IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Буџети на Р. Македонија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Буџети на Р. Македонија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
Автор
Порака Обратен редослед
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 15:12
Originally posted by Zajcef Zajcef напиша:

Originally posted by mamamd mamamd напиша:

... nikogash ne mozam da zboruvam za neshto shto ne mi e poznatoизненадување... bi bilo dezinformacija... povekje od polovina od budzetarite se siromashtijata narecena obrazovanie...prosvetni jadnici...тага

Просветни јадници-тука си грешка малку мамамд-12.000ден.плата за работно време од 6часа и 1месец одмор во зима а 3месеци во лето не е воопшто мала.Водат со 4.000ден. повеќе од работниците а работат најмалку 10пати полесна работа од нив.Администрацијата ако јас се прашувам треба да ја скратат барем на пола а обратно пропорционално да им го зголемат работното време бидеќи вака веќе не оди...
ti mora da si ucenik...ili imash loshi spomeni od ucilishteнамигнување... nikoj nema odmor 1 mesec zima i 3 meseci leto..zimskiot raspust na ucenicite trae 15 dena a nastavniot kadar e na rabota...toa lesno se dokazuva...kako i za vreme na letniot raspust... isto vazi i za skratenoto rabotno vreme vo institucijata ucilishte... prosvetniot kadar ima obvrski i psle casovi...ama aj nejse... neinformiranosta pravi zabuni...

Точно јас сум ученик но ако целиш на тоа дека имам предрасуди за работниците во образованието не е точно.Се знае колкава е работата на професорите во лето-да поминат во училиште да не речат дека не одат на работа,а после работа дома да треба да состават тестови и да ги прегледаат на секој 3 месеци и да се припремат за предавањето за наредниот ден(што не го прават туку во тетратка им се напишани плановите кои ги користат едно 10год. уназад и му ја даваат таа тетратка на некој ученик-,,што пишува убаво,,да ја препише на табла и толку)

газење%20од%20смеење  za zal...vo ova ima malku vistina...zatoa jas moite dnevni podgotovki si gi pishuvam na kompjuter...голема%20насмевка
Кон врв
Zajcef Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Регистриран: 16.Јануари.2008
Поени: 1252
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 15:07
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

..more loshi lugjeголема%20насмевка... shto se 12 000 nasproti 1 000 evra plata...plus 30 000 evra honorar... ne gi kritikuvate tie.. tuku se fativte za ovie... koi begaat za nekoi 2 000 denari od onie od fabrikite... e zatoa malce e ona shto go pravat onie "javnite'...treba ushte da tolcat... 

Ако не им се допаѓа тогаш зошто не започнат да работат приватно, да работат по приватниве фирми?

Точно!Во конфекциине и во комуналец има работа за сите-ако им е тешка работата нека одат да се ,,излежаваат,,кај некој грк за 6.000ден.
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 15:06

... nikogash ne mozam da zboruvam za neshto shto ne mi e poznatoизненадување... bi bilo dezinformacija... povekje od polovina od budzetarite se siromashtijata narecena obrazovanie...prosvetni jadnici...тага

Просветни јадници-тука си грешка малку мамамд-12.000ден.плата за работно време од 6часа и 1месец одмор во зима а 3месеци во лето не е воопшто мала.Водат со 4.000ден. повеќе од работниците а работат најмалку 10пати полесна работа од нив.Администрацијата ако јас се прашувам треба да ја скратат барем на пола а обратно пропорционално да им го зголемат работното време бидеќи вака веќе не оди...
ti mora da si ucenik...ili imash loshi spomeni od ucilishteнамигнување... nikoj nema odmor 1 mesec zima i 3 meseci leto..zimskiot raspust na ucenicite trae 15 dena a nastavniot kadar e na rabota...toa lesno se dokazuva...kako i za vreme na letniot raspust... isto vazi i za skratenoto rabotno vreme vo institucijata ucilishte... prosvetniot kadar ima obvrski i psle casovi...ama aj nejse... neinformiranosta pravi zabuni...

Точно јас сум ученик но ако целиш на тоа дека имам предрасуди за работниците во образованието не е точно.Се знае колкава е работата на професорите во лето-да поминат во училиште да не речат дека не одат на работа,а после работа дома да треба да состават тестови и да ги прегледаат на секој 3 месеци и да се припремат за предавањето за наредниот ден(што не го прават туку во тетратка им се напишани плановите кои ги користат едно 10год. уназад и му ја даваат таа тетратка на некој ученик-,,што пишува убаво,,да ја препише на табла и толку)
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 15:05

..more loshi lugjeголема%20насмевка... shto se 12 000 nasproti 1 000 evra plata...plus 30 000 evra honorar... ne gi kritikuvate tie.. tuku se fativte za ovie... koi begaat za nekoi 2 000 denari od onie od fabrikite... e zatoa malce e ona shto go pravat onie "javnite'...treba ushte da tolcat... 

Ако не им се допаѓа тогаш зошто не започнат да работат приватно, да работат по приватниве фирми?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 14:56

Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 14:46
Административците се таму за создавање хаос, намалување на стапката на вработеност кај партиските војници...не се за да сработат!
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 14:40

Mene mnogu poveke me maci prasanjeto sto srabotuvaat administrativcite, otkolku kolku plata zimaat.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 14:33

Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 14:22
Наместо да поработат на рекордниот дефицит, Владата супер, реши да поработи на рекордниот буџет...тоа најверојатно е поради тоа што стапката на инфлација е 7 %...хахаха...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 14:06
... onoj so najniskata plata nema moznost za honorar... niv gi zadrzuvaat prekuvremeno...so naredba deka ne ispolnuvaat saatnina...iako sabotite se nerabotni vo mnogu ucilishta tehnickiot personal dezuraat  i vo sabota.. nelogicnosti vo isplata na budzetskite sredstva ima mnogu... 
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 14:02

zalosno e shto nikoj ne saka da razbere deka site ovie vladi do sega ne sednaa na masa da ja odredat najniskata plata...cistacka vo ucilishte zema pod 100 evra plata... a brojot e tolku reduciran shto  se raskosteni od rabota...

Treba da se odredi najniskata ama treba da se odredi i najvisokata.
Tazno e sto razlikata pomegu najniskata i najvisokata plata e poveke od 10 pati.
I ako se udri tocno deka ke se udri po najniskite i najnezastitenite esaloi.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 13:58
zalosno e shto nikoj ne saka da razbere deka site ovie vladi do sega ne sednaa na masa da ja odredat najniskata plata...cistacka vo ucilishte zema pod 100 evra plata... a brojot e tolku reduciran shto  se raskosteni od rabota...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 13:49

OK, se soglasuvam brojot na Administracijata drasticno da se namali a na onie sto ke ostanat da im se zgolemat platite , osobeno na Nastavnicite i Ucitelite.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 13:46
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.