IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Христијанството,религија полна со апсурди
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Христијанството,религија полна со апсурди

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака Обратен редослед
el_kevser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Ноември.2009
Статус: Офлајн
Поени: 832
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2011 во 18:59
kig david   prasanjeto mi bese i ne samo na ovoj forum , dali isuss navistina voskresnaal, ako voskresnal nema da se pojavi so fizicko telo tuku so duhovno.
vo ovoj bibliski tekst isus im objasnuva na apostolite deka ne e duh deka e istiot im dokazuva deka duhot nema koski i meso , jasno im stava do znaenje deka nee umren nitu voskresnat , zs logicno e ako voskresnal na apostolte ke im dojdel so duhovno telo ali isus spored ovoj bibliski tekst ne go napravil toaa i im dokazuvaa deka e so negovoto fizicko telo.
ovoj tekst indirektno go negira voskresnuvanjeto. jas vaka ovaa go razbiram ,, i samiot pavle vi ukazuva deka toj sto umira voskresnuva duhovno , vo slucajoov so ovoj tekst e sprotivno , ako im se pojavese duhovno togas ke se sovpadne so pavlinovitee tekstovi togas navistina ke bese voskresnat, no oviee tekstovii go negiraat voskresnuvaanjeto,
jas kako sto znamm i kako sto mi dava mojata logikaa ako nekoj umree paa i da voskresnee sigurnooo bi dosol so duhovno telo , nikako so negovoto fizicko telo da bidime jasnii , paa istoto i za isuss ako umrel sigurno ke dojdel so duhovnoto telo i ne ke mozele da go doprat nitu ke mozlel da jade,, setoo toaa sto toj im prijdol na ucenicite e da im dokazii dekaa nee umren zatoaa i im dokazuvaa i im veli da go dopraat da mu dadat da jade se so cel da im dokazi deka e ziv i nee umren . dali sme jasniii priatelcee znam dekaa toaa sie vase veruvaanje i ne vi osporuvam vo toaa terajte onaka kako sto si mislitee deka treba da veruvaate, no priatelcee ako isuss bil umren pa voskresnat kako sto velitee togas bi trebalo da dojde duhovno ne moze istovremeno i so duhovno i so fizicko telo., no naprotiv toj im dosol so negovoto fizicko telo toaa e dokazanoo vo tekstot .
Допрете Ме и видете, зашто духот нема месо и коски, а како што гледате Јас имам,,
zosto toaa go veli?
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2011 во 00:23
Originally posted by dobrilcho dobrilcho напиша:

Originally posted by el_kevser el_kevser напиша:

saka da ti kaze deka isuss nee mrtovv i nee voskresnat , no ostavigo toaa i na ovoj forum sakam istoto prasanje da go postavaam,

prasanjeto e kako go tolkuvatee ovoj bibliski tekst;

38 А Тој им рече: „Зошто сте збунети? И зошто се јавуваат сомненија во вашите срца?
39 Погледајте ги Моите раце и Моите нозе - Јас Сум Истиот! Допрете Ме и видете, зашто духот нема месо и коски, а како што гледате Јас имам.”
40 И кога го рече тоа, им ги покажа рацете и нозете.
41 А бидејќи тие од радост уште не веруваа, туку се чудеа, им рече: „Имате ли тука нешто за јадење?”
42 И Му дадоа парче печена риба и мед со саќе. 43 Тој го зеде и јадеше пред нив

so koee telo dosol isus pred ucenicitee so svoeto fizicko telo ili so guhovnotto?

prof-dr Mito Zlatanovski od etf veli so poluvistini go potamanivte svetot. ako e biblijata seta vistina pa bog mi e svedok deka e tao taka togaj sho e poentata na site tie sveti tajni, od kogo sho se krie i zasho? na nivata ne nikne samo namerno poseanoto zhito ami uz nego obichno nikne i kukuljot (taka go vika mama).

Nisto ne e tajna, bez Biblijata nie ne bi znaele koj e BOG i kakov e .
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
dobrilcho Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Април.2011
Поени: 209
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dobrilcho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Мај.2011 во 00:14
""

Изменето од dobrilcho - 03.Јуни.2011 во 20:40
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 23:25

saka da ti kaze deka isuss nee mrtovv i nee voskresnat

Saka nesto da kaze, pisuva brojki, iznesuva nekoi tvrdenja, ama koj da go razbere ... ох

38 А Тој им рече: „Зошто сте збунети? И зошто се јавуваат сомненија во вашите срца?
39 Погледајте ги Моите раце и Моите нозе - Јас Сум Истиот! Допрете Ме и видете, зашто духот нема месо и коски, а како што гледате Јас имам.”
41 А бидејќи тие од радост уште не веруваа, туку се чудеа, им рече: „Имате ли тука нешто за јадење?”

so koee telo dosol isus pred ucenicitee so svoeto fizicko telo ili so guhovnotto?

Se razbira deka se materijaliziral pred ucenicite so svoeto fizicko telo .

P.S. Znam sega sto kje prasas, kako mozel da vleze preku zatvorenata vrata i da se pojavi na sred soba голема%20насмевка

SOLI DEO GLORIA
Кон врв
el_kevser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Ноември.2009
Поени: 832
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај el_kevser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 23:13
saka da ti kaze deka isuss nee mrtovv i nee voskresnat , no ostavigo toaa i na ovoj forum sakam istoto prasanje da go postavaam,

Изменето од el_kevser - 08.Мај.2011 во 23:16
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 23:08
Originally posted by dobrilcho dobrilcho напиша:

EVANGELIETO RADOSNA VEST !!!

VNIMANIE >>> lugjeto ne se Dobri, Dobri e NE chovek !!!

dobro de, radosna vest e shto? radosna vest e smrtta na Isus. ajde be, kogo raduva bilo chija smtr? smrtta na Isus e radosna vest za choveshtvoto. pa neli e toj nivniot spasitel kako mozhe smrtta na spasitelot da gi raduva spasenite? ne, ne, Isus e bezgrevno zachnat od svetiot duh = svite negovi dedovci eden naliki na sekoj eden a e dopolnitelno zachnat vo utrobata na presveta i bezgrevna Virgo Maria. spored toa toj ne go nasleduva pragrevot na praroditelite. a bashka sho negova top inovacija e mateamatichkata formulacija na bezgrevnoto zachnuvanje taka da i da se vpushti vo seks do trudnost toj toa kje go stori 100% bez grev. vo kontrast so taka bezgrevniot Isus lugjeto gi sogledaa site nivni maani i oti e nevkusno nekoj stalno da ti gi posochuva tvoite maani Isus beshe protolkuvan kako nivna seopshta zakana >>> Isuse Hriste pogreshno kaj tebe e toa sho si bezgreshen >>> pogreshno po nas a zoshto si bezgreshen vekje na site im e jasno. se dur e Isus zhiv megju zhivite toj e nivna stalna opomena, svedoshtvo i dokaz deka nema drug megju postojnite osim Isus A i da ima togaj toa e po greshka i zatoa >>>

ZA NAS LUGJETO, SAMO MRTOV HRIST E DOVOLNO DOBAR HRIST!!!

Dobrilcho, se' citas li sto pisuvas збунетост
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 21:40
Anarhizam.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
vanesa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Јуни.2007
Поени: 1588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vanesa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 21:37
So asocijativnoto razmisluvanje vozish vo pogreshen pravec.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dobrilcho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 12:26
""

Изменето од dobrilcho - 03.Јуни.2011 во 20:41
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dobrilcho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Мај.2011 во 14:39
""

Изменето од dobrilcho - 03.Јуни.2011 во 20:41
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2011 во 16:21
Оваа тема е исто толку ''егзотична'' како и оваа virgina sonceto e lichno moja svoina 

Добро дека има луѓе каде да ни го прават празникот уште повесел.голема%20насмевка
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2011 во 15:06
ne be, super si e deteto
bas e originalen
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2011 во 00:10

Dobrilcho e uste pod vlijanie na Todor Zivkov плазење
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Април.2011 во 19:27

...kade li zalutal zajakot, koj znae??? - ne se znae ni kade lezhi... hahaha

There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,672 секунди.