![]() |
|
Христијански рап во Македонија |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 8> |
Автор | |
misterX ![]() Сениор ![]() Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Дечки што се однесува до прашањето за исламски рап јас мислам дека исламот има јасно утврдени норми за правење на песни кои ќе го величаат името на Аллах. Тие песни се познати како илахии и касиди. Во последно време се јавуваат некои уметници кои својата вера ја изразуваат преку одредени музички правци но искрено да ви кажам не сум слушнал дека има исламски рап. Лично немам ништо против тоа младите дечки да прават песни во свој стил и можеби тоа е добар начин да се доближат до бога наместо да се оттргнат од него и да посегнат по дроги и други лоши работи.
Но сепак не ги оправдувам сите слободни уметници затоа што денес се случува да се забега и претера со користењето на религијата. Најмногу имам замерка за користењето на ликот и животот на Исус. Се користи на секаде па дури и во филмови со недолична содржина. Може да се сретне и во песни кои имаат лоша содржина и поради ова мислам дека треба да се задржиме до темелот и да не експериментираме многу со она што е свето па ни во музиката. Ова се однесуава и за муслиманите и за христијаните. |
|
![]() |
|
Tiger ![]() Сениор ![]() Регистриран: 13.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 234 |
Каде пишува со каква музика треба да се слави Бог...ако го славиш Бог искрено со сето свое срце тогаш не е битен стилот на музиката...битно е да се слави искрено и вистински со страхопочит.
|
|
![]() |
|
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
Драга Маја! Секој што во своето срце верува на ЕВАНГЕЛИЕТО ХРИСТОВО ми е повреден одколку сите богатства на овој свет! Внимавај да не ти стане традицијата поважна од ЕВАНГЕЛИЕТО НА ЉУБОВТА БОЖЈА, бидејќи многу се фатиле во таа мрежа и поради тоа се јадат помеѓу себе како бесни кучиња! Со братски поздрав Изменето од spiros - 28.Јули.2008 во 12:49 |
|
![]() |
|
Pentakostalec ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Nema ni da se zamaram so toa sto zborat stanaska stvarno smesnoo,nigde ne se slavi stanata vo pesnite tuku nasiot BOG ISUS HRISTOS
comming soon Album za slava Na BOG dobar za mladinata BOG so vas |
|
![]() |
|
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
MIslis deka muzika e satanska - ajde kazi mi kade ima nekoj kodeks ili bilo sto spored koe mozeme da opredelime deka nekoja muzika e satanska, spored toa dali im se dopadja na nekoi ili ne - pa mene moze da mi se dopadja a moze i da ne mi se dopadja no, nemam nikakvo pravo da narecam i okarektiziram nesto kako satansko, posebno ako se raboti za necij trud koj e umetnost, sto e uste povazno vo ovoj slucaj taa muzika go slavi boga ...... Jacinata na zborvite na tastatura ne se oseca neli, no tie sepak povreduvaat, kako i da e interesno e da se slusne nesto vakvo.... |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
... gospod e nasekade okolu nas ... vistinskite vernici najpovece go imaat vo sebe ..... sosema ispravno biserna ..... veruvanjeto vo boga ne se meri so toa koj kolku pati posetuva bozja kuca ..... a uste pomalku kakva muzika slusa ..........
Изменето од miroslav_g8 - 27.Јули.2008 во 14:18 |
|
![]() |
|
BisernA ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
секој го доживува Господ на свој начин... некои мислат дека повеќе го слават со тоа што одат секоја недела во црква,... други го прават тоа со запалено кандилце, трети со секојдневна молитва... а четврти пак, со песна... секој има право на свој избор.... важна е вербата во Господ, тоа што го имаме во себе,... а не е важен начинот на којшто ќе го покажеме тоа
![]() |
|
![]() |
|
MAJA DIKOVA ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 47 |
Mislam deka se slozuvam deka seta taa muzika sto e pogore navedena e satanska!!!Ideka na toj nacin ne moze da se slavi Bog!
![]() |
|
![]() |
|
KGB ![]() Сениор ![]() Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Добро ве најдов Марија Магадалена
![]() |
|
![]() |
|
fileo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 165 |
ножот може да се користи за готвење храна или за убивање.
вие одберете. ![]() кој јаде, јаде заради Бога, кој не јаде, не јаде заради Бог. секој нека си остане во своето уверување. ако сака да пее христијански рап нека пее, ако сака нека го слави Бог со народна музика, или со кантри. |
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Добредојде КГБ.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Пента...немој да ги сраиш туку да ги ставиш
![]() |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
KGB ![]() Сениор ![]() Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Луѓе дај бидете сериозни.
Рапот е музика со која Сатана сака да го контролира светот и да воспостави Светска Доминација. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pentakostalec ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Ima 2 3 novi pesni posle kje gi sraam
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |