|
Алергија |
Внеси реплика | страница <1234 13> |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Доста не имало, барем да си даваме поддршка
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas minatata nedela bev katastrofa (sto si vikam jas po moe isto cuvstvo ko pred umiranje ) zatnata skroz
aj vo red toa sto loratadinot mi pomagase da ne kivam , ama onie kapkite za nos operil posle 5-ot den pocnaa sprotiven efekt da imaat i uste poveke da mi go nadraznuvaat nosot i da dobivam glavobolki gi ostaviv i ne piev od niv i eve denes e sreda konecno nosot mi opusti pocnav normalno da disam , samo sto moram 2 pati dnevno da primam antibiotik za grlo za da go sprecam ona sto se izlacuva od nosot da ne mi vleze vo gradi pa da dobijam i bronhit pa dodaten problem A mi prepisaa i sprej za nos Beclometasone , pa utre ke idam u apteka da go zemam Kaj i da e , mi rekoa ako preziveam do 15 Maj dobro ke bide c c c c ne daj boze da treba svadba da pravam vo Maj , pa ima da crknam , mnogu los mesec |
|
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Welcome to the club, ап...ап..ап...чихаааааааааа!
|
|
|
|
bingo
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 2522 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
здр јас сум бинго и јас имам алергија
Изменето од bingo - 05.Мај.2010 во 12:43 |
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aman od taa alergija me pukna...
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И мене денес истото ме најде,сигурно имаше јака концентрација на полен. Дури и ушите ме чешаа, сите ме прашуваа дали сум плачела очите ми беа бумбари а се исфрлав и по кожата. Се напив лоратадин ама дефинитивно требаше порано да ги почнам, и земав и еден “вентолин“ да ми се најде (за не дај Боже). Многоооогу лошо, многу.
|
|
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
денеска попладнетно, дуваше еден ,,поленски,, ветер... очите ми отекоа од солзење, непцето ми е жар и ме чеша, како и се останато се разбира.... уххх не можам да поднесам веќе
а се зафркнав со лоратадинот, друг пат лекови од гала фарм - не |
|
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
na svezo pokoshena trava ccccccccccc
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На ништо не сум алергична.
Фала богу.. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako i sekoja godina, taka i ovaa tradicionalno pak me fati alergijata na polen
I kako sto e redot pijam loratadin apcinja i operil kapki za nos za da se smiram |
|
|
|
-Goldi
Сениор Регистриран: 09.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 750 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
АЛЕРГИЈА ОД ПОЛЕН
Временска рамка: се јавува на крајот на зимата и почетокот на пролетта или поточно во месец февруари. Мета на напад: дишните патишта. Симптоми: воспалување на носната слузница, појава на оток и црвенило, излачување на поголема количина слуз. Може да дојде и воспалување на слузницата на грлото и мекото непце, проследено со солзење на очите и отежнато дишење. Третман: лекувањето се одвива преку медикаменти и инјекции, но конкретен лек не постои. Проблемот е во тоа што луѓето не може целосно да се изолираат од поленот, освен ако заминат некаде на море или редовно да носат заштитна маска................... |
|
-Goldi
Сениор Регистриран: 09.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 750 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ШТО Е АЛЕРГИЈА?
Алергија е преосетливост на некои супстанци, додека алергиската реакција е одговор на имуниот систем на организмот кон внесените алергиски супстанци. Носечките супстанци (алергени), кои предизвикуваат алергиска реакција може да бидат: храна, полен, спори, микрокрлeжи, делови од тело на животните, отров од инсектите и др. |
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Годинава ми установија алергија на: полен од мешани треви, полен од рж, мачка и габички некои....
Создаваше ринитис, а не кивав, не кашлав, не ме печеа очите и носот..... Едвај поставивме дијагноза..ни еден доктор не се посомнева прво на алергија.... симптомите ми биле неспецифични, така ми рекоа... Сега пијам цезера и прскам фликсоназе и добра сум.... |
|
МИР со сите
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Внеси реплика | страница <1234 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |