|
ХИПНОЗА -заблуди и факти |
Внеси реплика | страница <1234 8> |
Автор | ||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Епа филозофија ли е што ли е? Кажав толку колку што знам, јбг не сум експерт. Ти кажи поише ако знаеш.
|
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se iznapisa nisto ne kaza... |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хипнозата е корисен третман на оние кои се подложиле на неа свесно, чии очекувања е да се соочат и справат со длабоко потиснати состојби и емоции и да ги решат некои дилеми и проблеми кои ги измачуваат.
Бидејќи некои луѓе немаат доволно сила и самопознавање да ги изменат сопствените акции и реакции на лично ниво, оти проблемот од кој сакаат да се ослободат има многу длабоки корени прифаќаат да бидат тертирани од друго лице чија специјалност е да ве однесе на многу скриени нивоа ,до длабочините на вашата душа и предизвика она што личниста сака да го постигне во реалноста.
Можеби е еден вид на манипулација а во голем дел се работи и за стимулација на она што личноста сака да го постигне на свесно ниво.
Сум гледала многу документарци каде оваа метода дава инзвонредни резултати и такви кај кои била безуспешна.
Долгорочните ефекти од неа повторно зависат од личноста која се подложила на хипнозата оти сепак хипнозтизерот не е Мерлин магионичар и нема моќ да управува со нечија душа и тело.
Понекогаш човекот сам на себе си е најголема непознаница и никој друг не може да го измени тоа. Изменето од Glenn - 26.Јуни.2010 во 21:12 |
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па , жената од примерот има илузија дека .... Некој е природно надарен и има илузија без хипноза .... Се шегувам , да, да . |
||
Тишината е гласникот на почетокот , пссс...т .
|
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
гледај го сатот.....како иде лево десно.... тик-так...тик-так......тик-так....тиииик-таааак тииииии-тааааа - ттт-ттт мммммммм тешки ти се очните капаци... полека ти се затвараат очите.....ти се предаваш ...се опушташ... очите ти се затворени.... паѓаш во длабок сон.... опуштен си ...спиеш длабоко и само мојот глас го слушаш... јас полека влегувам во твојот сон... ја ти укажувам дека постои натприродна сила.... сила на природата ..некои ја нарекуваат господ.... јас ссега ќе те разбудам со едно кликнување на прстите... и све што ти реков секој ден повеќе и повеќе ќе веруваш ..... Р А З Б У Д И С Е !!! гледај ја сликата .....осети колку е жива ....... нели ја осеќаш силата на природата??? еве ти една бесплатна сеанса ептендосаден!! Изменето од bijonse1 - 26.Јуни.2010 во 18:33 |
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
споредбата те издава.....
жената сака да ослабне без разлика зошто..... ти си атеист....зашто баш овој пример го земаш??? значи сепак те мачи што не веруваш?? |
||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ќе може ли мене да ми направат да верувам дека Бог постои ? Изгледа ќе може |
||
Тишината е гласникот на почетокот , пссс...т .
|
||
bijonse1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па сеа......
не велам не......!!! ама додека не видам со свои очи некако јас не верувам..... таман работа да поверувам све што ќе прочитам тамте вамте..... еве денеска на што наидов на нетов...... ова е плацебо ефект кој на чуден начин издејствува..... хипноза??? тешко вероватно...... плацебо- верба во нешто што не е вистина за да даде воља за помалку јадење..... ми држи вода.... Очајната Мерион Корнс имала 98 килограми. Ниту личниот тренер, ниту диетите, ниту таблетите за слабеење не и помогнале да ослаби. На крајот се одлучила на хипноза со која ја увериле дека и го подврзале желудникот. Ослабела 25 килограми за четири месеци. Во шпанската клиника со хипноза симулирале операција на желудникот. Мислејќи дека сега желудникот и е со големина на топче за голф, сита е после малку јадење. Вели дека е чудно, но дека се сеќава на секоја ситница од операцијата. Оваа клиника и ја препорачал еден пријател на кој хипнозата му помогнала да се одвикне од пушењето......,, Изменето од bijonse1 - 26.Јуни.2010 во 17:51 |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dijanetikata se temeli na psihologija i nema nishto zaednichko so hipnoza.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tocno e, ima nekoi istrazuvanja deka auditingot i hipnozata predizvikuvale zavisnost. Znaci od edno ke se oslobodis, na drugo ke se navleces... |
||
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dijanetikata zaedno so hipnozata kako mentalen izmet na moderniot vek nosat samo uste pogolemi zavisnosti i otfrlanje od sopstveniot rod.
Toa za bolkata...ako sme pametni ke naucime ednas....ako ne ke treba da ja poftorime poveke pati....ako ne i eden cel zivot.... Ne ja mesaj bolkata so otpadocite od coveckiot rod.....bi te zamolil ....takvite i ne go znaat patot na bolkata Изменето од Joshua_Tree - 26.Јуни.2010 во 15:02 |
||
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas sum zapoznaen so Dijanetikata i taa deluva na ist princip na Hipnozata, ama daleku poefikasno, bidejki lugjeto se svesni , a ne hipnotizirani. Poznavam licno lugje koi minale niz auditing( taka se vika procesot na primenuvanjeto na Dijanetikata) i sega se daleku podrugi licnosti od toa sto bea. So Hipnozata moze da zaglavis vo nekoja neprijatna slucka i da ne moze da se vratis vo segasno vreme. Lugje, ne si igrajte so hipnozata. P.S. Jas ne bi si igral ni so Dijanetikata,bidejki e slicno nesto na Hipnozata,imeno vrakjanje na bolnite momenti od zivotot i pominuvanje niz niv nekolku pati dodeka ne iscezne bolkata. |
||
Hedonistka
Сениор Shapeshifter Регистриран: 17.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Toa za mene e napishano?..ako e za mene kazav deka ja uzuchuvame a ne deka ja praktikuvam jas..mozebi e taka kako shto velish nz ..ne sum zapoznata.. |
||
If you are reading this, get a life!
|
||
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
||
Внеси реплика | страница <1234 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |