECANSTVOTO ???  

А каде бил твојот антихрист кога се појавувал Мухамед, мислам спиел? Како твојот Мухамед ја избегнал контаминацијата од влијанието на АнтиХристот?
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2006 во 17:21

Originally posted by Dogi Dogi напиша:

Го знаеш оној скечот, кога Тошо (од К15) жмирка со окото и има трзавец на усните? А сите околу него мислат дека е манијак? Ти текнува?
Ако почниме погрешно да ги толкуваме сите појави околу нас, може и наназад ќе почниме да се враќаме, ќе почниме да се подмладуваме, наместо да старееме. Старците обично се однесуваат како деца, што не значи дека се подмладиле, нели?
Ова твоево е целосно погрешно толкување.
Исто како што денешниве програмери оставаат по некој траг во програмите, дека се од нив, можно ли е секој од оние кои ги правеле тие симболи да сакал да остави нешто интересно, кое никој нема да го разбери. Прашањето е Кој го направил тоа и зошто? А не, што значи! Симболиката не можеш да ја толкуваш без авторот, така?
Ако јас закачам сончев часовник на ѕид од некоја зграда, секој кој нема да знае што е тоа, ќе си го толкува по негово!
Ако некој нацртал триаголник на или над икона, редно е да се распрашаш прво кај оној кој творел, или оној кој нарачал!

Pozdrav dogi. Najptvo,kako sto i vo samiot text kazav eve i tuka.... site tie raboti se istrazuvani od strana na NAUCNICI a ne moi pretpostavki. Od luge koi ja poznavaat simbolikata. Ako znaeme deka antihrist ima dosta dolg zivot,toj imal vreme i za biblija da napise i za simboli da si napravi,na koi ke si stavi znacenje koi eden den se ke izjasnat. Na primer,jas sum cisto ubeden deka biblijata e pisuvana pod negova diktatura i deka e negova idea. Vmetnuvanjeto na na trojstvoto,vmetnuvanjeto na "bogocovekot" oti toj za sebe ke tvrdi,koga ke se pojavi,deka e Bog. A Bog mnogu e jasno deka nikoj nikogas ne go videl.Deka Bog ne e slep,kako sto e toj... no taka si isplaniral. I vie ocekuvate sega da sleze Bog a ne da sleze isus kako bozji pratenik. A Antihrist (i spored biblijata) ke tvrdi deka e bog i sin bozji. Uste malce ke ve ucat kako isus bil so edno oko,ili,imal dve oci,ama ednoto od mavanje mu go ostetile koga go izmacuvale,,, kako sto veke se zabelezuva na noviot film "passion" i taka i vie ke si go cekate direktno Antihristot i vo nego ke si veruvate. Toa si e znaci ednas isplanirano. Pa neli se raboti za NAJ GOLEMOTO ISKUSENIE ZA COVECANSTVOTO ???  

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.