![]() |
|
Зошто во Македонија умира поезијата? |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Автор | |
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Тема: Зошто во Македонија умира поезијата?
Испратена: 24.Април.2009 во 17:25 Ја не знам од каде ваков заклучок ![]() |
|
![]() |
|
Mindy ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
И пак да не ме сфатете погрешно ,,,,,не сакам да набројуваме колку и кои се, туку да се даде акцент повеќе на факторите и причините кои го кочат творењето на македонскиот поет
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Мила bijonse1 , идејата не ми беше да набројуваме успешни или неуспешни македонски креативци на полето на литературата , туку сакав да кажам дека токму оние феномени кои ги набројав погоре ,влијаат да една креативна душа нема желба за создавање и творење.
Значи човекот е опкружен со тие феномени во една таква да ја наречам жалосна средина, која и не му баш дава некоја надеж дека ќе му се исплати творењето. Имам забележано на „Струшките вечери на поезијата„ , поголем процент учествуваат странски поети , отколку македонски Зарем Македонија нема креативни луѓе или нив може на раце да ги изброиме ? |
|
![]() |
|
![]() |
|
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Najubavite i najvrednite dela ..... najubavite poezii.. pesni... stihovi.... najubavite umetnicki sliki.... nastanale koga licnosta se naogjala vo mnogu teska ljubovna, psihicka , semejna , finansiska kriza.... duri po negova smrt dobiva besceneta vrednost .......... sekogas NESREKNJATAljubov...... i celokupniot nesrekjen zivot...... prestavuva dvigatel na vnatresniot talent na liscnosta koja vo tie momenti najvise ke se eksponira..... Mislam CST sporedbata ne ti e bas , bas.... kazi mi eden primer....... ete kaj nas vo MKD........ za nekoj bogat,srekjen covek ... sto poezija ili bilo kakovo delo ima stvoreno??? aa?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() p.s. ne ti odgvoriv...... vo MKD poezijata ne umira......tuku nema koj da ja im ja prenese na mladite pokolenija vo ucilisnite klupi .... ![]() Изменето од bijonse1 - 24.Април.2009 во 18:05 |
|
![]() |
|
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Nemoj pak za nesreknite luge da se fakate....moze sekoj da bide poet sto e kreativen, nadaren ima pozitivni misli i svakanja za denesnicata i ima zelba za poezija
![]() |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Погледнете само кои се „основни феномени на нашето постоење“: Корупцијата, сиромаштијата, невработеноста, необразованоста, неправдата, етноцентризмот, стравот, омразата, насилството, нетолеранцијата. Може ли еден несреќен човек да биде поет? ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |