|
Фамилијарно стебло |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Haha....navistina interesno...znaci kerkite bile privilegirani
Ona sto e interesno vo naseto steblo e sto sekoja vtora generacija ima bliznaci (lele tesko mene) i najcesto, prvoto dete na najstariot sin e zensko...a site ostanati posle toa se maski...retko kade ima isklucoci |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ги имам собрано информациите ....успеав да ги најдам 7 колена наназад ...да речам ...околу 90% сите по таткова линија ....Интересна информација ....замисли 20 сина и 2 керки .. |
|
la fille
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da, go ima zapisano...Ako ne zaboravam koga ke si otidam vo Kocani, ke si napravam kopija i za mene...da ostavam nesto vo nasledstvo na slednite generacii.
Ti imas napraveno semejno steblo? |
|
|
|
Delfin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се надевам го има тоа татко ти ставено убаво на хартија .
|
|
la fille
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najmnogu sto mozese da najde bese do vremeto koga pra....dedo mi Jovan se preselil od Malesevijata vo Kocani, a toa e nekade sredinata na 18 vek...sega ne sum sigurna kolku tocno generacii se nanazad...Sreka sto koga pocna da go pravi semejnoto steblo pradedo mi bese se uste ziv (pocina na 103 godisna vozrast) i se sekavase na negoviot pradedo i prikaznite sto toj mu gi kazuval...i eden cicko na tatko mi isto imase podatoci za nekolku generacii nanazad pa uspeaa da dojdat do famozniot Jovan Dzambazot.
|
|
|
|
Delfin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Колку генерации наназад успеа таткоти да најде ?
|
|
la fille
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hmmm...interesna tema...jas licno go nemam napraveno toa, no tatko mi go napravi pred nekolku godini, i doznav mnogu interesni raboti. Kako na primer, eden od pradedovcite mi bil poznat komita...a negoviot pradedo bil golem dzambaz...zatoa od Malesevijata moral da izbega i da se preseli vo Kocanskata okolina...Eh pusta Dzabmaska krv po nego go nosam prezimeto...
|
|
|
|
Delfin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Му текнало ли некому да направи ? Знаете ли што се случувало неколку генерации наназад со вашата фамилија ? Еве провокација тоа да го направите ако сеуште не сте го направиле . Ве очекуваат интересни информации од минатото ,верувајте ми .
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |