IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Медицина
  Активни теми Активни теми RSS - Алергија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Алергија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 13>
Автор
Порака Обратен редослед
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2010 во 21:30
Доста не имало, барем да си даваме поддршка
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2010 во 21:19
Jas minatata nedela bev katastrofa (sto si vikam jas po moe isto cuvstvo ko pred umiranje ) zatnata skroz

aj vo red toa sto loratadinot mi pomagase da ne kivam , ama onie kapkite za nos operil posle 5-ot den pocnaa sprotiven efekt da imaat i uste poveke da mi go nadraznuvaat nosot i da dobivam glavobolki

gi ostaviv i ne piev od niv i eve denes e sreda konecno nosot mi opusti pocnav normalno da disam , samo sto moram 2 pati dnevno da primam antibiotik za grlo za da go sprecam ona sto se izlacuva od nosot da ne mi vleze vo gradi pa da dobijam i bronhit тага pa dodaten problem тага

A mi prepisaa i sprej za nos Beclometasone , pa utre ke idam u apteka da go zemam загриженост

Kaj i da e , mi rekoa ako preziveam do 15 Maj dobro ke bide

c c c c  ne daj boze da treba svadba da pravam vo Maj , pa ima da crknam , mnogu los mesec лутина
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2010 во 20:46
Welcome to the club, ап...ап..ап...чихаааааааааа!
Кон врв
bingo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јануари.2010
Поени: 2522
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bingo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2010 во 12:43
здр јас сум бинго и јас имам алергија

Изменето од bingo - 05.Мај.2010 во 12:43
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2010 во 11:55
aman od taa alergija me pukna...тага
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2010 во 22:30
И мене денес истото ме најде,сигурно имаше јака концентрација на полен. Дури и ушите ме чешаа, сите ме прашуваа дали сум плачела очите ми беа бумбари а се исфрлав и по кожата. Се напив лоратадин ама дефинитивно требаше порано да ги почнам, и земав и еден “вентолин“ да ми се најде (за не дај Боже). Многоооогу лошо, многу.
Кон врв
BisernA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јули.2008
Поени: 4662
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Април.2010 во 22:22
денеска попладнетно, дуваше еден ,,поленски,, ветер... очите ми отекоа од солзење, непцето ми е жар и ме чеша, како и се останато се разбира.... уххх не можам да поднесам веќе

а се зафркнав со лоратадинот, друг пат лекови од гала фарм - не
Кон врв
mariija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Поени: 2459
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mariija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2010 во 21:02
na svezo pokoshena travaтајм%20аут ccccccccccc не%20знам
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2010 во 17:56
На ништо не сум алергична.
Фала богу.. голема%20насмевка
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2010 во 15:05
Kako i sekoja godina, taka i ovaa tradicionalno pak me fati alergijata na polen

I kako sto e redot pijam loratadin apcinja i operil kapki za nos za da se smiram тага
Кон врв
-Goldi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2009
Поени: 750
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај -Goldi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2010 во 19:13
                                    АЛЕРГИЈА ОД ПОЛЕН

Временска рамка: се јавува на крајот на зимата и почетокот на пролетта или поточно во месец февруари.

Мета на напад: дишните патишта.

Симптоми: воспалување на носната слузница, појава на оток и црвенило, излачување на поголема количина слуз. Може да дојде и воспалување на слузницата на грлото и мекото непце, проследено со солзење на очите и отежнато дишење.

Третман: лекувањето се одвива преку медикаменти и инјекции, но конкретен лек не постои. Проблемот е во тоа што луѓето не може целосно да се изолираат од поленот, освен ако заминат некаде на море или редовно да носат заштитна маска...................

Кон врв
-Goldi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2009
Поени: 750
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај -Goldi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Април.2010 во 19:12
ШТО Е АЛЕРГИЈА?
Алергија е преосетливост на некои супстанци, додека алергиската реакција е одговор на имуниот систем на организмот кон внесените алергиски супстанци. Носечките супстанци (алергени), кои предизвикуваат алергиска реакција може да бидат: храна, полен, спори, микрокрлeжи, делови од тело на животните, отров од инсектите и др.
Кон врв
polzavce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2008
Локација: Angola
Поени: 1325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2010 во 12:21
Годинава ми установија алергија на: полен од мешани треви, полен од рж, мачка и габички некои....

Создаваше ринитис, а не кивав, не кашлав, не ме печеа очите и носот.....

Едвај поставивме дијагноза..ни еден доктор не се посомнева прво на алергија....

симптомите ми биле неспецифични, така ми рекоа...

Сега пијам цезера и прскам фликсоназе и добра сум....
МИР со сите
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Април.2010 во 02:25
Originally posted by natalija natalija напиша:

Колку сме ние запознаети со Алергените и колку умееме да се справиме со нив?
:( zamisli ic nosto neznaeme za  niv
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.