|
Живот без политика... |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Затоа денес си overdose...и се согласувам, поубаво е без секојдневно труење со Политика, но начинот на живот и крајната неизвесност која ја споделуваме и живееме тука, во Македонија, не присилуваат да пратиме што и како се случува...за некои политиката е од суштинска важност, се информираат за да бидат во тек со случувањата кои и те како можат да имаат импакт на нивното работење и делување, а за некои е едноставно начин на живеење, и за нив претставува катарза...ова второво се однесува на поголемиот дел на граѓаните во Македонија...та нели сите сме политички експерти, аналитичари и од се се разбираме...бегајки од реалните, секојдневните проблеми, прибегнуваме во "решавање" на проблеми од политичката сцена, како локално така и глобално. Мислам дека не постои народ на планетава кој е повеке исполитизиран од македонецот. Погледај ги и ТВ програмите, изобилуваат со Вести, Дневник, Бумбари, Јади Буреци, Во центар, Пирамиди и што ти уште не каде основни тема и заеднички именител на сите овие емисии е политиката.
Така да сакале или не принудени сме доколку го уклучиме ТВ приемникот да се труеме...единствена опција за спас е да се игнорира она копче на даљинското на кое пишува ON. |
|
mmomirovski
Сениор Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бидејќи подолго време апстинирав од политичките случувања кај нас, бев на диета, подолго време, од случувањата, кај нас, па и во светот, единствена држуба ми праваше BBC world на кратки бранови должини... И така денеска пуштам телевизија читам весници, пуштам како што треба на интернет да видам на сајтовите, и што да видам, јас се почуствував како од марс да сум паднат... Интерпелација?! Кога што и како?! Изреалците водат борби во Gaza City, бог да чува и да брани, јас благе везе немам, и многу други работи... Колку е поубаво без политика , но одма почна во мене да проработува љубопитноста, и почнуваш да читаш, весници во архива да бараш, да видиш што било, што се случило, и повторно со истото труење, , значи човек треба почесто да прави диета од политиката, помалку конзумација и помалку затруеност.... Колку е само поубаво без тие нешта, али на крајот пак едноставно да знаеш што всусшност се случувало, да најдеш историјат на она што си го пропуштил, е посилно...
Изменето од mmomirovski - 16.Јануари.2009 во 22:46 |
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |