|
Дали сте среќни во бракот? |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ma ostaj,majstorite nemaat vrska od zivotot!...sto znaat tie sto e dobro...hmmmmm....
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....... pazi...jas reshiv da ja zamenam .... kupiv nova cesma... starata ne mi se dopagashe... i izleze deka e stara...samo ...kako li mi rece vodovoddzijata... izlejana... nemoj i ti da zamenish.... isprobana...za izleana... silikoniiiii... |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
......ne,ke ja menjam...staro za novo.
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... nesrekniot brak se bazira na "dogovor sklucen vo momenti na strast" i zatoa cenata na loshata procenka ja plakaat glavnite no i sporednite akteri... ... vo srekniot brak ima padovi... iskacuvanja... lesen ...no i tezok tovar... opstrukcii vo bracnata postela... za "povisoki celi" ... se osmisluva individualno.... ama se dejstvuva vo par....propraten del na brakot e smisolot za "liderstvo" so tandemsko funkcioniranje... ... najvazno-da se nema tajni...da ne se laze...samo vistinata... nosi harmonija... mala laga ...vodi kon druga...malku pogolema...pa pogolema... i togash... lagata preminuva vo stres... nestabilnost.... |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mamamd многу ми е интересна, секогаш таква фина и со спокојни коментари . Секако дека ја говориш вистината со зборови на мудра жена, на жена која ужива во партнерството и семејството. Јас мислам за да бидеш среќен во бракот треба да го сакаш тој брак, за што и да правиш да ти биде појдовна и завршна точка. За да успева бракот треба да се почитуваат брачните вредности и обврски од страна на двата брачни другари. Мислам дека е уметност да знаеш да одржуваш еден брак во постојана рамнотежа
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...srekata e vo polnata trpeza... sednati kako semejstvo...
..srekata e koga ke znaesh deka site mirno spijat... ...srekata e vo zaednickoto izleguvanje... ...srekata e vo malite neshta... vo delenje na problemite... dogovor za plakanje smetki... vo sekojdnevieto... |
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekoj srekata e gleda so drugi oci, ubavo kaze i prasa mamamd!
Nekoj nema potreba mnogu za da bide sreken, a drug i kolku da ima vo zivotot i vo brakot nema da bide sreken!
Za mene srekata vo brakot se definitivno DECA... srekna sum, koga nautro pominam pokraj maloto krevetce, koga ke vidam deka najslatno na svetot ocokriena spie vo nego mojata kerka... koga ke mozam da e pokrijam i da e baknam nezno za prijaten den, pred da zaminam.... za mene srekata vo brakot e koga ke se vratam od rabota i zvonam da mi otvorat, od vnatre koga ke slusnam glasni mali cekori koi trcaat da mi ja otvorat vratata, koga ke ja vidam cerkami kako me precekuva so osmeh na liceto i kako gi rasiruva racinjata za da e zemam "opa" i silno da e gusnam.... TOA e najgolemata srekata vo brakot ... DECATA
|
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
biljana.madrid
Сениор Прилепчанка Регистриран: 22.Ноември.2007 Локација: Spain Статус: Офлајн Поени: 358 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Deneska slavime 2 godishnina od BRAKOT!!!
Dobro mi dojde prashanjeto eve na deneshen den za da se potsetam na seto toa vreme sto sme go pominale zaedno...
Jas sum MNOOOOOOOGU srekna vo mojot brak. Odlichno se RAZBIRAME i super si pominuvame zaedno - ama bash SEKOGASH!!! Toa shto barav vo ovoj brak go DOBIV a i poiveke. Mislam deka i ne barav mnogu - maz koj ke me pochituva, ke gi razbere moite potrebi i ke me poddrzuva vo se... Taka sakam i taka pravam i jas.
Znachi ne treba da bideme sebichni i da gledame samo nas da ni odgovara tuku treba da se zaprashame dali i nie davame kolku shto barame; dali nie sme idealnata lichnost shto toj/taa ja baral/a!?
|
|
Прилепчанка
|
|
ciplenok
Нов член Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se sl*gam!!!! Dobro prasanje. STO VIE PODRAZBIRATE POD SREKEN BRAK?
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... srekata e relativna rabota... nekoj e sreken shto ima deneska leb da jade... drug e sreken ako dobie sedmica na loto... tret... ... isto taka srekata vo brakot... e relativna rabota... nekoi zeni se srekni... shto mazot ne gi pcue...ne gi tepa... drugi se srekni shto mazot im e vraboten...pa ne mora da go ranat... treti se srekni shto mazot im pomaga... e vnimatelen... im "dava" odredena sloboda... ...no edno e jasno...brakot e sojuz... sklucen na osnova na emocii...pa poleka stanuva zaednica na zaednicki interes....obvrski... naviki.... planovi... ako toa e sreka... togash moze da se zboruva za sreka... ajde prvo definiranje na poimot.... sreken brak.... Изменето од mamamd - 07.Јули.2008 во 09:25 |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...da, sekogash, brak-mrak...f**k...bljaaaaaaak...
|
|
ciplenok
Нов член Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Temava ja otvoram bidejki me interesira dali ste srekni vo brakot?
Znam deka ima dobri i funcionalni brakovi, megjutoa i tie si imaat svoi pikovi i padovi. Duri i kaj onie sto funcioniraat ne znaci deka dvata ucesnika vo brakot se dovolno srekni i ispolneti?! Dali nekogas ste se zaprasale: Sto pravam jas tuka? Dali ova bese mojot vistinski izbor? Dali nekogas vi doslo da dignete race od se i da recete nemozam poveke....i pak ostanuvate tamu kaj sto ste, od koj i da se pricini? Koj e vasiot limit na tolerancija? Sto bi vi ja prelilo casata....osven neverstvo? Dokolku se custvuvate neispolneto vo brakot i ste go izgubile zarot i entuzijazmot....sto pravite? Dali se toa simptomi na nekoj vid na depresija? |
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |