|
(Не) Верници |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зарем не е поважно да ги сакате и почитувате луѓето отколку да го сакате Господ?
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Единствен доказ за горната "творевина" е аргументот: "Да Маркс рече така" |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
БОГ Е ТВРОЕВИНА НА ВЛАСТОДРШЦИТЕ.ОСОБЕНА ГОЛЕМА БИЛА ПОТРЕБАТА ОД НЕГО ВО СРЕДНИОТ ВЕК, ПРИ СОЗДАВАЊЕТО НА МАЛИТЕ ФЕУДАЛНИ ДРЖАВИЧКИ ЗАРАДИ ДРЖЕЊЕ ВО СТРАВ И ПОКОРНОСТ НА КМЕТОВИТЕ.
„КОЈ ЌЕ КРЕНЕ РАКА НА СВОЈОТ ГОСПОДАР, ИСТО КАКО ДА КРЕВА РАКА НА МЕНЕ (БОГА)“ ВО СВЕСТА НА СРЕДОВЕКОВНИОТ ЧОВЕК ТОЈ ДОБИВА ДИМЕНЗИЈА НА ЗАСТРАШУВАЧ. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вербата во Бога подразбира и љубов кон Бог и кон човекот, и секако таа го прави човекот Човек. "Љуби Го Господа својот Бог со сето свое срце, со сета своја душа, со сиот свој разум и со сета своја сила’!”
(Марко 12:30) „Љуби го својот ближен како себеси!”
(Mарко 12:31)
|
|
|
|
tofu
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Токму така Мајсторче
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МОЖЕТЕ ДА ИМ ПРАВИТЕ МЕТАНИИ НА ВАШИТЕ БОГОВИ ДО БЕСВЕСТ, АМА АКО ГО ПРЕЗИРАТЕ ЧОВЕКОТ, ПАК ЌЕ ВИ ОДАТ ДУШИТЕ ВО ПЕКОЛОТ
|
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ВЕРБАТА ВО БОГА НЕ ГО ПРАВИ ЧОВЕКА ЧОВЕК, ТУКУ ВЕРБАТА ВО ЧОВЕКОТ И ЉУБОВТА КОН НЕГО
|
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да живееш исправно, да бидеш човек во вистинската смисла на зборот, не значи дека задолжително треба да веруваш во бога. знам многумина што се декларираАТ КАКО ГОЛЕМИ ВЕРНИЦИ, А ВО ДУША СЕ ВИСТИНСКИ ГАДОВИ.ИМ СМРДИ ДУШАТА ПОГРОЗНО ОД ТИЊАК.
|
|
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da ne si gi pomesal rabotite? |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moeto misleneje e deka crkvata ja ima vinata za toa, ostarenite nacela na koi e vtemelena crkvata ne gi podrzuvaat razvojnite nacela na civilizacijata taka da ludjeto - gledajci kako crkvta prva ne se pridrzuva na bozjite ucenja baraat nekoj drug izvor za odgovor na prasnjata. Deneska ziveeme vo era kade informaciite se dostapni vo sekundi i kade coveckiot um odgovorite od crkvata ne moze slepo da gi sledi. Zasto pa zatoa sto crkvata ne se ni trudi da se postavi kako duhoven vodac crkvate se pretvori vo biznis institucija. Isto taka kako mozeme da mu objasnime na nekogo deka cetirite evangelija vo bilijata se edinstveni i deka toa e edinstvenata vistina koga evangelijata sami po sebe se razlicni i kontradiktorni. Mislam deka ludjeto barajci odgvori ja prifatile crkvata kako pat da mu se doblizat do boga no so razvoj na civilizacijata ludjeto pak vo potrga na odgvori za da mu se doblizat na boga se otrgnuvaat od nea zasto taa ne saka, ne moze ili pak nece da gi dade odgovrite...toa e moe mislenje...
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Naprotiv... slepo se prifakja toa shto im se servira, a ne toa shto e verata... Toa e najgolemiot problem...
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prashanjeto e - zoshto lugjeto ne se vo sostojba da ja sledat verata onaka kako shto treba? Zoshto razno razni tradicii, narodni veruvanja, obichai ili izvitopereni "kanoni" se postaveni na povisoko mesto od ona shto e Bozhji Zbor...?
zatoa sto ne sekoj prifaka slepo nesto onaka kako sto mu se servira |
|
tofu
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес е модерно да си голем верник
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Затоа што не им се допаѓа Божјиот Збор.
Затоа што Божјиот Збор не им ги скокотка ушите.
Затоа што Божјиот Збор не им ги исполнува нивните очекувања од "религиозноста".
Затоа што со Божјиот Збор не може да се владее врз народот.
Затоа што од Божјиот Збор не може да се заработува. Затоа што Божјиот Збор не е бизнис.
Затоа што Божјиот Збор не е човечки збор.
"...и така го укинавте Божјиот збор заради вашето предание.
Лицемери! Добро Исаија пророкуваше за вас, велејќи: ’Овој народ Ме почитува со усните, а нивното срце е далеку од Мене. Но напразно Ми се поклонуваат, учејќи науки, што се човечки заповеди.’”
(Исус во Матеј 15:6-9)
"Во определениот ден Ирод, облечен во царска облека, седна на престолот пред народот и одржа говор пред нив.
А народот извика: „Глас Божји, а не човечки!”
Тогаш веднаш, Господов ангел го удри, зашто не му воздаде слава на Бога"
(Дела на Апостолите 12:21-23) |
|
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |