![]() |
|
Каква архитектура има Скопје? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Автор | |
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
за одредено време во иднина би требало да добие и оваква
![]() ова се некои од рендерите за објекти кои веќе се во почетна фаза на изградба, за некои не сум многу оптимистичен, но останува да видиме G-mall (поранешна алумина) ![]() Станбено комерцијални објекти (сеуште немаат име) (на бул. Србија) ![]() City mall Skopje (Карпош 3) ![]() ![]() Изменето од zabegan - 10.Март.2011 во 22:00 |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
![]() |
|
Marko Polo 1 ![]() Сениор ![]() ![]() venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
da, i dobro ide so shopska
![]() |
|
Incredible Blue
|
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
![]() Антика си е антика! ![]() |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
Marko Polo 1 ![]() Сениор ![]() ![]() venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
toj stil se vika - "bez stil"... ili "ne stil", kako sakas...
![]() |
|
Incredible Blue
|
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Мислиш на проектот 2014? Со толку многу измешани стилови,тек тогаш би била хаотична. ![]() |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
Тема: Каква архитектура има Скопје?
Haoticna... so po nekoj isklucok, kako mal blesok vo temninata... |
|
Incredible Blue
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
инаку, Јужен не е централен, туку си е ист во позиција како и во име ![]() е сега, околу централниве би требало да се формира прстен од повеќе булевари крстени според републиките од Југославија, Србија (недовшен), Војводина, Хрватска (не постои), БИХ (недовршен), Словенија, Црна гора (не постои) и сите овие го формираат Северен булевар, а заедно со Јужен формираат прстен, а околу во далечината треба да биде скопската обиколница, поврзана со булеварите преку клучки со ова се добиваат повеќе прстени (вклучувајќи ги и Голем и Мал ринг) измеѓу кои се шпартани повеќе улици и булевари кои ги поврзуваат, со што па се добива контролиран сообраќај и кога има голем проток на возила во моментов има само краци кои водат кон една точка, што доаѓа до задушување епа власт, фати таму нешто да работиш! |
|
|
|
![]() |
|
Тема: Каква архитектура има Скопје?
![]() |
|
![]() |
|
Generalniot urbanisticki plan za Skopje e donesen vo 1967, a trebal da se realizira najdocna do 1981...
So Juzen bulevar kako centralna gradska ulica, i Severen bulevar kako obikolnica... ...2009, konecno napravena obikolnicata, ne celosno... ...2010, od Juzen bulevar ni traga... ...Haos vo K.Voda, Debar maalo, Centar... Toj haos i slikata na gradot koj sekojdnevno go gledate, vlijae na site nas... |
|
![]() |
|
според мене, една од поубавите згради во Скопје
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
непрепознатливо
![]() Не ми се верува, јас живеам во оваа населба, да не ми кажеше немаше да ја препознаам. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
еве го она за кое коментираше во времето кога е изградено
![]() |
|
|
|
![]() |
|
и ја сум обичен жител на Скопје, ама убаво ми е ако граѓаните имаат свест за она вистинското што му се случило и што му се случува на градов
и мене ми се допаѓа неокласицизмот и пластиката по фасадите, и за тоа има добри примери кои ги имам постирано во нишката за слики од твојот град глупо ми е што народот се однесува некако збунето, и јас не знам многу за архитектурата и урбанизмот, ама кога сакам, се информирам за нешто и го критикувам |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |