![]() |
|
Силата на Светците |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 21> |
Автор | ||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Pa zatoa sto preku Svetcite mozeme da ja vidime silata na Gospod ...
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Тогаш зошто темава не гласи "Силата на Господ", туку "Силата на Светците"?
![]() |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
aladin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
|
on saka da e
zastapen..........tuka .....vo golema mera |
||
![]() |
||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|
Pa nikoj ne ja poreknuva milosta bozja, zarem ne citas ili ne razbiras deka vo seto onaa vo sto veruvame nie e milosta bozja, zasto pravis akrobacii so zborovite za da go postavis tvoeto mislenje i veruvanje kako avtoritetno ... ????? Milosta bozja e vo silata na svetcite ... kako i da e ne veruvam deka ce razberes... I redno e da te potsetam na nesto sto nikoj tuka uste ne te podseti i ne ti kaza a toa e deka gresis 3. Ne izgovaraj go naprazno imeto na Gospoda, tvojot Bog. a ti ocigledno gajle si nemas za ovaa zapovest, ili pak smetas deka site nie sme nevernici - kazi sto ce da e ??? Изменето од Templarius - 23.Август.2008 во 00:50 |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
![]() |
||
|
Ne ZBOR spiros tuku DELATA ubavo ti napisa zidarski a,a ti si zapnal.... sto e pobitno da zboruvam pobozno i da recitiram stihovi koi go slavat Boga ili da obezbedam dom i hrana za 1 eden bezdomnik da mu pomognam da prezivee na 1 ranet da pruzam ljubov na 1 eden sirak ??????
Изменето од Templarius - 23.Август.2008 во 00:35 |
||
Give me your secrets
||
![]() |
||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
|
Збор+ Дело |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
![]() |
||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
|
Спирос - Бог ни дава слободна воља и разум. Тоа е Негов дар кон нас. Токму со тоа што ќе излеземе од темнината, ја фалиме Милоста Божја. Ако не излеземе од неа и не се потрудиме да го направиме тоа самите - го навредуваме и негираме Него, Оној кој ни ја дал таа воља, разум, душа и дух.
Не се зборовите тие со кои се фали Господ, а делата. |
||
Do what is right, come what may...
|
||
![]() |
||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
|
Те молам ако воопшто тоа тие возможно и сватливо, пред се Милоста БОЖЈА да ја фалиме! Кој се фали нека се фали со Господа! Алелуја во Името Исусово! |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
![]() |
||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
|
Е да, вака извадено од контекст, звучи атеистички, нели? ![]() Но ако го гледаш она што претходно е напишано, ќе видиш дека велам дека Бог на сите ни дава еднакви предуслови, а дали ние ќе излеземе од темнината, зависи од нас. |
||
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
||
![]() |
||
|
Се разбира. Секој еден човек може да стане светец, токму во смислата во која тоа го поставуваат Православната или Католичката црква. Тоа зависи само од човекот, и од ништо друго.
|
||
|
||
![]() |
||
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
|
Дали тогаш според твоето сфаќање, потенцијално, сите можеме да станеме светци за какви што зборуваат католичката и православната црква? Изменето од Majkl - 22.Август.2008 во 22:34 |
||
![]() |
||
|
Погрешно си разбрал - немаат сопствена сила. Духовната сила на сите доаѓа само од Бога. Разликата е што некој тоа го осознава и ја употребува таа сила, а некои од нас не го прават тоа и оставаат таа сила да седи во темнина... |
||
|
||
![]() |
||
AlDra ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
|
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |