![]() |
|
Колку сте совесни, односно несовесни? |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Автор | |
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ne im go pravam na drugite toa sto ne mi go pravat.
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
![]() |
|
mmomirovski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
До каде ќе отидете за да ја остварите целта, дали ќе го искористите она макијавелистичкото целта ги оправдува средствата(Владетелот, патем ја има некој прочитано, јас ја барам веќе долго време). Иако сум свесен дека во секој временски период од животот совесноста се гледа различнo, од различни причини, но сепак која е границата која што никогаш не би ја поминале, иако можеби и ова е релативно, бидејќи црвената линија секогаш ја поместуваме, се разбира за тоа и си даваме оправданост, само за да се чуствуваме подобро. Дали понекогаш би се откажеле од нешто, ако знаете дека другиот на свој начин ќе има поголема добивка од вас. Значи не зборам материјално. Како ја лечите вината, и дали си ја припишувате вината на себе. Иако можеби и ирелевантно да се збори за сево ова, во ова време на себичност, можеби сум и идеалист, но сепак не се сите луѓе себични, иако можеби помислата дека сите луѓе околу вас се себични, па ќе си речете, да не бидам црната овца во стадото. За религиозните, дали мислите едноставното покајание ќе ви биде доволно, а за атеистите, што е тоа што ви ја разбиструва моралноста, и вината внатрешна што ја имате за сторените постапки. Ренди Поуш, мислам дека се викаше кажа дека, "Не може да ги смениме картите што ни се поделени, само начинот како ќе ги изиграме". Како вие би ги изиграле, вашите карти.
Изменето од mmomirovski - 16.Октомври.2008 во 02:45 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |