|
Каде се наога вселената? |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
последица од првиот вид на Фридмановиот модел е дека во него вселената не е просторно бескрајна, иако просторот нема граници. Гравитацијата е толку силна што просторот се закривува околу самиот себе, така што приближно наликува на површината на Земјата. Ако некој се движи во одреден правец по површината на Земјата и ако не наиде на некоја непремостлива пречка или ако не падне преку работ, конечно, ќе стигне на местото од кое пошол.
|
|||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во термилогијата физичка космологија, вселената се смета за конечен или бесконечен временски простор во кој е сместена целата материја и енергија. Некои научници ја подржуваат теоријата дека вселената е дел од многубројни други вселени.
|
|||
mmomirovski
Сениор Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Space is in the ear,
when the rising of the sea. Space is in the ear, when the day is nearly done :) |
|||
REGRUT
Нов член Регистриран: 09.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
dobro zna4i mi dade dijagnoza e sea terapija da mi dades ako moze |
|||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
околу нас.... или тоа беше природата ??
|
|||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Епа фала на објаснување. Од постовите што си ги напишал заклучив дека или си глуп или така се правиш, ама изгледа е тоа првото. Еј овде има озбилни дискусии, а не глупости да пишуваш. |
|||
REGRUT
Нов член Регистриран: 09.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
epa vaka go ja gledas ulicata pravo i ides edno 300 m vrtis levo posle na vtorite semafori vrtis desno i posle prasas i ke ti kazat :) |
|||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
У нејзините очи
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Постојат три вида на универзума:
- потполно материјален - делумноматеријален - духовен универзум(Апсолутот) Потполно материјалниот универзум кој не опкружува иако за наши сфаќања е многу стар и незамисливо огромен, не е бескраен и е привремен, т.е. не е вечен. Духовниот Универзум е вечен и бескраен, тој е нашето вистинско постоење, кој уште и се нарекува чисто Небо. Но во него можат да стапнат само оние души кои после физичката смрт ќе ја исчистат и последната дамка од нивното духовно тело и ќе станат повторно божествени. |
|||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ova sto go kaza javorka mi e topik na msn. Hehehe. Jas mislam deka vselenata ne e beskrajna. Pozdrav.
|
|||
javorka
Нов член Регистриран: 05.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 29 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
САМО ВСЕЛЕНАТА И ЧОВЕЧКАТА ГЛУПОСТ СЕ БЕСКРАJ НИ, A ЗА ПРВОТО УШТЕ НЕ СУМ СИГУРНA
|
|||
invader
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 442 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
prvo,ti kazi kade moze da se najde vozduhot,posle jas ke ti kazam kade ti e vselenata!
|
|||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ајде да видам ваши размислувања на прашањето "Каде се наога вселената"? Поздрав
|
|||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |