IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Религијата во филозофијата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Религијата во филозофијата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Автор
Порака Обратен редослед
Blagoj_s Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 3057
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blagoj_s Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2010 во 14:46

Religijata donesuva mir i sreka.- Se ostava vpecatok na umot deka religijata mu steti na zdravjeto. Ova e izmama i ne treba da se prima.
    Cistata religija donesuva mir, sreka i zadovolstvo. Poboznosta e korisna vo ovoj zivot i vo zivotot koj doaga.
www.myspace.com/sblagoj
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Февруари.2010 во 14:28
Ubavi dusi izgubeni vo ubavite zborovi na verata...kako da ne znaeme od kade poteknuvaat site zla....hi hi hiсреќа
Mesi ubavo me doobjasni....kako toa coveckiot mozok funkcionira na taka niska frekvencija?

Kako e mozno omrazata i ksenofobijata da ni caruvaat bez imalku cuvstvo za istiot takov KAKO TEBE do tebe....

VERNIK NELI?среќа

Ti se klanjas....jas se krstam....sto so nasiot zivot vo zabluda deka samo nasata vera e najubava?
Kako toa ha?
Politika vodime ili zboruvame za verata?

Ne mozam da veruvam sto se pisuvate ovde....

Изменето од Joshua_Tree - 06.Февруари.2010 во 14:32
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 22:49
Originally posted by Okean-Ljubavi Okean-Ljubavi напиша:

Zosto ne primetuvate deka omrazata prema Muslimanite ke ve izede od vnatre ?

Granicata pomedju omrazata i ljubavta e mnogu tenka

Samobendisanosta e bolest koja ne se leci, tuku se operira no sepak luzna ostanuva

Изменето од Templarius - 05.Февруари.2010 во 22:50
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 18:47

Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

Sozdatelot e eden za site...dava zivot?
Od kade doagja nasata religija?
Kade sme nie vo moderniot vek so nasata religija?

Deneska se sretnav so eden odpadok od muslimanstvoto.Go slusav negoviot
zanos i ekstremnost.Go prasav kade e filozofijata vo negovata religija?
Se zamisli...ne znaese da mi odgovori...Go prasav dali znae da ja uskladi filozofijata so religijata...i toa ne znaese...

Manipulatori sto jadat naivni i lekomisleni!

Filozofijata e nasiot zivot...se e vo prasalnici koga ke ja sporedis so religijata.

Kako bi bilo da gi izmesas?

I sto zakluci posle sredbata so Muslimanot ?
Za da naucis za Islamot,prijatele moj Joshua (prekrasna slucka vo eden Hadis skoro citav za Josh'ua),od mene mozes da slusnes mnogu malku.

Od Islamot za Metafizika,Gnostika,Filozofija,mozes 100 godini da citas sekoj den. Tolku e pisuvano.

Jas nikade ne gledam vo ovoj tekst omraza prema muslimanite. Mozhebi tebe taka ti zvuchi oti verata te uchi deka site muslimni ti se brakja i deka morash da gi branish.

No samiot znaesh deka ne se site muslimani isti i ima nominalni muslimani, pa i potpolno izubeni ovci koi podobro da ne se narekuvaat taka. Komentarot na Joshua go chitam tokmu taka.

Toj veli deka sretnal nekoj chovek "odpadok od muslimanstvoto" - nekoj koj otpadnal od vistinskite muslimani i Islamskoto uchenje i samo paradira kako nekakov musliman, nebare toa e nekakva moda ili prestizh, osobeno ako se deklarira kako radikalen i ekstremen.

Onoa shto go opishuva ponatamu e tokmu proverkata na negovata vera i potvrdata za negoviot ekstremizam. Zakluchokot mu e deka toj chovek e takov ne zatoa shto navistina go osoznal Islamot, tuku zatoa shto nekoj mu go ispral mozokot.

Jas taka go razbiram komentarot. Ako beshe napishan podrugo, togash kje bev prviot koj kje go izbrisheshe i kje go opomeneshe.

Tuku, od tvojata reakcija koja ne beshe isprovocirana od nishto, gledam deka ti imash mnogu negativno mislenje i stav kon site onie koi ne se muslimani. Vo site niv gledash muslimanski neprijateli koi imaat nekakva omraza shto gi jade od vnatre, pa spored nekakov navodno megjunaroden plan i dogovor se zdruzhile da go napadnat i unishtat Islamot.

Ako ti, kako umeren musliman (barem spored sopstvenite zborovi), govorish vaka, togash mozheme da si zamislime kakvi se drugite. Ako ti replicirash na vakov nachin, ti koj postojano velish oti se borish i shirish ljubov megju muslimanite i nevernicite (duri i imeto ti e Okean-Ljubavi), togash kakva ljubov ima vo srcata na drugite muslimani prema nas?

Navistina, ne mozham da se iznachudam na komentarite koi gi chitam poslednive den-dva. Napati se chuvstvuvam kako da sum vo Orvelov roman - "ljubovta e mrazenje", "mirot e vojna". "cvekjeto e pushka", "sozhivotot e separacija", "iskrenosta e laga", "poshtenosta e izmama"...

Изменето од Messenger - 05.Февруари.2010 во 19:10
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 16:59

Se zamisli...ne znaese da mi odgovori...Go prasav dali znae da ja uskladi filozofijata so religijata...i toa ne znaese...

Filozofijata e nasiot zivot...se e vo prasalnici koga ke ja sporedis so religijata.

Za da naucis za Islamot,prijatele moj Joshua (prekrasna slucka vo eden Hadis skoro citav za Josh'ua),od mene mozes da slusnes mnogu malku.

Od Islamot za Metafizika,Gnostika,Filozofija,mozes 100 godini da citas sekoj den. Tolku e pisuvano.

Moj prijatele kade so vasite odpadoci?...ne so muslimanstvoto.
Gi ima sekoja religija...znaes...
Samo go navedov primerot...sto ne znaci deka e samo tamu...

Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 16:38

Koj napisa toa? Izvini, no nareden pat pred da napises tolku teski zborovi i tolkava osuda, bi te zamolila da razmislis malce!!!
pozdrav i sekoe dobro
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta.
Кон врв
Okean-Ljubavi Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 25.Јануари.2010
Поени: 88
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Okean-Ljubavi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 16:17

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2010 во 13:31

Deneska se sretnav so eden odpadok od muslimanstvoto.Go slusav negoviot zanos i ekstremnost.Go prasav kade e filozofijata vo negovata religija?

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,383 секунди.