![]() |
|
Дали одите во кино и театар? (и кино-репертоар) |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 7> |
Автор | |
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ќе одам вечер
„Антица“ во изведба на Прилепскиот театар со младата постава на глумци...нема промашување...одамна сме немале толку многу млади, но и толку добри глумци ...утре ќе ви раскажам
![]() |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
Mindy ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
На 5 октомври започнуваат тринаесетите Денови на комедија во
Куманово.На годинешниов Меѓународен театарски фестивал со 8 претстави ќе
гостуваат театри од повеќе градови во Македонија, Србија и Хрватска.
Фестивалот ќе го отвори претставата „2012- Последните Македонци„ од Драмски театар Скопје,а наредните денови следуваат претставите: „Покојник„ од битолскиот театар (6.10.), „Љубовникот со голем стил„ на штипскиот театар (7.10), „Жени на власт„ на Турскиот театар (8.10.), „Свири го тоа повторно, Сем„ на Белградскиот драмски театар (9.10), „Не играј на Англичани„ кумановски театар (12.10), „Крпен живот„ прилепски театар и на крај Сплитскиот театар со претставата „Молер„ ќе ја затвори манифестацијата на 14 октомври. За сите оние кои се во Куманово и кои имаат желба и време да појдат на театар , јас лично би им препорачала да ја проследат комедијата Љубовникот со голем стил која се прикажува утре 7 Окт.2010 Минатата недела бев на театар тука во Штип и ги гледав. Еве на кратко ќе ви ја раскажам преставата : Значи Раде Рогожаров , главниот лик во преставата Џон Смит , е всушност љубовникот кој има 2 жени кои живеат на сосема различни страни од градот. Преставата почнува со сцена кога двете жени се јавуваат во полиција и пријавуваат дека нивниот маж е исчезат.Едната пријавува во источната, а другата во западната полициска станица. Даваат опис на мажот кој е воедно таксист. Потоа се појавува на сцена Џон дома кај едната жена, а во межувреме се обидува да и се јави на другата жена која загрижено го очекува дома. Во меѓувреме доаѓа на гости пријателот на Џон кој ке биде вмешан во целата ситуација со двете жени на Џон. Доаѓа полицаецот и започнува со испрашување. ... Исто така и кај другата жена доаѓа полиција и ја испрашуваат за мажот и . Другарот на Џон ќе го запише тел број на другата жена и ке го остави на маса, па по грешка едната жена мислејки дека тоа е бојот на полиција ке ѕвони кај другата жена и настанува мешаница. Значи целата приказна уствари се занимава со секојдневни теми на медиумски притисок, разни збрки ..... и предупредување колку е тешко да се препознае хомо дуплексот во себе. Преставата трае 1 час и 30 минути и нема шанси да заспиете , туку сигурна сум дека ке се смеете гласно како што се смееше штипската публика. Епа кумановчани и сите останати , убаво да си поминете на било која од преставите , а јас искрено се надевам дека наредните денови уште некоја престава ќе се случува тука во Штип |
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
ми се оди во театар...последен пат бев неколку години
![]() |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Ја гледав “Госпоѓа министерка“. Како беше, што да ти кажам, како и се друго што некој наш ќе го изрежира. ![]() Среќна сум што не земав дете со мене. Педери, лезбејки, вибратор...сето тоа во Госпоѓа Министерка. Разбирам да се осовремени нешто....ама ова... [:-&] |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
Eli ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Во театар идам многу често,не пропуштам добра претстава,дури некогаш и по двапати идам да глеам..а кино за жал,одамна неам отидено,а и каква е ситуцијата со нашиве кина(ако уопште така можат да се наречат)..
![]() |
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
![]() |
|
pane_juventus ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1048 |
teatar,dva do tri pati vo godinata
|
|
![]() |
|
Keri ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 574 |
..и јас исто, а сакам многу ![]() |
|
![]() |
|
seka ![]() Сениор ![]() ![]() Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
nazalost ne tolku cesto, kolku sto bi sakala
|
|
![]() |
|
vrzalec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 133 |
Зависи што претстава сакаш
ако сакаш комедија гледај " маме му ебем, кој прв почна"
ако сакаш психолосшка драма гледај "црна дупка"
|
|
![]() |
|
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
sakam da odam na pretstava ama nemaaaaaaaaaaa
![]() |
|
![]() |
|
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
OBOZAVAM TEATAR,vo Stip ima dosta golema posetenost i pretstavite najcesto se komedii i da vi kazam kako sto sum se smeela na tie pretstavi, ne sum se smeela taka na nitu eden film. do solzi do solzi i ne mozam vozduh da si zemam
![]() sto se odnesuva za kinoto, ne se sporeduva gledanje film doma i gledanje film na kino. se znae sto e podobro: KINOOOO:) ![]() |
|
![]() |
|
brigitte ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 133 |
Odam i na kino i na teatar, posleden film koj go gledav vo Kino e "Senki" i mnogu mi se dopadna, zapametiv i nekolku repliki...
![]() |
|
![]() |
|
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Кога има нешто добро.
Нели во македонија преставите се во согласност со финансиите. А финансии за култура нема. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
![]() |
|
superbaby ![]() Сениор ![]() Регистриран: 05.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 184 |
ima sekoj den se novi pronadojci.. i kinoto i teatarot slabeat veke.. koj ke odi do tamu da gleda koga moze doma da si zema film i da gleda na DVD ili na PC? koga skoro site imaat veke.. ali ne e vo red toa , sto veke ne gi posetuvame kinata i teatrite
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |