IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Што понатаму?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што понатаму?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака Обратен редослед
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2008 во 13:14
A...zoshto i da ne i rechat???
Ako vo zivotot napravila nekoj da e sreken
Fala e duri i malku...

Изменето од mamma - 16.Август.2008 во 15:09

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2008 во 13:10
да не сакаш и ФАЛА да ти речат уз то????
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2008 во 13:09
Ponatamu,isto kako i prethodno,ne znam sto...samo na krajot,koga ke se spusti zavesata pred mene,sakam gromoglasen aplauz za ulogata sto ja igrav na ovaa scena
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2008 во 12:19
Се сложувам со овај погоре.....човек се раѓа , живее и умира......чиста хемија......секој се памети по нешто.....нормално на оние на кои им значел.....а после нив како да не постоел........така да на прашањето што понатаму???----->La vida continua....само тоа
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2008 во 11:23
Po moe iskustvo so mrtvite obicno se zaboravaat  t.e. tamu im e mestoto, vo zaboravot. Ne mozam da stanam od spienje nautro, a kamo li od umrenost i bas mi e gajle dali nekoj me misli dodeka spijam, a kamo li vo umrenost.
Кон врв
gladius Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Август.2008
Локација: Faroe Islands
Поени: 23
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gladius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 14:26
Originally posted by mamma mamma напиша:

Ponatamu....ke ziveesh vo spomenite na bliskite i na onie na koi si podaril momenti za sekjavanje,ako bileprijatni,ke ostanesh vechno "ziv"

Фала на објаснувањето, мислам дека го најдов одговорот на прашањето...
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gladius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 14:24
Originally posted by invader invader напиша:

izgleda ,nekoj ne znae sto da pravi drugo,pa se zamara so ,takvi i slicni gluposti !

Ако не коемнтираш во врска со темата, воопшто не ни коментирај
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 13:40
Ponatamu....ke ziveesh vo spomenite na bliskite i na
onie na koi si podaril momenti za sekjavanje,ako bile
prijatni,ke ostanesh vechno "ziv"

Изменето од mamma - 15.Август.2008 во 14:07

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
invader Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 442
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај invader Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 13:20
izgleda ,nekoj ne znae sto da pravi drugo,
pa se zamara so ,
takvi i slicni gluposti !
在美居住和工作 ——快来参加官方举办的美国绿卡抽奖!
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 12:38
pa ne znam shto be gladius..ja velam prozivej go zivotot na zemjata pa posle shto saka neka bide..koj znae shto se slucuva posle...imaj sreka i ljubov tuka pa posle ako saka se neka ide vo 3 pm...
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gladius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 12:35
Originally posted by fiks fiks напиша:

prviot post od temava ja iskazuva i tagata ama i srekata shto dvajcata ja doziveale...no tie ja doziveale i proziveale nivnata sreka i nivnata ljubov...se prashuvam kolku li samo dushicki na zemjata go proziveale zivotot bez ni troshka sreka kako likovite od prviot post.....spored mene tie se edni od retkite shto doziveale se dobro vo zivotot,deca,vnuci i starost...

Да, но како што можеш да забележиш мене ме мачи едно прашање...Што откако ќе проживееме се?
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 10:48
prviot post od temava ja iskazuva i tagata ama i srekata shto dvajcata ja doziveale...no tie ja doziveale i proziveale nivnata sreka i nivnata ljubov...se prashuvam kolku li samo dushicki na zemjata go proziveale zivotot bez ni troshka sreka kako likovite od prviot post.....spored mene tie se edni od retkite shto doziveale se dobro vo zivotot,deca,vnuci i starost...
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 10:25
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Originally posted by fragola fragola напиша:

I smrtta e sostaven del od zivotot,mesto kade site ke odpatuvame...a tie se teski i neuteshni momenti koi sekoj nekogas ke gi prezivee...no zarem tokmu takvite ubavi spomeni ne se smislata na nasiot zivot?

Што, мислиш дека постојат рај и пекол.....јас пример не верувам...

Прв бог на луѓето било сонцето, па биле античкиве ликови како Зевс, Минос, Јупитер и.т.н. сега е Исус, следен кој ќе биде?
Луѓето се развиваат, растат, стареат и умираат и толку..
Понатаму нема.

Hm...pa jas voopsto i ne pomisliv sto se slucuva so nas posle smrtta.Go kozav tokmu toa sto mislev,nema nisto megju redovi...Ljubovta,ubavite migovi i spomeni se sustinata na zivotot i ako ne postoi ni traga od niv vo mojot zivot,znaci toj bil prazen i bash me briga kade ke odam potoa...Religijata ja sozdal covekot,tocno,za da go namali sopstveniot strav od nepoznatoto i da pronajde uteha.
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gladius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Август.2008 во 00:55
Originally posted by Monuska Monuska напиша:

Кој вели дека нема понатаму? Тоа што не сме во оваа за нас една и единствена реалност не значи дека не постои и друга.. секој се обидува на свој начин да го замисли постоењето по овој живот овде но во никој случај, без разлика дали веруваш во рај и пекол или реинкарнација не треба да помислиме дека животот ни е залуден...

Најверојатно грешно ми ги толкуваш речениците. Во никој случај не мислам дека животот е залуден, само сакам да знам ако има понатаму што е тоа. И сама споменуваш дека секој се обидува да го замисли постоењето по овој живот. Ако секој се обидува да го замисли зашто никој не се обиде да го докаже, за да не се мачиме да замислуваме самите како е и што е... Еве да речеме дека постои друга реланост, во која како и да смртта сепак ќе биде неизбежна работа...А што после тоа?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.