IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Макаронс
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Макаронс

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Автор
Порака Обратен редослед
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2018 во 19:39
Макаронс
Дали ги сакате познатите Макаронс колачиња?среќа

1


Доколку отсекогаш ве интересирало како се прави прочуениот француски десерт ,,Макаронс’’, го пронајдовме оригиналниот рецепт за вас.

Состојки

• 250 гр шеќер во прав
• 100 гр шеќер
• 100 гр мелени бадеми
• 2 лажици какао
• 4 белки

2

Крем

• 200 гр чоколадо за готвење
• 100 мл павлака за готвење

Начин на подготовка

Оставете ги белките да отстојат на собна температура. Изматете ги со миксер, а потоа додавајте постепено од шеќерот, малку по малку додека смесата не се зацврсти.

Замешајте ги мелените бадеми и шеќерот во прав во смесата. Додадете го и какаото, па внимателно измешајте. Сипете ја смесата на хартија за печење со помош на готварски шприц или кесички за замрзнувач.

Оставете ги 1 час да се сушат. Печете ги 15 минути во рерна на 150 степени. Растопете го чоколадото во павлаката и оставете да се олади. Наполнете ги кексите и чувајте ги во кутија.

3

Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.