![]() |
|
Во очите на питачот |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 7> |
Автор | |
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mozebi...samo mozebi...zen
![]() |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
zenmaster ![]() Сениор ![]() ![]() Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
A kakva vrska ima ova "eden..dva..tri...bla bla bla " so pogledot na pitachot ?
|
|
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Kako da znaev deka deneska ke bidam sreken...na ulicata 13-ta guzva so mnogu muzika...lugeto igraa vo ritmot...1...2...3...ke odoleam na mojot poriv i nema da slezam dolu...se prasav...zarem ne e i nasiot zivot vo ritmot na muzikata?...noti+tekst+aranzman=muzika!
Zastanav i napisav na edno livce hartija...licnost+emocii+iskrena zelba=zivot Eden...dva...tri...zivotot ne e nisto drugo osven muzika! Изменето од Joshua_Tree - 15.Јануари.2010 во 15:04 |
|
|
![]() |
|
Blue Scarlet ![]() Модератор ![]() ![]() Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
.... Vo mojata soba premnogu cad od cigari i casa so crveno vino na masata ..... Go otvoriv prozorecot za da izleze siviloto od sobata ... nadvor e tivka nok .... nok so mnogu zvezdi .... ama ne se gledaat od prozorecot na mojata soba ..... na vtoriot kat vo ulicata 13 - ta .... Poglednav dole, na ulicata nemase ziv covek .... site spijat ..... "Premnogu e tivko" - si rekov samata na sebe .... Go oblekov kaputot i nabrzina izlegov ostavaji ja casata so vino nedopiena ..... Izlegov na ulicata .... zastanav i gi zatvoriv ocite ... molk .... se trudev da zemam sto e mozno pomalku vozduh za da ne ja narusam taa sovrsena tisina so moeto dishenje ... Sednav na krajot od trotoarot i pak gi zatvoriv ocite ..... Go nema bucenejto, gi nema glasovite, gi nema cekorite.... jas i tishinata ..... Kako da sum sama na svetov ..... I neznam uste kolku dolgo ke sedev na studot, skriena vo nokta uzivajki vo svojata samotija da ne slusnav kako nekoj tivko potpevnuva od sosednata strana na ulicata .... Gi otvoriv ocite besno, luta zatoa sto nekoj se osmeli da me prekine vo sonot za mojot sovrsen svet .... nesovrsenstvoto sedese od sprotivnata strana na trotoarot .... pitacot koj sekogas me sledese vo cekor ....Stanav za da se vratam nazad vo svojata soba .... veke ne e isto veke ne sum sama ..... veke nema tishina .... So brzi cekori mi go presece patot i zastana pred mene .... "Kako se osmeluvas?" - go prasav .... Me pogledna so polunasmevka na liceto " Nekoj morase da ti pokaze deka ne si sama, pa duri i ako toa e obicen pitac" ...."Imaj ubava nok" .....
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
![]() |
|
Preispitajte go svoeto JAS dodeka pisuvate...
Kako e mozno mesi da davas slava na coveckiot karantin...??? Slava na sto...ste se potrudile da vlezete vo zborovite,ili ke probame da ne se povtoruvame...??? Изменето од Joshua_Tree - 09.Јануари.2010 во 14:33 |
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Prekrasno kazhano.
Inaku, za onie na koi ne im e poznato, vo Nag Hamadi pronajdeni se ranohristijanski gnostichki pisanija. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Dianna ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јануари.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 118 |
Ja sam prva i poslednja Ja sam obozavana i prezrena
Ja sam k*rva i svetica Ja sam supruga i devica Ja sam majka i kcer Ja sam narucje svoje majke Ja sam jalova i imam bezbroj potomaka Ja sam srecno udata i usedelica Ja sam ona sto donosi na svet i ona sto nikad nije radala Ja sam tesiteljka porodajnih bolova Ja sam supruga i supruznik I ja sam covek moj koji me je stvorio Ja sam majka svoga oca I on je moj odbaceni sin Postujte me uvek, svi, Jer ja sam sablaznjiva i velicanstvena Himna Izidi, III ili IV vek, pronadena a Nag Hamadi |
|
"Zivotot im e komedija na onie koi mislat, a tragedija na onie koi cuvstvuvaat" Pablo Picasso
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() Sozdatelot, Svetot i seto onoa shto postoi kako vidlivo i nevidlivo se edno Sebstvo koe so postojana i neprekinata divergencija se osoznova samoto sebe si i taka ekspandira so geometrijska progresija koja sekogash e vo potpolna ramnotezha. ![]() Изменето од Messenger - 06.Јануари.2010 во 21:19 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Bas taka Marko...vecer pred GOLEM DEN...se rodi nasiot spasitel....se rodi nasata nadez....
Zarem ne e vreme povtorno da se pojavi? Ili dignal race od nas mizerni...NE NAUCIVME NISTO!!!! |
|
|
![]() |
|
Marko Polo 1 ![]() Сениор ![]() ![]() venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Ubav e snegot. Bel, cist, gi pokriva site neubavi raboti koi moite soziteli znaat da gi napravat, ubavite uste povekje gi razubavuva, ni gi pokazuva vo novo svetlo... No, samo noviot sneg, tukusto padnatiot, dodeka pagja... Te vrakja so spomenite vo detstvoto, koga bese bezgrizen...
Se vrakjav od plostadot, gazejki po vekje polustopeniot sneg, izbrazden od kolite i pesacite koi minuvajki napravile pateki, kako da ostavile dlaboki i necisti luzni na necie ubavo telo...Kashata od polustopeniot sneg, prljav, uste povekje go zgolemuvase cuvstvoto na haos... Se vrakjav doma, zadlabocen vo mislite, probuvajki da si gi resam moite "golemi" problemi... Me sepna silnoto vikanje tokmu pred mojata zgrada, na ulicata 13... Edna od moite vecno nezadovolni komsivki vikase po nasiot "sosed", koj nemase broj na stan vo nasata zgrada... Cinis I porasnale zabi na vampir I vo sekoj moment kje go napadne iznemosteniot starec, kje mu ja iscica I taka slabata, premorena krv… A ovoj, kako vojnik pred officer, zastanat so siot svoj dignitet na pitac, so polunasmevka gi prima bez zbor site nelogicni i nepotrebni navredi koi mu se upateni… Zastanav za moment, i mislite mi otidoa siroko, daleku... Kolku e razlicno se’, ama bas se’ vo svetov… Sozdatelot na svetov navistina se pogrizil za se, Iako vo nekoi momenti ni izgleda deka se e nelogicno, nepravedno, nejasno… Prekrasen e svetot, vo ramnoteza… Za da znaeme koj e ubav, treba da ima I neubavi. Da znaeme koj e dobar, mora da ima I losi, razbranite mora da gi oddelime od zajadlivite… A balansot e I tuka, tokmu pred mene… Komsivkata go zavsi svojot napad na histerija, I kako nakljukana so sedativi trgna kon svojata nova kola, koja zabelezav deka e svezo izgrebana na branikot… Zastanav pred mojot sosed od “prizemjeto pred zgradata”. Izvadiv nekoja sitna para od novcanik, I podavajki mu ja prokomentirav: - Vecer e Badnik. Fala sto TI go popolnuvas mestoto na pitac vo naseta ulica… |
|
![]() |
|
Hi hi hi....
![]() |
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
ОК, го разјаснивме полот на брза
![]() |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Hey Joe...
Brza е ироничен... не е иронична... ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |