|
``Позајмици`` на фотографии ... |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
strkov
Нов член Регистриран: 20.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поздрав до сите членови на идивиди и до администраторите ... неколку дена сум во недоумица дали дас ви пишам и да отпочнам дебата на едан мошне необична , па и нечесна пракса на некои интернет сајтови , пред се на оние кои пишуваат за Скопје ... Имено деновиве добив порака од мои пријатели кои ме посочија на сајтот Skopje - The capitol of Macedonia , на кој е прикажана моја фотографија ... Кога го отворив сајтот , таму најдов 4-5 мои фотографии , под кои беше наведено дека се од идивиди ...?
Логично прашање се наметнува дали самите администратори на идивиди сајтот се во тек со оваа пракса ? Морам да напоменам дека фотографијата ми е хоби , па и не сум толку засегнат дали некоја од нив ке биде ставена и на некој друг сајт. Единствено што ми пречи што моето име под фотографијата не беше наведено , за што побарав од администраторите на Skopje - The capitol of Macedonia , да го поправат ... Денеска на еден друг сајт Скопје -инфо повторно беа прикажани мои фотографии !? Секако моето име не беше спомнато ?! Незнам дали само јас сум засегнат , или самојас сум во тек , па иако изгледа мошне наивно и безалено , мислам дека треба да се обрне внимание и да се реагира на оваа пракса . Пред се ова го барам од администраторите на идивиди , бидејки колку што знам фотографиите на идивиди се со заштитено авторско право ... |
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |