![]() |
|
ЕМО музика во Македонија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 5> |
Автор | |||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ај вратете се на темата, испомешавте се.
ЕМО музика во Македонија |
|||
![]() |
|||
volkswagen ![]() Модератор ![]() ![]() Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
vlad0 ![]() Сениор ![]() ![]() Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
||
како мислиш нешто ново?
|
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
||
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
![]() |
|||
vlad0 ![]() Сениор ![]() ![]() Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
||
ти емо слушаш така?
и металот да не е нубска музика? |
|||
![]() |
|||
volkswagen ![]() Модератор ![]() ![]() Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
||
po nubsko od tehno i trans AMIN!
![]() |
|||
![]() |
|||
||
ево имам 15 год и слушам техно транс метал само не ЕМО зошо е нубско.
од емо ми се [:-&] |
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
||
За мене панк е само анархистскиот... друго се е гола вода. некој таму поп панкери бла бла само луѓе без храброс...а емо па, за машките мислам педери, а за женските мислам убави. ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
(збориме за денешното емо) но на некој начин, некои поп панк бендови се блага форма на емо, така да се зависи и од бендот но во никој случај емото не е блиско со оригиналниот панк, во сите погледи |
|||
|
|||
![]() |
|||
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
||
Па емото е уствари, ко микс меѓу памк и гот...
Така да музиката е прилично панкерска... А текстовите депресивни и мрачни... Ги слушам од оваа емо музика само Парамор...Тие уствари не се емо, туку поп панк... ![]() |
|||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|||
![]() |
|||
Марио ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
||
Druze, da, ne sakam emo, u princip mrzam emo, go mrzam denesnovo emo. Ali sekoj pravec si ima pocetok. Ti druze go utna pocetokot na emoto za edno 20 godini. 1980ta e pocetok na emoto i bendovite se sosema razlicni od toa sto se denes. Na vakva vrata kako sto e sea emoto go donesoa Jimmy Eat World. Tokio Hotel e bezvredna muzika za PRED-TINEJDZERSKA vozrast! Sramota e niv da gi stavas vo nekakov si zhanr! Slusni staro i pravo emo vo pogorniot post sto napisav, linkot od JAWBREAKER! |
|||
![]() |
|||
Марио ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
||
Ok ja vidov listava i nesto me isprovocira... Eden bend sto se naogja na nea... toa se Rise Against. Prvo go sledam bendov od 2003ta godina i ja poznavam ideologijata nivna podobro otkolku sto ja poznavam majka mi. Voopsto nema dopirna tocka do emo. Toj sto gi klasificiral Rise kako emo, voopsto ne ja razbral nivnata ideologija ili voopsto ne ni gi slusnal.
Znaci nieden emo bend ne gi ruga republikancite, ne pisuva socijalni textovi, a uste pomalku eden emo bend da e STRAIGHT EDGE!!!!! Rise Against se melodicen hardcore-punk rock. Koj ne veruva neka cue nesto od niv! Rise Against se bendot na mojata hardcore/punk-rock era i zasluzeno go dobija nivnoto mesto pod mojata kozha so neizbrishlivo mastilo. if you know what i mean... E sea, koga sme kaj emo, sto e za vas be emo? znaete? Ste slusnale nekad za jawbreaker? za weezer? za sunny day real estate? Ili od emo znaete samo Fall out boy i Panic at the disco? Da ne gi znaes ovie bendovi ti e isto ko da slusal punk-rock a da ne gi znaes bad religion! Slusnete malce, rasharajte 2009ta e, piraterija e dozvolena vo MK, simnete nesto, procitajte za emo ideologija a ne samo gi taguvate bendovite ko emo a veze nemaat od emo. Pred izvesen period procitav na nekoj forum deka Artic Monkeys bile emo. Bog da cuva znaci... Ajt dosta tepam vreme eve vi eden link, slusajte jawbreaker! Jinx Removing-Jawbreaker I eve vi nesto od Rise da cuete, da vidite deka nema vrska so prokleto emo! baska dobro zvucat zivo. THIS IS PURE MELODIC HARDCORE!!!! _ ![]() Изменето од Марио - 06.Октомври.2009 во 23:03 |
|||
![]() |
|||
гоcтин ![]() Гостин ![]() Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
||
кога дојдов во македонија и повторно ги обновив контактите од порано видов дека има некои што "забегале" во ЕМО музиката...меѓутоа емовците кај нас не се толку "забегани" како во САД или на др. место... овие што се болдираи ги слушам и јас(и многу ги сакам) па тоа не ме прави да бидам ЕМО..слушам тоа што ми се допаѓа...а се зависи од моментот...гоооолема работа...ајде поздрав |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |