|
Семејството на вашиот партнер |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, но на пример неговите родители се ептен сиромашни, можеби живеат во некоја трошна куќичка и не успеале да му обезбедат се` на својот син или ќерка, меѓутоа успеале да му обезбедат солидно образование и воспитување. Можеби синот или ќерката ке стане голем човек понатаму, не мора да значи ако неговиот татко или мајка не успеале дека и тој ќе биде таков.
Тоа ми е поентата. Денес се гледа и од каква фамилија е, ако фамилијата е некоја да не речам затуцана тогаш веднаш и понатамошното нивно поколение се смета дека ќе биде такво. |
|
mimicria
Сениор magnet za defekti Регистриран: 27.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3444 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mnogu e bitno...porano, mislev deka e seedno, a sega ZNAM deka e mnogu bitno... i koi se, i kade ziveat, i sto rabotat roditelite...toa e povrzano potoa so negovoto vospituvanje koga bil mal, spomenite od detstvo, roditelskata ljubov (dali ja imal ili ja nemal).... mnogu e vazno...
Bitno nikogas nemojte da zabotavite... vidi go tatkoto... takov ke bide sinot koga ke porasne !!!! (isto i za kerkata ... vidi ja majkata...)
|
|
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пред неколку дена се најдов во ситуација помеѓу две дилеми, т.е. помеѓу две различни мислења во врска со семејството на потенцијалните дечковци/девојки кај луѓето. Всушност, целата работа беше околу тоа колку е важно од каква фамилија е партнерот?
Некој знае да рече, поточно постарите: - Од која фамилија е тој, кои му се баба и дедо? А татко му и мајка му? И нормално ако одговорот е задоволителен се прифаќа, ако не е се бара влакно во јајцето. Колку вас ви е важно семејството на партнерот? Дали тоа е пресудно за иднината на вашата врска? Пример вашиот партнер е супер, има одличен карактер, паметен е, има добро платена работа, меѓутоа ете НЕ Е ОД ДОБРА ФАМИЛИЈА. Критериумите за тоа што е добра фамилија кај сите се различни, меѓутоа верувам не би ни било сеедно ако неговото/нејзиното семејство го бие лош глас. Па...? |
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |