|
НА ДРЖАВНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ВО САНКТ ПЕТЕРБУРГ |
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Автор | |||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па нешто почна да ми пишуваш за никот на кајгана да не помисли тоа дека се плашам случајно затоа така напишав... Изменето од Vladimir88 - 12.Мај.2008 во 14:22 |
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Но проблемот е тоа што Македонците имале посебна култура и сите светски историчари повеќето светски историчари пишуваат за нив дека се посебен народ.... А вие ги темелите вашите тврдења на тоа дека они се грци зошто пишувале грчки.... Само не ми одговори како можеш ти словенка која ја продолжува словенската култура да се декларираш за потомок на Аспарух... |
|||
__ __
Сениор Регистриран: 18.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
е кой се плаши?
|
|||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Абе ти сега прави се наудрена...ама многу добро знаеш дека тоа е вистина..... Затоа не зборете многу многу грци ова она, кога и кај вас ги имало тие случаи, и вашите протобугари пишувале на грчки.....и.т.н. Да пишуваш на грчки , и да си грк са две различни битийни състояния. |
|||
Oho Boh
Сениор Регистриран: 09.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 133 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Аха значи продолжува словенската колтура а на протобугарите им рекал "йок, до тука со вашата култура штото ке имате проблеми со македонците во 21 в.". |
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Абе ти сега прави се наудрена...ама многу добро знаеш дека тоа е вистина..... Затоа не зборете многу многу грци ова она, кога и кај вас ги имало тие случаи, и вашите протобугари пишувале на грчки.....и.т.н. А М___Г Што се однесува до мојот ник на кајгана..... Јас и да имам ник на кајгана сите знаат дека сум истиот тој Владе по пишувањата.. Јас немам проблем да си го откријам својот идентитет не се плашам.. Изменето од Vladimir88 - 12.Мај.2008 во 14:18 |
|||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да се пробаме с викане на духове?
|
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Абе ти само тапшај се по рамо.....и тврди си дека не сум во право.. И веќе ти кажав од кого е финансиран тој проект и од кого бил покрстен Борис, и многу добро знаеме дека Бугарската Црква била Грчка Марионета Али еве ќе одиме по твојата логика.... Борис го финансира словенскиот јазик, ги прави бугарите-словени, ја продолжува словенската култура... Тоа го прави СЛОВЕН, продолжувач на Словенската Култура не Протобугарската.. Он значи ја прифатил словенштината не протобугарштината Што правиме со Аспарух кој не бил словен, кој ја продолжувал протобугарската култура, јазик и.т.н.? Изменето од Vladimir88 - 12.Мај.2008 во 14:16 |
|||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не си протобугарка... Зошто Не збориш Протобугарски јазик, вашите институции го имаат прифатено вашиот мајчин бугарски СЛОВЕНСКИ јазик, не ја продолжуваш нивната култура, антрополошки гледано имаш повеќе словенски корења, го величаш делото на Кирил и Методиј, Климент и Наум кои не создале Протобугарска азбука туку Словенска Азбука.....делото на СЛОВЕНСКИТЕ УЧИТЕЛИ не ПРОТОБУГАРСКИТЕ.. Како можеш да тврдиш дека ти си Протобугарка...? Изменето од Vladimir88 - 12.Мај.2008 во 14:11 |
|||
pagane
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Като първо:
всичко това го знам, по-добре от тебе мисля. Нели сум протоблгарка. Правото ми идва от гордостта от факта че протоблгарите правят България велика и мощна, земя,която става защитник на словените от същите тези елин, гърци, ромеи... Било е гордост за тези словени да бъдат част от поданиците на тази България, стремяли са се да бъдат такива и са били благодарни когато са ги интегрирали не само социално но и са ги направили политически активни |
|||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Вие тоа цело време го викате..јас не го викам.. Јас никогаш не сум рекол дека Аспарух не бил бугарин нити пак некој сака да ви го земе Не ги испревртувај работите...знаеш многу убаво кој прв вика за Александар Македонски дека бил грк и многу убаво знаеш кој вика дека ние немаме право да се декларираме за потомци на древните Македонци, иако знаете дека сме се претопиле со нив... Македонските институции не тврдат дека Аспарух не бил Бугар и не тврдат дека не бил ваш..... И како може да го тврдите тоа кога знаете дека има такви случаи, случај број 1 сте вие.... А Александар Македонски си имал своја посебна култура која од светската наука е потврдена како НЕГРЧКА...не се ни замарал со Хеленизам и сите антички историчари пишуваат дека се посебен народ бај д веј... Изменето од Vladimir88 - 12.Мај.2008 во 14:08 |
|||
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |