|
Ѓорги Павлов Чуранов |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
milan churanov
Нов член Регистриран: 26.Октомври.2012 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A na moqt bratob4ed s psvd.4URAN koito e nai-veroiatno ot BITOLA i nai veroqtno da e sin ili vnuk na striko mi Boris= POZDRAVI az sam Milan 0 sin na Kiril vnuk na Vasil i pravnuk na Georgi
|
|
milan churanov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ot vtorata si jena- 6ANA , Georgi 4uranov ima slednite deca
bez da imam pretencii da sam to4en. Vsa6tost nai to4noto rodoslsvno darvo na 4uranovi e izgotveno ot Du6an Konstantinov koito e profesionalen istorik i po vsqka veroqtnost podoslovieto se sahranqva ot bratov4ed mi Branimir v BITOLA. Boris , Aleksandar , Spasiq ,Malina i o6te edin Kostadin |
|
milan churanov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Georgi 4uranov e predsedatel na Komiteta v Smilevo a voevodite sa kakto sledvat 1.Damian Naumov Kasapov
2.Ko4o Petrev Grujoski 3.Dimitar Trapkov Kromidarov 4.Gligor pop Pavlov 5.Pavle Kolev Krastev 6. Dame Pavlov Miskov |
|
milan churanov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dedo mi Georgi 4uranov e bil vtori bratov4ed na ba6tata na Damian Gruev t.e. Dame mu e bil plemennik
|
|
milan churanov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1. Kozma ne e jenen i nqma deca
2. Hristo - Icanata e osinoven ot brata na dedo Georgi- Kostadin , Jeni se za srabkinq i ima tri deca v sledniqt red 1.Du6an-Du6ko, 2. Milo6 i 3. Georgi 3. Elena ima dve deca - Bistra i Lilia 4. Vasil ima slednite deca pored- 1.Ivan 2.Metodii 3.Kostadinka 4.Kiril 5.Milan/az sam krasten na nego/ 6. Lubka 5.Dimitar ima edno dete Konstantin/batko mi Kosio/ 6. Ilia i Ilinka umirat ot pnevmoniq zaedno s maika si Velika sled kato sa prestoeli 4asove pod vodata na edna bara goneni i krieiki se ot turska poterq sled Ilinden |
|
milan churanov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ot parvata si jena Velika dedo Georgi ima slednite deca/ 1.Kozma, 2.Hristo, 3.Elena, 4.Vasil, 5.Dimitar 6.Ilia, 7. Ilinka
|
|
milan churanov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pradedo mi Georgi e sin Na Pavle Curanov i e roden pred 1850 god. a e pocinat pred 1956 god v Smilevo. Pogreban e na oltarot na cerkvata no srbomanite sa izmenili familita mu na curanoski, taka kakto nikoi i nikoga ne go e narical. Ima brat Kostadin.
Изменето од mungos80 - 27.Октомври.2012 во 22:33 |
|
milan churanov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo!! Jas sum Milan Curanov , pravnuk na herojot Georgi Curanov od Smilevo!
Изменето од mungos80 - 27.Октомври.2012 во 20:01 |
|
milan churanov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZDRAVEITE, AZ SAM MILAN CHURANOV, PRAVNUK NA GEOGI CHURANOV !
RADVAM SE NA KOMENTARITE ZA PRADEDO MI GEORGI , NO IMA MALKU NETOCNOSTI ,KOITO PREDLAGAM DA POPRAVA! Изменето од mungos80 - 27.Октомври.2012 во 20:00 |
|
milan churanov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Стефан Чуранов
Нов член Регистриран: 20.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
curan
Нов член Регистриран: 12.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво ете и јас да се приклучам на форумов со еден пост затошто темата на форумот е мојот пра дедо Ѓорги Чуранов.
Поз до Стефан кој се кажува дека е потомок на Ѓорги.Јас сум дел од потомството на Ѓорги од неговата втора жена Шана. |
|
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вака пријателе.
Можеш кога сакаш да го посетиш селото Смилево , незнам на која воздраст си но тоа е најмал проблем , дојди во Битола и ќе ти закажам средба со Чуранови , како и посета на Смилево , тоа е најмалку што можам да го направам за внукот на македонецот Чуранов , кој бил голем чорбаџија , но искрено и од се срце го помагал МРО. Изменето од mungos80 - 21.Август.2011 во 04:09 |
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас можам да му помогнам :) Само нека каже што му треба :)
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |