![]() |
|
Каде развивате филмови / печатите фотографии? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Автор | |
focus ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група ![]() ![]() Регистриран: 15.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 78 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Se raboti za skener na mini lab masina Noritsu 3201 SD.
Se odlikuva so isklucitelno visoka rezolucija na skeniranje vo poseben rezim na rabota i trae dosta dolgo posebno ako skeniras vo TIFF bez kompresija, medjutoa skenovite se STRASNI. Za zal nemam maska 120, pa roll-ovite gi skeniram na Epson Perfection Photo i da ti kazam pravo mnogu sum zadovolen od Epsonot. |
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Kakov skener imas? Jas rabotam isklucivo so film. Imam Epson V700 (odlicen), ama kazi ako imas podobro, pa nekoi fotki kaj tebe da gi preskeniram koga kje mi treba podobro od moeto. |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Mene mi e favorit Kodak mat hartija. Ja nema sekade. Vo FOTORAMA (do Tinex kaj Beko) imaat samo 15cm rolna KOdak mat. Taka sto site fotki sto mi se so 15cm idat tamo.
Bitna rabota. Vo Fotorama razvivaat i Medium Format i pravat cross process ![]() |
|
|
|
![]() |
|
ang3l4o ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 230 |
Retko koj ima izbor na hartija. A ako ima najcesto e eden format, taka da ogranicemi sme na ova pole. A pa da ne zboruvame za izbor na proizveduvaci. Dali mat ili glossy, zavisi od namenata.
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
a na sto hartija stampate, t.e. dali ima izbor po dukjanive da si odberes ili se e svedeno na mat i reflex samo 1 sorta. pretpostavuvam mat e bolje za fotki?
|
|
![]() |
|
focus ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група ![]() ![]() Регистриран: 15.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 78 |
Ej kolegi,
a da vi ponudam skeniranje vo super rezolucija (nekoi 6000x4000) za nekoja razumna cena? Pa kolegi sme neli? |
|
![]() |
|
Mire ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Dejan, Cenata sto Branko ti ja kazuva e pro-tarifa. Dali im kaza deka stampas fotografii za ucestvo na Fotomedia? Ne garantiram deka ce caris popust, treba prvo da te naucat deka navistina stampas za izlozuvanje, no probaj. Ne sum dovolno redoven musterija za da ti pomognam, no ako imas nekoj sto stampa tamu, da pojde so tebe, mislam deka ce zavrsis rabota. |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
![]() |
|
ang3l4o ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 230 |
Zavisno od kolicinata, bi trebalo da e od 300-250. Na 30x45 so secenje, eventualno na 20cm hartija, ako dotogas stigne hartijata. na noritsu 3200 so super kvalitet. Garantirano
|
|
![]() |
|
Dojdi vo Kumanovo, ke najdeme nekoj koj ke ti isprinta tocno 45x20cm bez da se macis da seces. E sega ne sum siguren za cenata, ke prasam pa ke ti kazam. |
|
![]() |
|
Formatite kje si gi kalkuluras sprema hartijata. Vo Color1000 imaat 15cm i 30cm sirina na hartija. Vo Zdravko i drugi mesta kada sto imaat pomali masini imaat 20cm hartija. Dolzinata ne e problem. Za Color1000 kje si ja spremis kako za 30x45 so blankovi gore i dole, i potoa kje ja iseces kaj niv na rezac. Jas koga pravam 20x20, ja spremam kako 30x20 za vo Color1000 i potoa ja secam. VO Color1000 imaat 30cm mat rolna, pa zatoa tamo idam za golemi formati. Spored tvoite dimenzii mozes i kaj Zdravko da zavrsis rabota. Kaj Zdravko mislam deka imas popust so clenska karta od "Fotografika" |
|
|
|
![]() |
|
m_p ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Јуни.2008 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 107 |
imas kaj foto mite do gr4ka ambasada
|
|
![]() |
|
mdeni ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Aj ako moze nekoj da se pomaci da mi kaze kade ima 45x20cm od prilika so ubav kvalitet i relatvno poeftinko...? Sakam da ispratam 3-4 fotki na fotomedia. vo Kolor 1000 46x30cm sega mi kazaa od tamu deka e 500, nekako mnogu mi lici... Ili nekoj ako vadi da ideme zaedno da ni podspustat cena. Branko vika 250den plakjal sto mi zvuci pristojno, na primer.
A i nemora tamu... kade bilo. EDIT: vo Zdravko sega mi kazaa isto 500denari. Inaku mene mi treba 45x20, a ne 45x30 ali vrsi rabota i toa. Изменето од mdeni - 18.Септември.2008 во 12:20 |
|
![]() |
|
20x30 i pogolemi vo Color1000, imaat mat hartija i Noritsu masinata im e super za digitalni fajlovi - skenovi vo mojot slucaj.
15x10, 15x15 i 15x21 pecatam vo Fotorama. Borce ima super Kodak mat hartija - klasa za sebe ![]() ![]() Inaku za razvivanje negativ idam vo Fotorama (do Tinex kaj Beko). Imaat filmarica za 35mm i Medium Format. Isto taka nemaat problem da napravat cross process (slajd film vo negativ hemija) |
|
|
|
![]() |
|
mdeni ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Благодарам за информациите дечки. Јас сега се вратив и таман имам за развивање и принтанје, па затоа и прашав. Ке одам кај Здравко деновиве да прашам.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |