![]() |
|
ПЛАГИЈАТИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Автор | |
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Не ми се отвараше некако посебна тема за ова, но чувствувам силен револт.
Имено, речиси сите песни на Владо Јаневски (музиката) се “позајмени“ од руски шлагери. Владо добро и “мудро“ го искористи својот престој во Русија (или Украина), каде освен забавување со убавите девојки црпел инспирација и во музиката. (видовме вчера на Ексклузив). Дотолку подобро за него што тие мелодии кај нас се речиси непознати. Секоја чест за убавите текстови кои ги напишал, ама навистина, оваа работа во светот е казнива (меѓу украдените се и “Не заборавај да се сетиш на мене“, “Напрај место“....) Но и “Ако не те сакам“-чист дупликат на Сан Ремскиот хит на Ал Бано.
Ех, да е само тој.
Скоро открив дека познатиот хит на малиот Вучиќ “бибер и чоколада“ со кој освои и награда мислам на еден фестивал-е 100% превземена од еден хит на египетски изведувач (Диди, оној што ја испеа “Ајша“)
![]() Фактот што се тоа мелодии непознати кај нас е убаво искористен и уновчен.
А јас си мислев дека само српските турбо фолкери се занимаваат со кражби и преработки.
Изгледа дека вистинските витези изумреа или се вид во изумирање кај нас, чест на исклучоците.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |