![]() |
|
Фото клетка |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Автор | |
ceko ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член ![]() ![]() Регистриран: 25.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 26 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pretpostavuvam deka ne isprobuvas so dslr....i problemot bi go lociral vo toa sto blicot od samiot aparat ti trepka najverovatno dva ili tri pati...i se gubi efektot od aktiviranje na bilo koj nadvoreshen blic.....jas isprobuvav so canon a460(idiotce)...i u princip ne mi profunkcionirala taa vrska megu idiotceto i fotokletkata na eksterniot blic...
|
|
![]() |
|
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Mora da mozhe da se stavi vo manuelen mod na rabota.
Prochitaj go upatstvoto za rabota so kamerata, rubrika "Kako se koristi vgradeniot blic na kamerata" i kje najdesh kako da gi menuvash site modovi na blicot. |
|
![]() |
|
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Заборавив да пишам, како мастер блиц го користев тој вградениот во апаратот.
![]() ![]() Значи чаре уште еден блиц за експериментирање.
![]() |
|
![]() |
|
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Pa sigurno e taka koga master blicot (toj na kamerata) ti e staven na avtomatika.
![]() Togash toj prvin frla pre-flash za da odredi kolku svetlina kje bide potrebna za osvetluvanje, ovoj pre-flash go aktivira sporedniot blic preku foto kjelijata, pa potoa koga master blicot kje ja frli svojata svetlina i kamerata kje ja otvori zavesata pred foto senzorot sporedniot blic kje bide iskluchen. Za da fotografirash na ovoj nachin treba da minesh na potpolno manuelen mod na rabota koj kje onevozmozhi pre-flash od glavniot blic. Изменето од Zoran K - 19.Март.2011 во 22:02 |
|
![]() |
|
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Здраво!
Дали има некој искуство во работа со повеќе блицеви но активирани со фото клетки?
Имам два проблема. Едниот е што блицот го активира само еднаш, а вториот е што никако неможам да ја уловам/искористам светлината од блицот активиран со фото клетката.
Првиот проблем ми е решлив, ќе земам друг блиц кој ќе може да се активира повеќе пати, но вториов....
![]() Се работи за Canon-ов блиц и апарат. Пробав со синхронизација на прва завеса, на втора завеса... резултати нема. Модови програм, мануелен, Tv, Av.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |