|
Љубов |
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Автор | |
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во ред, во ред. Но ај да видиме дали ќе може да се направи место во твоето срце за уште “два/тројца“? Еве да кажеме за твоите идни деца или внучиња ... за нивните момчиња и девојчиња ... мажи и жени ... и се разбира за нивните најмили. Погледни сега во таа толпа на луѓе (тие 50мина) што сега сите - или скоро сите - ти изгледаат неважни. Погледни и во нивните лица и очи ќе ги видиш родителите или дедовците и бабите на твоите внучиња. Погледни подлабоко и пошироко, ќе ги видиш и дури твоите внучиња, дури и сите други идни дечиња а во нивните очиња и ИСУС! Ги гледаш сега тие 50тина непознати исто како и пред некој ден или исто како пред некој час, некој минут или пак успеа да ја видиш прекрасната глетка во која ние сите сме едно? Поздрав во љубов родбинска |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma sigurno se poveke: 1.mama, 2.tato, 3.bato/dada, 4.baba, 5.dedo, 6.decko/devojka, 7.nekoj rodnina/prijateli... vidis poveke se...
Sorry |
|
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo srceto svoe mesto imaat moite najmili ... i ne se 50, na edna raka se brojat ...
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас не се сомневам дека тоа е така на висината на главата (егото) но да се задлабочиме малку на едно патување до срцето и да бидеме отворени за изненадувања!? А, што велиш буте? Надвор полна месечина, ќе ја отвориме душата за БОЖЈИТЕ дечиња? |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
п.с. Јас мислам дека ти тие 50 луѓе во суштина многу повеќе ги сакаш одколку што признаваш или си свесна за тоа. Дури можам добро да претпоставам дека ги сакаш повеќе и од мене!
ne si pravo voopsto, tuku tuka M.Magdalena go dade vistinskiot odgovor, nekoi od tie mozebi gi znam i gi sakam, nekoi ke me ostavat ramnodusna, a nekoi i ne mi se prijatni i mili ... |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вистинската Љубове е отворена за изненадувања во животот и во смртта и со тоа секогаш полна со безкрајна надеж, со надеж без скаменети фиксации.
Тетратка а кој или која е Садило? Поздрав |
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ој љубов лубов, љубов без надежна -
црната земја - голема тежина
црните очи - змија ги испила
русата коса - гнездо направила
еееееееее..... Садило.... Бог да го простит!!!
|
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Потполна согласност!
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga ke se eliminira stravot, mrazenjeto, lichniot interes, i sekakvite chovekovi izmisleni podelbi, gradacii i kategorizacii, ke ostane samo - LJUBOVTA.
Toa e toa. A vie narechete ja kako sto sakate, delete ja kako sto mislite, kategorizajte ja kako sto miluvate... toa e samo dokaz deka se ushte navistina ne ste ja osoznale. Toa pokazhuva deka vashata ljubov izvira samo od nekakov inters ili kondicioniranost. Vie govorite za ljubuv kon SVOETO dete, ljubov kon SVOITE roditeli, ljubov kon SVOJATA tatkovina, ljubov kon SVOJATA religija, ljubov kon SVOJOT narod, ljubov kon SVOETO tvoreshtvo... Zabelezhuvate za kakva ljubov govorite? Toa spored nekoe opshto usvoeno podrazbiranje za ljubovta e nekakva ljubov, no ne e LJUBOV. Toa e nekakva presmetana ljubov ili vo nejzinata najdobra manifestacija nekakvov nejzin segment ili element, no toa ne e LJUBOV. Zatoa nemozhete da razbrete kako mozhe da se chuvstvuva Ljubov kon stranec, kon nekoj potpolno nepoznat chovek so koj nemate nikakov minat, segashen ili iden interes. Zatoa se prashuvate, kako mozhete eden takov chovek da Ljubite? Vashata ljubov ne e Ljubov, vashata ljubov e interes. I kolku pobrzo ke go razberete i primite toa, tolku pobrzo ke go razberete Isusa i ke dojdete poblizu do Negovata mudruost. Koga ke se dopirne taa NEDISKRIMINATORNA LJUBOV, togash se dostiga bozhenstvenoto i se slucuva prosvetluvanjeto. Изменето од Messenger - 13.Октомври.2008 во 18:59 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Taka e! Но пред се секој да го заврти погледот кон Оној што му го дари на братчето Тоше тој прекрасен дар! Бидејќи само Тој е Еден и Единствен а Тоше беше една Негова прекрасна клетка! |
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ih znaci za mrazenje ne go molis da te oslobodi ????? aj batali nekoj zsluzuva da e mrazen kako naprimer jas Изменето од anakin - 13.Октомври.2008 во 10:43 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зашто бре така, зар реков дека некого мразам
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
izgleda slabo se molis vo posledno vreme
no da , kje te oslobodi Toj garant so mu e druga rabota nego da se grizi za nasi , hirovi i druzenja Изменето од anakin - 13.Октомври.2008 во 10:27 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не може да имаме љубов за сите луѓе подеднакво, тоа е факт. Можеби има исклучоци, но во суштина некои луге ги сакаме повеќе од други, кон некои сме рамнодушни, а некои-како да речам можеби не ги сакаме од одредени причини (можеби ни нанеле некакво зло и слично).
Последниов случај е тест за нашата вера. Кога на пример осеќам дека некого недоволно го сакам или имам негативни чувства кон некого (се случува и тоа) се молам Бог да ме ослободи од некои негативни чувства, предрасуди и слично кон дотичната личност. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |