![]() |
|
Рецепти за домашни сокови |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Автор | |
Valerija ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Изменето од Valerija - 17.Октомври.2018 во 21:21 |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
![]() |
|
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Правам од вишни, круши, праски, кајсии и јаготки.
Само вишните и јаготките со шеќер и лимонтуз, крушите, праските и кајсиите во соковник, потоа само ги варам без никакви додатоци додека зовријат и сокот го собирам во жешки шишиња. Ако не се доволно благи пред употреба лажиче мед ![]() |
|
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
|
![]() |
|
evangeline ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Сок од тикваТиквата сварете исечете ја на помали парчиња, сварете во 2,5 л. вода и оставете да се излади. ![]() |
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
![]() |
|
evangeline ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ме насмеа ![]() А јас сакам кисели и груби работи. Всушност, во миксовите можеш да ставиш што имаш и што сакаш. Не за џабе се вика микс.
|
|
![]() |
|
volkswagen ![]() Модератор ![]() ![]() Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Во овај микосов ако ставиш јаболка е далеку посладок и понежен од обично... Пробајте....
Изменето од volkswagen - 18.Септември.2013 во 14:21 |
|
![]() |
|
evangeline ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Здрав микс
1/2 кг цвекло Сите состојки убаво се мијат и се мелат во машина за мелење месо заедно со се лушпи. Добиената смеса се става во водата и се остава да отстои 24 часа. Потоа смесата се процедува неколку пати низ чиста газа и во добиениот сок се ставаат шеќерот и лимонтусот. Сокот се меша сé додека се стопи шеќерот и се собира во шишиња. Се пие многу брзо Изменето од evangeline - 18.Септември.2013 во 14:21 |
|
![]() |
|
evangeline ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ретки се тие што не сакаат домашно сокче направено најчесто од рацете на мама/тато/баба/дедо, но колку вие знаете да подготвувате домашен сок?
Некои немаат услови, некои немаат желба, некои не знаат како. Јас имам се, ама секаков сок не пијам. Доколку знаете некој рецепт за подготовка на домашен сок, повелете споделете го ![]() Сок од вишни 3 килограми вишни 2 литри вода 3 пакетчиња лимонтус шеќер по потреба Вишните ги миеме добро и ги гмечиме со раце. Пасираме добро втријувајќи ги вишните на цедалката Откако ја завршивме оваа постапка додаваме лимонтуси и вода и оставаме да стои 24 часа. Потоа сокот го прецедуваме и мериме колку течност има. Колку течност ќе ни испадне толку шеќер ставаме (или по вкус и потреба). Го промешуваме добро и ги полниме шишињата. Добро ги запечатуваме. Така затворени се вријат 30 минути. ![]() Или додека уште има праски, испробајте го овој рецепт. Јас правев пред некој ден, со тоа што помалку шеќер ставив ![]() Сок од праски Состојки: Подготовка: Водата се става во сад на оган да зоврие и му се става шеќерот. Се вари додека да се стопи шеќерот. Потоа течноста се остава убаво да се излади. Откако течноста ќе биде сосема ладна, во неа се додаваат мелените праски. Се става ренданата кора од лимонот и сокот убаво се меша за да се соединат состојките и да се добие хомогена смеса. Вака добиениот сок се собира во шишиња и се става да стои во фрижидер, на ладно. Препорачливо е да се пие веднаш по ладењето и во наредните 3 до 4 денови, бидејќи во него нема никакви додатоци, конзерванси и емулгатори, кои ќе можат да му го продолжат рокот на употреба. |
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Сокот од кајсии идеална напивка и за здравите и за болните
|
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Сируп од капини
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |