IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Треба ли да биде изграден храмот во Еруса
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Треба ли да биде изграден храмот во Еруса

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 9>
Автор
Порака Обратен редослед
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Статус: Офлајн
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 14:04
Originally posted by deshad deshad напиша:

Па зарем не знаеш дека тој храм е веќе изграден?!!! -Побратиме има јасни патокази кои водат до него:----> ИСЛАМ.

Шалом дешаде!

Извини но јас зборувам за ХРИСТОС - Совршениот Храм на Совршениот ***ам.

Јас невикам дека твојот е апсолутно грозен или така нешто, туку само дека не е споредлив со совршениот!

Шалом!

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Sunny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Регистриран: 01.Октомври.2008
Поени: 19874
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 01:59
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

И уште една опомена за Спирос!

Добро бе шо ти толку против Спирос?
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 01:52
И уште една опомена за Спирос!
Do what is right, come what may...
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 01:15
Ushte eden "touched" za deshad!

Prviot beshe za imeto na Boga, a sega za gradbata na hramot.

Изменето од Messenger - 02.Октомври.2008 во 01:16
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 00:39
Originally posted by spiros spiros напиша:

Ептен си нелогичен,ама ајде.

Елхамдулилах! ХАЛЕЛУЈАХ!
Шалом побратиме дешад!

Небото со сите Ангели Господови се радува кога еден единствен човек ќе се согласи со Вистината на Исусовиот Совршен И****!Не би рекол! Мелеките и небесата се радуваат кога еден, единствен човек ќе се согласи со Вистината, онаа со која се согласил и Иса а.с. / Исус,а таа е АЛЛАХОВИОТ ИСЛАМ!

Да ми ги дадеа сите баклави на овој свет, не ќе моќеа да ми ја облажат душата толку, колку твоето скржаво : .., ама ајде.Епа видиш, тоа е марифетот на зборот, да знаеш каде, кога и против кого да го употребиш.Тоа: ама ајде се обиделе многумина да го протолкуваат,ама малку успеале.

Инаку опонент на баклавите кои ги спомна: -"Да ми го метнат Сонцето во левата рака,а Месечината во десната рака, со нив да управувам,јас пак не би се откажал од Исламот!" - Мухаммед а.с.

Затоа Алах ќе те награди и ќе ти ја открие тајната на Неговата Милост (Христос)!

Иншалах! ИншАллах,живеам за Аллаховата награда и се трудам во Неговото Име да ја стекнам таа награда. Во Името на оној во кој повикувале и Адем,Муса, Иса/Исус,Мухаммед а.с. Тоа е најголемата тајна која многумина ја осознале и прифатиле. ИншАллах и другите ќе го увидат тоа,некој побрзо,некој подоцна,ама секој сигурно на денот на Големиот Суд.

Според тебе треба или не треба да се изгради храмот во Ерусалим?

Да побратиме, треба! Но не така како што тоа го посакуваат и планираат оние кои му се противат на Оној, Кој во Исус (наместо земја или човечко семе ) за спасение на сите луѓе се отелотвори.

Иншалах во тој вечен Храм да бидеме ти и јас (јас и ти) и сите луѓе, еден до друг вградени!

АМИН     

Па зарем не знаеш дека тој храм е веќе изграден?!!! -Побратиме има јасни патокази кои водат до него:----> ИСЛАМ.

Изменето од deshad - 02.Октомври.2008 во 00:42
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2008 во 00:16
Нема разлика за сите оние кои се ВИСТИНСКИ во ХРИСТА!   
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 23:51
Originally posted by spiros spiros напиша:

ЈАс не се страмам од ЕВАНГЕЛИЕТО во Крвта ХРИСТОВА! Тоа е моето најголемо богатсво!

и мое исто, но јас сум Христијанка, ме интересира разликата помегу мене и тебе, како то не си Христијанин а најголемо богатство ти е како што велиш самиот “ЕВАНГЕЛИЕТО во Крвта ХРИСТОВА!“
ме разбираш што те прашувам?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 23:45
ЈАс не се страмам од ЕВАНГЕЛИЕТО во Крвта ХРИСТОВА! Тоа е моето најголемо богатсво!
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 23:40

Секој кој го тврди тоа мие брат и сестра који ги ценам повеќе од себеси!

Шалом!       

[/QUOTE]
znaci si Hristijanin, bidejki Hristijanstvoto go trvdi tokmu toa, ili?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 23:33
Originally posted by Sunny Sunny напиша:

Спирос па зарем православната цркав не го тврди токму тоа дек совршенството е во Исус?

Секој кој го тврди тоа мие брат и сестра који ги ценам повеќе од себеси!

Шалом!       

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 23:23
Спирос па зарем православната цркав не го тврди токму тоа дек совршенството е во Исус?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 22:56
Originally posted by Sunny Sunny напиша:

spiros, izvini ti pravoslaven si? niso licno cista radoznalost

Шалом Sunny!

Има само едно совршено православие, совршено јудејство, совршен ислам, ... она во ИСУС!

Шалом!

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 22:53
spiros, izvini ti pravoslaven si? niso licno cista radoznalost
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2008 во 22:50

Ептен си нелогичен,ама ајде.

Елхамдулилах! ХАЛЕЛУЈАХ!
Шалом побратиме дешад!

Небото со сите Ангели Господови се радува кога еден единствен човек ќе се согласи со Вистината на Исусовиот Совршен И****!

Да ми ги дадеа сите баклави на овој свет, не ќе моќеа да ми ја облажат душата толку, колку твоето скржаво : .., ама ајде.

Затоа Алах ќе те награди и ќе ти ја открие тајната на Неговата Милост (Христос)!

Иншалах!

Според тебе треба или не треба да се изгради храмот во Ерусалим?

Да побратиме, треба! Но не така како што тоа го посакуваат и планираат оние кои му се противат на Оној, Кој во Исус (наместо земја или човечко семе ) за спасение на сите луѓе се отелотвори.

Иншалах во тој вечен Храм да бидеме ти и јас (јас и ти) и сите луѓе, еден до друг вградени!

АМИН     

in Time & Eternity!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,375 секунди.