|
Стигмата |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бравос Анделија, конечно добивме нешто како дефиниција. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se e do umot.. ... nekoj se dopreni od Jehva, nekoi se dopreni od Alah, nekoi se dopreni od Krishna, drugi od Mitra, treti od Zevs... Mislish deka paganite pravele grandiozni i velelepni hramovi (vo vreme koga ne postoela tehnologija kako denes) zatoa sto ne bile dopreni od nivnite bogovi? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dobro me pratish anakine, dobro... ...velam jas deka treba pochesto da ni doagjash tuka. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sum slusnala deka tie luge se "dopreni" od Gospod.
Vo filmot "The Exorcism of Emili Rose" ova se pojavuva kaj devojka koja e mnogu religiozna,a e spored vistinska slucka. |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кој? Ариел???? |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i mene mi se pojavuva
|
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
оти не мислат на нив
зошто мене не ми се појавува никој,?????? оти не мислам на никој се појавуват тие кои си ги смисливме мислам дека ова би било најточното образложение |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
оти не мислат на нив зошто мене не ми се појавува никој,?????? оти не мислам на никој се појавуват тие кои си ги смисливме Изменето од anakin - 29.Мај.2009 во 00:48 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zoshto na musliman ne mu se pokazhuva Buda, na hristijanin Mohamed, a na budist Isus?
I zoshto Bogorodica im se javuva na katolicite? A na indijancite Manitu? Изменето од Messenger - 29.Мај.2009 во 00:36 |
||
|
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
СтигматаОд ВикипедијаСтигмата е феномен што се појавува многу ретко кај луѓе и карактеристично за неа е тоа што се појавуваат рани или стигми како тие што ги имал Исус Христос сѐ до неговото распнување. Стигмите се траги, рани или болни сензации што се појавуваат на места на телото каде биле нанесени рани на Исус Христос при неговото мачење се до неговото распнување. Такви рани се пет на број како на пример стигма на рака, нога, стомак и глава. Терминот води потекло латинскиот назив за знаци- stigma. Терминот за прв пат се спомнува од Свети Павле каде тој вели: „Ги носам на своето тело Исусовите знаци“. Личноста што ги носи овие стигмати се нарекува стигматичар. Раните се појавуваат сами по себе, без соодветна надворешна повреда. Причините за појавување на стигмите се тема на голема полемика. Некои тврдат дека стигмите се чудотворни, а наспротива се луѓе што тврдат дека зад тој феномен стои медицинско образложение. Најчесто стигматичарите се од католичка вероисповед. мала помош од Википедија Изменето од Andjelina - 28.Мај.2009 во 22:34 |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
IzGubEnA
Сениор Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1066 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
epa ako ne ja pisuva vo slovoto kako vikate od bog e...moe mislenje e deka na nekoj slucajno mu se pojavile rani na racete kako isusovite i crkvata odma diga tenzija..i se obiduva da izvlece korist
|
||
|
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Чудесни се Господовите Патиша и Господовите дела, прашање е дали стигматата е од Бог.
Никаде за неа не пишува во Словото. |
||
IzGubEnA
Сениор Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1066 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
epa kako sega stigmata e so cel bog da dokaze deka postoi...a od druga strana bolkata e od gavolot...a ustvari stigmata nanesuva bolka i stradanje |
||
|
||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a stigmata??? i taa li e od gjavolot???? |
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |