|
Самодоверба |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zs ne gi kazes ..mozebi nekoj ke realizir del od niv
|
|
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas imam mnogu idei, samo nema koj da mi gi realizira
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако не успее од прва, значи мек бил
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас не сум сигурен дали имам самодоверба
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Самодоверба? Не знам дали имам самодоверба... но знам да бидам некогаш премногу еуфорична, лажно самоуверена дека го држам светот на дланка, тоа у превод би било мелење на празно за да не види некој друг колку сум исплашен зајак и несамоуверена... за да не ја злоупотреби мојата несигурност. Уел дан, но не е неприметливо дека сум со разнишана самодоверба
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Indurain
Сениор Регистриран: 17.Јули.2011 Статус: Офлајн Поени: 308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samo ti si mrtva..... kokoska |
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I bez toa znaev deka sum ziva, ali eve me, se vrativ u forma rabotite dvizat na podobro. Ne si davam jas da zaglavam dolgo vo tie cuvstva
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ubavi se tie custva...znaes deka si ziv/a
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Denes znacitelno mi e opadnata samodoverbata. Dozvoliv eden muabet da me odnese vo regres i da mi gi raznisa nozeve...
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сомнежот или довербата кон блиските се тесно поврзани со сомнежите или довербата што ја имаме во самите нас. На човек со изградена самодоверба му е многу полесно да ја подари својата доверба на другите луѓе. Дури и кога таа би била изиграна, не е крај на светот. Секое искуство носи поука, па и лошото. Сомничав човек многу често недовербата и себепотценувањето ги проектира врз другите луѓе. Недостатокот на самодоверба е како поглед во скршено огледало. |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Posle dostiganjeto na samodoverbata sledniot chekor e dostiganje na neutralnosta.
Toa ni pomaga da go vidime Svetot i Zhivotot onakvi KAKVI SE, a ne oboeni od nashata samodoverba. Ovoj chekor e chekor kon razbuduvanjeto i prosvetluvanjeto.
Samodoverbata i pozitivniot pogled i aspekt kon zhivotot se daleku podobri otkolku negativnosta i samoNEdoverbata, no sepak i toa e edno iskriveno gledanje na Svetov.
Neutralnosta i sogleduvanjeto (uochuvanjeto) onakov KAKOV E e onoa vistinskoto!
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za da ja razviete samodoverbata, prv chekor e zasekogas da go otfrlite chuvstvoto deka ne mozhete da postignete se shto sakate. Stravot e glaven neprijatel shto stoi pomegju vas i samodoverbata.
Vo vashiot um lezhi zaspan genij koj nikako nema da se razbudi osven so upotreba na samodoverbata. Dzon Keho - Podsvesta mozhe se Inaku stravot e pogonsko gorivo na egoto.Vashe e samo da go detektirate i da mu go presechete dotokot na gorivo. .....sekogash odi vo pravecot na stravot... |
|
stigma04
Сениор Регистриран: 29.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 2661 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Самодовербата е клуч за успех во можеби сите полиња во животот...
Полека се гради,но лесно може и да исчезне...Човекот треба да си изгради позитивно мислење за себе,а не да мисли се најлошо за себе.Многу поинаков впечаток остават оние луѓе кои се поопуштени и имаат поголема самодoверба од оние кои не се ценат себеси воопшто и немаат никаква самодоверба.И повторно ќе кажам се е во мозокот,самиот човек треба да си ја изгради самодовербата,а не некој друг затоа и се вика САМОдоверба. |
|
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
|
|
stigma04
Сениор Регистриран: 29.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 2661 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se slozuvam so mislenjeto |
|
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |