|
МАНУ |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
Мишичасти
Група Регистриран: 01.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 75 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Воопшто не сум... напротив... но сепак има некои историски вистини... и факти...
|
|
Oho Boh
Сениор Регистриран: 09.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абсолутно точно. |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако ти си Бугарофил немора да значи дека Македонци немало пред дедо ти
|
|
Мишичасти
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Анти македонска дејност????
Па колку што знам јас тие се и творевина на Србите за да се створи догма на небугарска држава и население овде... нивната цел е створвењето на македонската нација... ооо мислам дека тие се каментемелник на оваа нација... се разбират, во интерес на српските констелации... |
|
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne zborame za nivnata sposobnost,zboruvame za nivnata korumpiranost i eventualna anti makedonska dejnost. |
|
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|
Мишичасти
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А као ти си подобар... хахахахх
ево како ме сват... јас НЕ ЗНАМ дали се подкупени... ама знам дека тие се најквалитетните... најискрено.... а ако има поквалитетни бегаат на запад... А ти шо немаш повек од ССС- не мора да се фрустрираш... само кажав кој е формален степен примарен за кандидатура... смири се... а ако се осекаш поспособен од нив... пријави се... и онака не се комуњарите на власт... можда ке те изберат...хахахахахах |
|
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа е темава-дали се платени и корумпирани и дали треба нивна смена-доколку не знаеш ќути!Твојов пост би одговарал на друга тема(Како да станам Академик?) а што се однесува на тоа со ССС доколку некои луѓе се со средно не значи дека се глупави и несмеат да зборуваат за луѓе со повисоко образование од нивното....А не треба да се задоволуваме со сегашната состојба само затоа што тие се ,,интелегенцискиот крем ,, на државава-зошто да не бидат подобри ако можат?! |
|
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
|
Мишичасти
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хахаха никого не знајш од МАНУ... Колку се подплатени не знам.. можеби се.. но дали некој од вас знае како се станува академик во Македонија???
Ако знаете - ке ви е јасно дека треба голем труд и долгогодишна напорна работа во академските кругови...универзитетски искуства, мислења, книги издавање, професорство... Вие 80% сте со ССС , така да не се фурајте за луѓето... ПС. Не бранам никого - но тоа ни е интелегецискиот крем на земјава и каков е таков е треба да го поддржуваме и поштоваме.. |
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знам некои луѓе од МАНУ, онака кога ми требале некои информации сум им се обраќал на нив, ама не го знам цело МАНУ..
|
|
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Temata ja otvoriv bas zatoa sto za MANU mnogu malku se znae, a e najvisoka institucija.
I kako sto pisuvas ti , seuste palat i gasat fosili nasledeni od komunizmot. Ima li sansi toa da se smeni vo ponovo vreme? I poznavas li nekoj za koj mislis deka e OK? |
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Види, во МАНУ можат доста интересни работи да се најдат, сега немора да значи дека цело МАНУ е корумпирано, си има и историчари кои си работат на други места во МАНУ но не се академци, академците се тие валканите..... Инаку овака можат доста интересни книги да се најдат во МАНУ, имаат огромна библиотека... |
|
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Taka i mislev...
Znaci komunjarskata klapa se uste pali i gasi vo MANU, i sigurno ne im odgovaraat novi sili vnatre. |
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во МАНУ требаат реформи, скоро сите академици што се се ептен стари, и ги држат само тие места, зашто повеќе пари може да цицаат ако се на терен, само проблемот е тоа што не работат, рачунај дека повеќето академици се корумпирани и потплатени од страна на Бугарите и Србите за да ја шират нивната пропаганда преку таа институција....
Значи треба опасни реформи во МАНУ, од корен се што е штетно за македонштината да се фрли во канта ... Има многу старци кои ништо не работат, примаат пари и од Србите и од Бугарите, ја шират нивната програма, а не македонската...... тоа неможе така...срамота е. Изменето од Vladimir88 - 18.Јуни.2008 во 17:32 |
|
Oho Boh
Сениор Регистриран: 09.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не са доволно активни след като оште има дискусии словени ли сте или антички.
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |