|
Невеста во бело!? |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
kladence
Група Регистриран: 25.Мај.2011 Статус: Офлајн Поени: 88 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga odi nevestata da pobara blagoslov od Bog taa treba da izleze pred nego cista t.e da nemala predbracni odnosi, sto deneska site znaeme ne e slucaj.Imam slusnato deka od taa pricina dokolku ceremonijata se vrsi vo manastir, tamu svestenite lica sugeriraat taa da bide oblecena vo crveno. Ili ne sum razbrala tocno?
Messenger: Koristi normalna golemina na bukvi. Vo pishuvanjeto na forumi zgolemeniot font zhachi vreskanje. Изменето од Messenger - 29.Мај.2011 во 15:36 |
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДА (!) се разбира. Благословени да се сите младенци, посебно оние што го држат и се движат по правиот, по здравиот пат на Љубовта БОЖЈА! Свадбааа, опаааа, оп, оп, опааааа ....! Изменето од spiros - 29.Мај.2011 во 09:37 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Belata boja znachi nevinost, chistina...
Istorijski gledano, od devojkata koja vo minatoto ne mozhela nishto drugo vredno da mu donese na mazhot, se ochekuvalo da bide nedopirnata i taka da mu ovozmozhi na svojot mazh prviot da ja napravi zhena. Od mnogu popraktichna gledna tochka, devojchinata nevinost pretstavuval 100% dokaz deka nema svoi deca koi vo idnina bi mozhele da polozhat pravo na nasledstvo vrz imotot i vrednostite na svojot ochuh i taka da gi kompromitiraat naslednite vrednosti na decata koi kje bidat rodeni od vrskata megju mazhot i devojkata. I toa bilo najvazhniot element vo vrednuvanjeto na devojchinata nevinost. Za mladiot koj se venchal toa nemalo nikakva vazhnost vo momentot na zhenachkata, no zatoa mu bilo sugerirano celiot zhivot neshto shto mozhela da razbere negovata sueta - deka tokmu nevinosta vo prvata brachna nokj petstavuva najgolemoto zadovolstvo i vrednost za nego. I taa tradicija, iako vekje podosta zanemarena, s'e ushte se neguva skoro kako fetish kaj narodite... kaj nekoi veri i religii povekje, a kaj nekoi pomalu. Kaj nekoi voopshto ne se pridava vazhnost zatoa shto Ljubovta se stava na prvo i edinstveno mesto. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
kladence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Problem imam so konekcijata...izvini
|
|
kladence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e mi se cini deka koga se sprema svadba, glavna preokupacija( na sekoja devojka) e fustanot....bojata se podrazbira...bela.Ali zosto? Ste razmisluvale li i vie? Znaci beloto..DA ili NE?
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako ne objasnish shto sakash da kazhesh kje ja brisham temava. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
kladence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
S
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |