|
Невоспитани деца?! |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zatoa sto ne znaat drug nacin,sigurno i niv taka gi "vospituvale"..Ke mu vrzes na deteto 2-3 vospitni i gotovo,resen problem???..I posle deteto bilo agresivno,destruktivno,gi krselo igrackite,gi tepalo kuklite..Kojznae zosto??? |
|
granny
Сениор "SnowWhite" Регистриран: 17.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 10160 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a najvise me nervira koga majki ke "karaat" deca na javno mesto...ili koga i "fizicki educirat"....e tooa koga go gledam...mi ide da posakam da sum vlast..i na tie roditeli im kazam dve lepe reci
|
|
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДЕНЕС РОДИТЕЛИТЕ ИМААЅТ ПО ЕДНО ИЛИ ДВЕ ДЕЦА И ОД ВИШОК НА ЉУБОВ НЕ ЗНААТ ШТО ДА ПРАВАТ СО НЕА ПА ГИ РАЗГАЛУВААТ И СЕ ИМ ДОЗВОЛУВААТ...КОГА ЌЕ СФАТАТ ДЕКА ПОГРЕШИЛЕ, ВЕЌЕ Е ДОЦНА, ЗАШТО ДЕЦАТА ИМ ПОБЕГНАЛЕ ОД КОНТРОЛА... ИСТО КАКО КОГА ВОДАТА ЌЕ СЕ ИЗЛЕЕ ОД КОРИТОТО...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
granny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...kolku i da gi osuduvame decata... mora da si priznaeme deka se ogledalo na nas vozrasnite... a i na samoto opshtestvo...drzava... zalosno e shto kaj nas..momentalnoto koe trae 17 godini... se izgubeni osnovnite covecki moralni vrednosti...
...prvo...kolku si po nemoralen...tolku si povisoko na bogatashkata lista... ...kolku si po "snaodliv" ili "so cisti race" tolku po visoko kotirash... ... idoli na decata se tokmu ovie lepiprsti... i nivnoto taze bogatstvo... ...roditelite , barem onie so povisoko obrazovanie ...zaradi svojot status vo opshtestvoto...a i zardi svojata materijalna dobivka/nedobivka ne mozat da im bidat reper...tuku obratno... mozat da gi naucat...kako da ucish cel zivot...za da bidesh siromav...devalviran... ...ocigledno deka ona shto nash*te deca go pocituvaat nadvor... tuka brzo go zaboravaat... ...kolku vcera...ne ja zavrshivme transvormacijata.... i vrakanjeto na semejnite normi...tolku utre ke imame mladi koi ke gi kritikuvame...zashto e polesno niv da gi kritikuvame... |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne e toa ni do knigi,ni vesnici,ni internet.. Od tamu vospitanie moze samo da se procita ne i da se nauci... Toa se uci vo semejstvoto, ti go davaat roditelite uste od najmali noze koga ne si ni svesen za svoite postapki,toa ti se vrezuva vo svesta i si go nosis cel zivot so sebe...
|
|
granny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za zal taka e...no me cudi mladinava..u era na dostapni kulturni nesta,knigi ,vesnici,internet...pak da terat po staro
|
|
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bas taka!Gi gledas decata i ne mora da gi poznavas roditelite,odma si pravis semeen portret vo glava..I mnogu mi e zal sto se poretki stanuvaat dobro vospitanite deca,kako da stana toa demode..mislis se natprevaruvaat koj ponevospitan ke bide! A kutrite deca ne se ni svesni zosto e toa taka..za niv toa e normalno, zasto samo taka znaat, taka gledale doma primer od roditelite i samo go iskopirale..
|
|
granny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
u banka cekam red,imase po vise luge...guzva...a kaj nas se znae deka inema red nekoj...pozadim ene edna devojka,mlada...zvaka mastika,pravi baloncinja i gi puka....se svrtev i i rekov neka ne mi duva na vrat.....me pogledna popreko i mi se iskrivi..dobro,rekov...pozdravi gi doma,neka ja vratat knigata u biblioteka,i taka nema da ja citat...me pogledna zacudeno i malce kako se zasrami..."gi poznavate?" mi vika...ne,rekov...ama mozam da gi zamislam,gledajki te tebe..
|
|
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ПУНО ДЕЦА СЕ НЕВОСПИТАНИ!
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
потполно се согласувам.децата се огледало на родителите
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...tocno... deteto e bel list hartija...na koj roditelite go vpishuvaat svoeto roditelstvo... kakvi se tie ...takvi se decata... ...kako osoba koja zivotot go pomina vo rabota so deca mozam da kazam deka... decata se srcinja... sekoe dete (so isklucok na dete so teshka psihicka poprecenosti ili emocionalna kriza ) se trudi da bide shto e mozno podobro...sekoe dete koe pravi nedolicni postapki...vo sushtina praka poraka deka mu trteba pomosh...od strucno lice... ... cesto pati ona shto roditelite nesakajki ili nesvesno (im e interesno) go dozvoluvaat potoa im se vraka kako bumerang... a najstrashno e shto takvite roditeli sekogash imaat dezuren krivec za toa...babata/dedoto, vospitackite/neguvatelkite, ucitelkite... samo nikako tie samite... |
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се согласувам со Алексо...Родителите се најчесто виновни што нивното дете е невоспитано. Точно е дека и училиштето има големо влијание врз воспитувањето на детето, но една професорка не може да го воспита детето доколку од дома го разгалуваат. И точно дека тоа воспотивање почнува од најмала возраст. Не може едно дете на 7 години да почне да се учи дека мора да ги почитува постарите од него доколку претходно родителите му дозволувале се да прави. А и голема вина носат и бабите и дедовците. Тие најмногу ги разгалуваат своите внуци. Ним им е интересно доколку го научат детето на 3 годишна возраст да си го покажува половиот орган иако не разбира што конкретно е тоа и зошто служи, или пак го учат да пцуе и да користи недолични зборови.
Навистина, во денешно време да бидеш добар родител е потребна огромна мудрост. Се уште не сум родител, се надевам дека еден ден ќе бидат и само Го молам Господ да ми даде мудрост како на најдобар начин да ги воспитувам моите деца, онака како што моите родители мене ме воспитале. Но бидејќи сум професор, и секојдневно се среќавам со невоспитани и воспитани деца, само можам да се молам еден ден тие деца да сфатат дека мора да го променат своето однесување доколку сакаат да придонесат за подобра иднина. |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
alekso_2000
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не постојат лоши деца,само лоши родители!
|
|
car's freack
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |