|
Ислам религија на Мухамед? |
Внеси реплика | страница <1234 12> |
Автор | |||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А која е твојата религија ЕвАнгелос? |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Aisha. sega navistina ne neznam sto da recham... Dali ova sto si go navela vo komentarot vazhi za site lugje na planetava do pojavata na Muhamed ili vazhi konkretno za arapite? |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Токму во тие зборови се крие и одговорот на оваа тема: Дали Исламот е религија која почнува од Мухаммед? Според Волтер ДА, Исламот му го должи своето постоење на Мухаммед.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ова се првите чекори од твоето патување кон Исламот. |
|||
|
|||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E ubavo kazal covekot, tebe da ne ti e inet Ti Povece bi sakal da napise ne-postoenje, zosto vaka te bole glava a |
|||
ISLAM VJERA ISTINE
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mudzhahid, ne se postavuva prashanje dali veruvash pomalu ili poveke. Toa e potpolno relativno, a poradi toa i irelevantno. Vazhnoto e onoa sto go rekov: veruvash vo neshto sto ti rekle da veruvash, ti si go zel nivniot zbor kako fakt i na krajot samiot si se ubedil vo toa tolku mnogu, sto sega se gordeesh deka veruvash duri POVEKE od niv! Nebare toa veke stanuva nekakva avtentichnost deka ne go sledish onoa sto ushte od prvite tvoi denovi na zemjava nekoj drug ne ti govorel da veruvash ??? Изменето од Messenger - 05.Април.2008 во 00:44 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас пак уживам да ги читам овие зборови...
"Своето постоење исламот му го должи на неговиот лидер и неговата храброст" (ВОЛТЕР)
|
|||
|
|||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Milosta od Allah dz.s. bila pregolema sto svojata edinstvena vera ja obnovil preku Najubavoto Ljudsko bice-Muhammed a.s.! |
|||
ISLAM VJERA ISTINE
|
|||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pred Bog da go isprati Pratenikot Muhamed, n.b.m.n., lugeto veruvale vo idoli, znaci nemalo ni I od islamot, go nemalo ona cisto veruvanje koe bilo proklamirano od SITE BOZJI PRATENICI. Togas Bog vo edno takvo vreme vo eden takov period na neznaenje go ispraka POSLEDNIOT PRATENIK, VEROVESNIK, ONOJ KOJ GI VOZOBNOVIL UCENJATA NA ABRAHAM, MOJSEJ, ISUS....Znaci bil posledniot od Pratenicite, pecat....da ne bil Pratenikot Muhamed, n.b.m.n, lugeto bi prodolzile da talkaat vo neznaenjeto.
|
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А јас пак уживам да ги читам овие зборови:
„Верата со која дојде Мухамед без сомнение е повисока од христијанството. Верниците муслимани не се искушени со неверство, со кое се тестирани христијаните, кои на крајот изјавија: ,Еден Бог е во три, а тројството е еден.‘ Верувањето во Еден Единствен Семоќен Господ е еден од темелите на исламот. Своето постоење исламот му го должи на неговиот лидер и неговата храброст, додека христијаните го употребија мечот и огнот за проширување на нивната вера. Господе, Велики Господе! Овие европски народи како да ги земаат за модел муслиманите! Без сомнение дека Мухамед (Божјиот мир нека е над него) навистина бил еден голем човек. Во неговите одлики и со парадигматската личност негувал величествени генерации. Тој бил мудар и праведен државник, кој докрај ја реализирал најголемата револуција во историјата на човештвото.“[1] |
|||
|
|||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa i mene mi se dopagja |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А мене пак ова ептен многу ми се допаѓа:
"Своето постоење исламот му го должи на неговиот лидер и неговата храброст" (ВОЛТЕР)
|
|||
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нам авторитет ние Аллаховиот Збор.
А Волтер го цитираме во контекст на темава,види шо убоо велит овде: „На мојот брат муслиман би му рекол: ,Твојата вера ми изгледа многу почитувана вера. Ти обожаваш само еден Господ. Секоја година, должен си да даваш една четириесетина од приходите како зекат и за Бајрам да им пружиш мир на непријателите. Нашите свештеници, кои го клеветат целиот свет, можеби илјадапати рекле дека твојата вера тапка во место, бидејќи е вера која потполно им се обраќа на задоволствата. Сите овие кутри луѓе лажеа. Твојата вера е многу благородна‘.“[ А ова ептен многу ми се допаѓа: „Лутер не е достоен ниту да ги одврзе врвките на Мухамедовите чевли.“(ВОЛТЕР) |
|||
|
|||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Универзалноста на исламот
Како религија која е објавена на целото човештво а не само на Арапите, исламот пропагира апсолутна толеранција и интернационализам собирајќи ги луѓето од сите раси, бои и нации. Исламската култура опфаќа еден комплетен систем и комплетен начин на живеење. Низ својот однос спрема другите таа ги нагласува универзалните човекови вредности-интернационализам и толеранција. Интернационализам Исламскта култура работи кон бришење на разликите помеѓу потомството на Адам. Сите оние разлики кои оддамна па до ден денеска го делат човештвото. Поради оваа нејзина особеност и возидагање, учество земале Арапите и неарапите, бели и црни, богати и сирмашни, владари и поданци, муслимани, христијани, евреи и идолопоклоници. Поради тоа што обично ја нерекуваме арапска или исламска култура не е во спротивност со нејзиното кавалифицирање како интернационална култура. Таа има светски погледи и како таква е определена. Таа е отворена за сите човечки групации и никако не е забаракадирана или непријателси расположена према другите култури, како што е случај со затворената еврејска култура која постои на воздигање на само еден народ и една раса. Тоа довело до таму што го опишале Бог како Израелов Господ а израелскиот народ избран народ од Господ. Исламската култура не е таква, иако е запишана воглавно на арапски јазик, и иако се појавила со исламот. Всушност, исламот од првиот ден ја имал таа особина на интернационализам. Од самиот почеток ги повикувал луѓето О луѓе, а не О Арапи!. Повикувал кон Господ, Господарот на световите, а не Господарот само на муслиманите или само на Арапите. Од првиот ден пропагирал дека неговиот повик е од општ карактер, а не специјално наменет кон една група: ...и Ние те испративме како милост кон световите. (к*ран – Ел Енбија 107). |
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
Внеси реплика | страница <1234 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |