|
АЛФА И ОМЕГА (кој го кажал тоа)? |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||
fileo
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ако не си знаел енох не воскресна, но беше земен жив на небо, затоа што живееше праведен живот според Божјата волја што значи не ни умрел. |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Темплариус - имаш официјална опомена. Уште еден коментар од овој тип и ќе одмориш една недела.
Држи се до темата и не давај лични коментари кон членови! |
||
Do what is right, come what may...
|
||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I enoh |
||
fileo
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Isus rekol alfa i omega. bidejki pisuva Jovan predhodno
kako Isus veli: "umrev i eve pak sum ziv" odprilika taka rece, ne me fakajte za zbor ali sustinski taka rece. nie znaeme koj umre i voskresna... Isus. |
||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
SE ZNAE KOJ E ALFA I OMEGA
|
||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bre steta a vie pocnavte vece da slavite abe more ti sto si ja postavil prvin temata tolku li nemas poznavnje od opshta kultura oklu ovaa prasanje ili se pravi na toso velis si naminal pa daj sega malku ce se zezam .... ama ispadna deka ti si bil nekao izguben vo toa tvoe setanje...ccc kolku ste mizerni vo vasite obidi da go ocrite hristijanstvoto.... Pa ako malku se razbiras od zivotot ce znaes deka alfa i omega se grcki bukvi, biblijata e pisuvana na grcki a isus zboruval armejski tuka vo toj moment vkluci si ja sivata kasa sto ja nosis vo tikvata ti i ce dobies odgovor ...... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Al_Masih_Qam
Сениор Регистриран: 24.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 113 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа е црковниот став. Нема ништо посебно што би можело да се додаде на тоа што го напиша. |
||
AL MASIH QAM! HAQQAN QAM!
ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ ХРИСТОС БОГ! |
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
п.с. Не знам каков е црковниот став по ова прашање - не се консултирам за секоја работа што ја пишувам со свештеник... некои го прават и тоа...
|
||
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ебу - јас навистина мислам дека ти одговорив, ама изгледа не читаш до крај.
Текстот е од Откровенијата. Откровенијата се запишани од страна на Јован, но се Божје Откровение (Божје Видение кое тој го имал). Јован ги пренесува работите кои ги видел за време на тоа Откровение. Така што - Исус не ги рекол тие зборови додека е на земјата, и не ги кажал како поука кон апостолите, ниту како проповед. Тие зборови му се откриени, предадени, на Јован во форма на Откровението. Од ова појасно, не знам дали може да биде... |
||
|
||
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aloooo poleka ne isprevrtuvajte sega se naopaku
navistina prasuvam i me interesira , ne deka sega sakam nekogo da omalovazuvam , no vie i samite ne znaete koj toa rekol Alfa i Omega
edniot veli : DA SEKAKO DEKA TOA GO REKOL ISUS......drugiot veli: NE TOA NE SE ZBOROVI OD ISUS
ke ve zamolam da prestanete so vasite licni milenja i kazete mi koj e crkovniot stav okolu ovaa
zidarski toa sto mislis ti procitav...to sto mislu i toj drugiot procitav ...i dvajcata se kosite vo vasite odgovori.......no koe tolkuvanje dava crkvata vo vrska so ovoj stih
i prestanete ve molam so toa procitajte go celo otkrovenie .......
sekako deka celo go citame imeno ne mi e prv pat Biblijata vo celina celosno da ja procitam........daj ve molam bidete seriozni
i sute ovaa
baram od toj sto pisuvase tuka javno da ni se izvini poradi licnite navredi koi sto gi upati tuka , oti tuka nikoj ne e majmun, a ako ti ne znaes prosto molci si i ne se pravi seznajko ....ocekuvam javno da ni se izvinis vo sprotivno baram od morederatorite taa licnost soodvetno i da se sankcionira
zidarski prosto kazano drugar ako isus ne e toj koj sto gi izgovoril tie zborovi , togas koj gi izgovoril toa e , koj gi kazal i komu mu se kazani tie zborovi (koj na kogo ).
mnogu ednostavno prasanje postavuvam , a ako ne znaete kazete ne znaeme i ne mora se da znaete , no pozelno bi bilo da mi kazete koj toa gi kazal ovie zborovi i komu mu se kazuvale .
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мистер - околу јазикот на кој е напишано. Јован пишувал на грчки. Користел грчки, зборувал грчки. Соодветно, Обраќањето Божје, е запишано на грчки од него...
|
||
|
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како што реков - тоа не се зборови на Исус (но да прецизирам) - кои ги кажал додека бил на земјата, не е Негово обраќање до Апостолите, не е негова проповед, туку е пренесено од страна на Јован во Откровенијата. За да знаеш малку повеќе - прочитај ги целосно Откровенијата. Јован го пренесува видението, Откровението, обраќањето на Бога до него...
Откровението е напишано на Грчки, затоа се користи Алфа и Омега. Како што реков - има чисто симболичко значење - и самиот стих продолжува со тоа што вели - првиот и последниот, почетокот и крајот... Не е човечко обраќање на Исус, туку е Божествена објава - ја има на две места во 22:13, но и во 1:8. И во првиот случај и во вториот, е порака која треба да се пренесе до црквите. |
||
|
||
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Decki me inspirirate da postavam tema dali bog znae grcki ama mi e strav da ne se javat od svetata crkva vo Grcija da kazat deka nemame pravo da zboruvame za bog zatoa sto toj e nivni i zatoa sto istoriski toj samo na niv im pripaga.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na strana od toa koj gi rekol ovie zborovi (mozhete da si prodolzhite so toj muabet ako sakate), mene me interesira edno neshto - zarem Bog, kako sozdatel i na se sto postoi vidlivo i nevidlivo, na se sto se pojavilo i scheznalo, na se shto ke se pojavi i ischezne, ne e alfa i omega na Kreacijata?
Ako ne e Toj, togash koj mozhe drug da bide? P.S. Mene navistina ne me interesira koj go kazhal toa, tuku dali kazhanoto e izdrzhano. Изменето од Messenger - 31.Мај.2008 во 01:57 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |