|
Русија ја тероризира Грузија |
Внеси реплика | страница <1234 10> |
Автор | |
Duduk
Сениор Регистриран: 11.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mukla be....surtuk !!
|
|
kire_nedelkov
Сениор Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako mene mi e tesno grloto, na tebe ti e ocigledno siroko... grloto de...
|
|
Duduk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ama nemoj sega pa ti taka...ne go znaes ti Kirca...on gi podrzuva amerikkancite zatoa sto ima interes od niv...nema tuka mesto za emocii,pristrasnost,pravicnost;samo cist interes.Neli znaes oni vo Makedonija ke donesat standard Svajcarija da ni zaviduva,pa moderno naoruzuvanje 100 Rusii i 10000 Srbii da ne mu mozat nisto,pa patista ke izgradat, pa infrastruktura,pa investicii,pa na kraj ako treba(sto so ogled na dosega pokazanoto od negova strana, na amerot najgolem predizvik i najteska misija ke mu bide) i so inka ke probaat pamet da mu turat,samo se prasuvam dali ke mozat da najdat inka so tolku tesno grlo kolku sto na Kirca mu e tesen otvorot niz koj absorbira um....
|
|
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој го ферма Кирца и таквите ко него... На една страна подржува терористи облечени во униформа на САД, а на друга страна осудува... Таквите како него во турско одма се ослободувале од нив по кратка постапка...
|
|
Duduk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Edinstven aknat u glava ovdeka si ti....ne sum jas slepiot i koriot,bas naprotiv.Slep i kor e onoj sto e zaslepen od siot onoj glamur,kich i blestavilo sto kako maska za svoite prljavi raboti mu go prezentiraat na prosecniot i ne bas bistroumen obzervator,pravite i edinstvenite teroristi.
Kako prvo ovaa tema e obicen nonsens.Napisav prethodno,ke napisam pak :KOJA TI E POENTATA NA OVAA TEMA ?! Koj toa terorizira?Rusija?! Ma ne,toa ti bladas, izgleda nedospan si,toa oni samo sproveduvaat "demokratija",isto kako i tvoite "demokratski" amerikkanci.Cudno e samo sto ednite ti precat,a drugite gi simpatiziras,ocigledno neosnovano,zatoa sto i dvajcata ne te fermaat... |
|
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pak toj ubav na majka (koja garant se utepuva od placenje sto go rodila) amerika pa amerika.
slep li si, kjor li si, aknat u glavata li si da ne vidis deka temata e RUSIJA JA TERORIZIRA GRUZIJA??? aj ve molam nekoj pismen, polupismen, kakov god, neka mu procita na covekov deka zalutal. |
|
Duduk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kire,ocigledno e deka si zbunet...ili zaveden....i toa mnogu.Koja e celta na tvojot post ? Ne propustas prilika da ja prikazes Rusija vo negativno svetlo.Ako si tolku pravdoljubiv i ako si tolku zagrizen za Gruzija,ke imas ednakov arsin kon site.Sto e zapravo toa ti sto sakas da go postignes so tvoite postovi?!
Si stavil tuka sto pisuva MIA....Bre bre... Bravo !! Pa sto sakas oni da pisuvaat,da ne mislis deka nesto pozitivno ke napisat za Rusite ? Ajde,bidejki ti si golem, neka ti svetne ova.Se ova sto se slucuva so nas(pod nas mislam na Balkan opsto)nema vrska so nas.Nie sme nebitni vo celava prikazna,samo ja imame taa nesreka da se najdeme na pogresno mesto vo pogresno vreme.Mislis deka na glavudzive(Rusija i Amerika) im e bitno ti sto si Makedonec a grkot sto ne te priznava??Ili sto imas tolkava stapka na nevrabotenost i mizerni uslovi za zivot?Mislis deka amerot ja pocituva tvojata crkva i vera ?!Mislis deka Amerika ti e prijatel?Ma ne se zamara Amerika so tebe covece,ne te ferma 2 %,bidi siguren vo toa.Si brka svoj interes.Na Amerika i e edinstveno vazno da ja isfrli Rusija od Balkan.Nisto poveke.A so kakvi metodi se koristese da ja ostvari taa cel ,mislam deka nema potreba da ti kazuvam;na site ni e mnogu dobro poznato sto se slucuvase(i seuste se slucuva)na Balkanov vo izminative 20-ina godini. Bidejki gledam deka si tolku mnogu zagrizen za gruzijcite(a i za pravata na site ugnetuvani narodi voopsto),ajde objasni mi zosto SAD i EU vrsi pritisok vrz Iran i mu se zakanuva so voena intervencija(citaj:okupacija) ?? Citiras tekst kade sto pisuva "Русија кон својот сосед Грузија се однесува како „колонијален силеџија“ "..Pa sto e Amerika ako ne kolonijalen siledzija?I toa ne samo kon svojot sosed,tuku na globalno nivo.Ti slep li si pri oci, da ne gledas sto pravi taa tvoja omilena Amerika?!Mislam deka e krajno vreme da se razbudis i da ja sogledas realnosta. |
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Немој бе така...што ќе праиме ние на форумов после без тебе..а?
Ти текнуе з`ш лисицата идела после ПРЧОТ..и си мислела дека секој миг МУ.АТА ќе му паднат наземи..оти многу се „клателе„..??
|
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
svetot ne se raspagja. edni se raspagjaat, drugi se sirat. toa e zakonot na politikata i narodite i zemjite otkako postoi covestvoto.
taka na primer rusija se raspadna, EU se zgolemi. Srbija se namali, Albanija se zgolemi. Srbite se preselija, Hrvatska se ocisti. itn, da ne ti redam, golem si, ke ti svetne. |
|
DelijaSkopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајде ајде ќе почне светот да се расцепува... хехехе!!! На ред е Белгија, па слушам и велика Британија односно Шкотска ќе се одвојува, па северна Ирска и така натака... Добро е да осетат на своја кожа како изгледа тоа... Да ми е да доживеам и САД да се распадне на ситни државички, почнувајќи од Калифорнија и Тексас, па ако треба и утре да умрам...
|
|
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Русија кон Грузија се однесува како колонијален силеџија
Лондон, 2 мај (МИА) - Русија кон својот сосед Грузија се однесува како „колонијален силеџија“, пишува „Индепендент“ во својот редакциски коментар за најновата криза околу оваа кавкаска држава, јави дописникот на МИА од Лондон. Весникот наведува дека таквото однесување на Москва, за кое тврди дека наликува на она од времето на поранешниот Советски Сојуз, е последица на однесувањето на Западот, кого „Индепендент“ го обвинува за блокирањето на приближувањето на Грузија кон НАТО, што беше направено на последниот самит на Алијансата. - Русија добро знае дека западните земји нема да потрчаат за да им пружат помош на Грузијците во нивниот судир со големиот и моќен сосед, па затоа така и се однесуваат, констатира лондонскиот весник. Затегнатоста меѓу Русија и Грузија трае уште од таканаречената „револуција на розите" во 2003 година, кога властите во Тбилиси наместо тесното сојузништво со Москва, решија за прв пат да се свртат кон Западот. - Таа кризна ситуација деновиве добива на драматика, околу областите Абхазија и Јужна Осетија кои најавуваат отцепување од Грузија, за што се широко подржувани и потикнувани од Русија, наведува „Индепендент“. Според овој лондонски весник, дипломатскиот пораз на Москва околу косовската независност, ја огорчи Русија која сега настојува да докаже дека тоа што важи за Косово може да се применува и за овие две грузиски области во кои повеќето од луѓето зборуваат руски јазик. Грузија затоа одби да му се приклучи на европскиот консензус околу Косово и да ја призне независноста на новата балканска држава и понуди федеративно уредување на земјата, со значително зголемување на правата за Абхазија. Таквата понуда локалните власти во Сухуми ја отфрлија, инсистирајќи на целосна незвисност, иако се вели дека се повеќе стравуваат дека би можеле да бидат анектирани од Русија. За грузиската криза, денеска во Лондон, треба да се сретнат и да разговараат американскиот државен секретар Кондолиза Рајс и рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров. |
|
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa ti otvori si tema, ovaa tema e za ruskiot teror.
|
|
DelijaSkopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Направи тема Америка ја тероризира Србија ОК?
|
|
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
temata e za rusija ako sakas ke debatirame i za amerika, ama ne mi ja rasipuvaj temata. |
|
Внеси реплика | страница <1234 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |