![]() |
|
Буџети на Р. Македонија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 5> |
Автор | ||||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
Zajcef ![]() Сениор ![]() ![]() TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
|||
Точно!Во конфекциине и во комуналец има работа за сите-ако им е тешка работата нека одат да се ,,излежаваат,,кај некој грк за 6.000ден. |
||||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||||
![]() |
||||
Zajcef ![]() Сениор ![]() ![]() TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
|||
Точно јас сум ученик но ако целиш на тоа дека имам предрасуди за работниците во образованието не е точно.Се знае колкава е работата на професорите во лето-да поминат во училиште да не речат дека не одат на работа,а после работа дома да треба да состават тестови и да ги прегледаат на секој 3 месеци и да се припремат за предавањето за наредниот ден(што не го прават туку во тетратка им се напишани плановите кои ги користат едно 10год. уназад и му ја даваат таа тетратка на некој ученик-,,што пишува убаво,,да ја препише на табла и толку) |
||||
|
||||
![]() |
||||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
|||
Ако не им се допаѓа тогаш зошто не започнат да работат приватно, да работат по приватниве фирми? |
||||
![]() |
||||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|||
ti mora da si ucenik...ili imash loshi spomeni od ucilishte ![]() |
||||
![]() |
||||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
|||
Административците се таму за создавање хаос, намалување на стапката на вработеност кај партиските војници...не се за да сработат!
|
||||
![]() |
||||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
|||
Mene mnogu poveke me maci prasanjeto sto srabotuvaat administrativcite, otkolku kolku plata zimaat. |
||||
![]() |
||||
|||
Просветни јадници-тука си грешка малку мамамд-12.000ден.плата за работно време од 6часа и 1месец одмор во зима а 3месеци во лето не е воопшто мала.Водат со 4.000ден. повеќе од работниците а работат најмалку 10пати полесна работа од нив.Администрацијата ако јас се прашувам треба да ја скратат барем на пола а обратно пропорционално да им го зголемат работното време бидеќи вака веќе не оди... |
||||
|
||||
![]() |
||||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
|||
Наместо да поработат на рекордниот дефицит, Владата супер, реши да поработи на рекордниот буџет...тоа најверојатно е поради тоа што стапката на инфлација е 7 %...хахаха...
|
||||
![]() |
||||
|||
... onoj so najniskata plata nema moznost za honorar... niv gi zadrzuvaat prekuvremeno...so naredba deka ne ispolnuvaat saatnina...iako sabotite se nerabotni vo mnogu ucilishta tehnickiot personal dezuraat i vo sabota.. nelogicnosti vo isplata na budzetskite sredstva ima mnogu...
|
||||
![]() |
||||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
|||
Treba da se odredi najniskata ama treba da se odredi i najvisokata. Tazno e sto razlikata pomegu najniskata i najvisokata plata e poveke od 10 pati. I ako se udri tocno deka ke se udri po najniskite i najnezastitenite esaloi. |
||||
![]() |
||||
|||
zalosno e shto nikoj ne saka da razbere deka site ovie vladi do sega ne sednaa na masa da ja odredat najniskata plata...cistacka vo ucilishte zema pod 100 evra plata... a brojot e tolku reduciran shto se raskosteni od rabota...
|
||||
![]() |
||||
|||
OK, se soglasuvam brojot na Administracijata drasticno da se namali a na onie sto ke ostanat da im se zgolemat platite , osobeno na Nastavnicite i Ucitelite. |
||||
![]() |
||||
|||
... nikogash ne mozam da zboruvam za neshto shto ne mi e poznato
![]() ![]() |
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |