|
Компјутер за секое дете |
Внеси реплика | страница <1234 15> |
Автор | |||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
АКО ПРОДОЛЖИ ВАКОВ ДА НИ БИДЕ НАТАЛИТЕТОТ, ЗА 10 ГОДИНИ ЌЕ ИМАМЕ КАМПАЊА - ДЕТЕ ЗА СЕКОЈ КОМПЈУТЕР
|
|||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
hahahahaa me nasmea so praviloto , zarem mislis deka vo Makedonija se pocituva nekoe pravilo ? Mene se mi se cini ko da nema ovaa drzava zakoni ili lugjeto gi ignoriraat ko da ne postojat tie zakoni Dali 5 % od makedonskiot narod imaat respekt i znaat da si ja gledaat svojata rabota, a ne samo da drndorat koj sto postignal i napravil vo zivotot i koj kako ziveel Golem broj uste makedonskiot jazik ne go znaat ko sto treba , za angliski muabet da ne pravime (se brukaat pred mediumite ), a cudna rabota : kako toa naucile da go koristat facebook , a ne znaat kako da rabotat na PC ?
Druze takva ni e drzavata i zatoa narodov e zloben i sebicen , a znae da komentira za toa deka postoelo vistinsko prijatelstvo vo denesnicava ( vo Makedonija be ) |
|||
|
|||
computer
Сениор Патриот Регистриран: 25.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 504 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Види, децата иако се деца, многу убаво забележуваат многу работи во образованието кои треба да се подобрат или променат. Во врска со обуките. Извини, ама обучувачите си ја знаат работата, и не добиле сертификати без знаење. Види, секако дека има наставници кои знаат да работат со компјутер, но има и такви кои незнаат. Друга работа. Мора сите да одат на обука за едубунту линукс затоа што тој е поразличен од обичниот виндоус. Се согласувам, на тема образованието во Македонија, има многу работи да се дискутираат. Еве, каде сакаш, на било која тема, во било кое време ќе ми биде мило ако дискутираме. Денес цел ден сум слободна. И во врска со партиската припадност. Извини, а каде тоа деца краделе или кршеле, па по партиска припадност не одговарале? Не! Оние деца што кршат или крадат си одговараат бидејќи се во една училница и секој ученик си одговара за својот компјутер. Кршеа кога не беа вака наместени. Сега се си е во ред. Но, пак да се запрашаме? Зошто тие деца се дрзнуваат да скршат или украдат нешто? Јас сеуште немам деца, но кога би имала моите деца нема да се осмелат чоколатче да украдат, а не па маус, тастатура, монитор .. едноставно ќе ги воспитам од мали, како што ме воспитале и мене. Дека оштетувањето, крадењето е лошо! |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас никогаш не се обраќам директно до никого нити пак се трудам да менувам нечие мислење. Секогаш укажувам на работите гледани од мој агол.
Ќе повторам- децата може да инсинуираат и кажуваат- тие се деца. Страшно е кога тоа го прават возрасните. Инаку се согласувам- обуки треба да има, НО... прво да се направи селекција-испитување предзнаења, училишните колективи се мали, колегите меѓу себе се знаат кој колку и што знае за работа со компјутери. Не може амблок сите да одат на обуки само затоа што треба да имаат обука а многумина знаат повеќе и од самите обучувачи. Или уште пострашно, многумина кои не знаат имаат барем по 3 до 4 сертификати за претходни обуки од ИКТ во натсавата а незнаат да го поместат маусот ни на лево ни на десно. Некој земал пари да ги обучува, а не сноси никаква одговорност што не ги обучил а им е даден сертификат само на основа на потпис за присутност на список. На оваа тема, за овие аномалии во образованието има многу нешта да се кажат, само нема кој да слуша. Затоа уште еднаш ќе кажам- За жал една убава замисла -ИКТ во наставата со обезбедувањето компјутер за секое дете се извулгаризира (како и многу работи досега ) со недобра организација, со можност поединци добро да заработат. Јас да сум на местото на министерот би направил една опсежна анализа и контрола- Кој е обучувачи кој се добива сертификати како некој добил куп сертификати а нема појма од компјутери зошто децата кои намерно ги уништуваат (крадат) не одговараа родителите зошто заради партиска припадност на поединци (читај заштта од роднини и пријатели) да плаќаат сите (и децата кои не чепнале до компјутерите) Има многу зошто..и многу затоа. Министерот Иво Ивановски треба да си го фати другарчето Тодоровски за рака и да седнат здраво да погледнат што се случува со компјутерите, со обуките и со потписникот на сертификатите кои се делар капом и шаком. |
|||
computer
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Извини, ама погрешно ме разбра. Јас никаде не реков дека наставниците се неписмени, туку само дека децата знаат повеќе да работат со компјутери од нив.
Втора работа. Наставниците мора да одат на обука и не за обучувачите да земат некој денар, туку затоа што пола наставници навистина знаат помалку од децата. Не велам сите, но половина наставници знаат помалку од децата, а од тие половина прашање е и колку знаат основни работи. "Абе крши, мавај, не ти можат ништо оние НЕПИСМЕНИ, СТАРКИ, ке крши а ќе плаќаат сите или ќе плаќаат училиштата." Не верувам дека некој родител вака би му рекол на своето дете, а за оние кои вака би рекле - хехе секако дека нема да плаќаат другите или училиштата, ќе си плаќаат тие самите. "И ова оследново ми е навистина најсимпатично Еееее родителите. Не сите (секоја чест на родителите кои знаат колку вреди вистинското образование бидејки и самите го стекнале со учење) родители ке си дозволат на фелата наставници да им се обратат со НЕПИСМЕНИ, СТАРКИ, бидејки прво правило е да го почитуваш другиот за да те почитуваат и тебе. Или она христијанското- Не прави го на друг она кое не сакаш да ти го направат тебе другите." Ова се однесуваше на мене, на родителите на внука ми, или на внука ми А каде е почитта од некои наставници(повторно ќе повторам - не сите) Не е оваа тема да дискутираме за почитта од страна на наставниците спрема децата, инаку би разврзале добра дискусија. |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И ова оследново ми е навистина најсимпатично Еееее родителите. Не сите (секоја чест на родителите кои знаат колку вреди вистинското образование бидејки и самите го стекнале со учење) родители ке си дозволат на фелата наставници да им се обратат со НЕПИСМЕНИ, СТАРКИ, бидејки прво правило е да го почитуваш другиот за да те почитуваат и тебе. Или она христијанското- Не прави го на друг она кое не сакаш да ти го направат тебе другите. Децата учат од родителите. Оној родител кој ке си дозволи да му каже на своето дете- Абе крши, мавај, не ти можат ништо оние НЕПИСМЕНИ, СТАРКИ, ке крши а ќе плаќаат сите или ќе плаќаат училиштата. |
|||
computer
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ни тој самиот незнае, бидејќи проектот не е перење на пари!
Не. Немора да сум средношколка за да знам што се случува во образованието. Изменето од computer - 22.Мај.2010 во 07:57 |
|||
computer
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хахаха не им се потребни компјутери?! Виц! Веќе е модерно време, не е ова уште тоа старото време. Компјутерите само ќе ја олеснат наставата, само некои од наставниците да не го кочат тоа! |
|||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ааа....
тоа што некои патат по минатото... само значи дека не ја разбираат сегашноста... проектот си е добар... реалиацијата не чини... џабе си седат оние компјутери по училниците... кога наставниот кадар не е спремен да ги користи во наставниот процес... кога децата знаат повеќе од своите наставници во областа на информатиката... очигледно скапо ќе не чини нереализацијата на идејата... компјутер за секое дете... но... нешто друго ме заинтересира... употребата на терминот перење пари...
дали некој кој го користи овој термин љубезно ќе ми објасни... како тоа се испрани парите при овој проект...? или украдени, ако повеќе така милува да се каже... ама конкретно, ако може, нормално... Изменето од којсумјас - 22.Мај.2010 во 07:46 |
|||
Ruse
Нов член Регистриран: 21.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
На децата не им се потребни компјутери.
Денес компјутерите се неизбежни. На децата е потребна едукација за друзење,морал,етика и многу други фундаментални општесвени воведни теми. Зошто гледајки и анализирајки го детството на денешниве деца,навистина се осеќам привилигиран што сум растел во едно друго општество,каде детството беше толку изолирано од секакви проблеми и беше најдобриот дел односно најсрекниот дел од мојот живот. Едноставно ги жалам денешниве генерации,а ги презирам оние кои мислат дека децата со копјутери ке имаат посрекно и поисполнето детство. за копјутер за секое дете |
|||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Компјутер, од кај знаеш ти?
Средношколка си? |
|||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|||
computer
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не е точно дека само на професорот компјутерот е исправен, не е точно дека само во гимназија се ставени компјутерите и не е точно дека немаат мауси, тастатури. А на кој тоа начин се испрале пари? Не драг мој, ви се олесни наставата со овој проект, само треба да се дореализира од страна на наставниците. |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...a be,shto tolku ste zapnale so toj fin izraz ...,,perenje pari"?!......ne mozete li ednostavno da kazete ,...beskrupulozna i ...,,legalna" krazba,... pred ochite na (slepiot) narod!
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кај функционира, кај работи , кои компјутери бе??? Само од професорот е исправен, и од сите средни во градов само во гимназија се поставени компјутерите... кои , многу нормално, немаат ни глуфци ни тастатури, ни ништо..., само монитор и куќиште и мноооогу е очигледно дека со тоа само се испраа пари и никој никакво друго фајде немаше... Изменето од volkswagen - 21.Мај.2010 во 15:26 |
|||
Внеси реплика | страница <1234 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |